(Vlastní) Hogwarts Castle - výstavba

Založil Rever, 08.06.2009, 16:43:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Frco

to co stavia Rever sa mi zatial velmi paci, sledujem to od zaciatku, som zvedavy na finalny model. Jedine tu velku sien by som asi rozsiril a stoly spravil 4 studove, nie 2.

Samozrejme, Hogwarts sa neda postavit rovnako ako vyzeral vo filme...to by bolo treba privela dielov :)

Marty713

Počkat... Já myslel, že hrad byl ve všech filmech stejný. Tedy je pravda, že se trochu mění pozice Hagridovy boudy, ale Bradavice se nemění. Akorát se v každém filmu snímala trochu jiná část, protože každý díl má trochu jinde styčné body. Možná nějaké detaily, se kterými nepočítali v první verzi z Kamene mudrců, následně doplnili, ale celkově se hrad neměnil.

germik

No ohledně té "malosti" ::) ,rever myslím psal že to není minifigová verze, ale zmenšená ne ???
Jinak oceňuji snahu, nápad špatný není.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

otaznik

Citace od: germik kdy 12.07.2009, 13:24:00
No ohledně té "malosti" ::) ,rever myslím psal že to není minifigová verze, ale zmenšená ne ???
No vždyť ano, na toto měřítko (zmenšené) tu všichni reagovali.

Věšák

Citace od: otaznik kdy 20.07.2009, 21:41:07
Citace od: germik kdy 12.07.2009, 13:24:00
No vždyť ano, na toto měřítko (zmenšené) tu všichni reagovali.
Germik asi reagoval na příspěvek ohledně šíře stolů...
Co se toho týče, asi bych na takhle velké stoly nedával normální hrnky :-\
Citace od: MwK kdy 06.07.2009, 19:42:25
No pozor, v každom zase nevyzerá inak.
Iba v prvých dvoch, pretože tam bol iný režisér... ;)
Od trojky platí, co film, to jiný režisér... :P
Já bych souhlasil, že v 1 a 2 byl jeden hrad a od trojky je jiný...

Jinak stavbě hodně fandim a doufám, že se to Reverovi podaří...
Ale přidal bych pár tajemností...nebyl by to bradavickej hrad aby tam nebyly různý skrytý místnosti, průchody atd... 8)

Rever

Citace od: otaznik kdy 06.07.2009, 14:26:49
Nejsem velký znalec Harryho Pottera, ale tvůj Hogwarts Castle se mi zdá miniaturní.

Cituji z prvního dílu popisy hradu:

vast castle with many turrets and towers

The entrance hall was so big you could have fit the whole of the Dursleys' house in it.

Podle mého byl hrad mnohem členitější a rozlehlejší, vyplývá to i z mnoha narážek a popisů v knihách (nekonečné chodby, dům Dursleyů by se asi do tvé Entrance Hall nevešel...). Nákres autorky bych bral jako orientační.

Jak velký je bradavický hrad? Zde je o tom napsána esej: http://www.hplex.info/essays/essay-hogwarts-how-big.html. Průměrný dům v Anglii na předměstí má 8x8 m, někdy ještě méně. Vstupní hala u mé realizace má 8x15 m, velká síň 24x14 m, takže dům Dursleyů by se do vstupní haly určitě vešel. Nákres autorky beru jako směrodatný, kdo jiný by měl vědět lépe, jak by měl vypadat bradavický hrad?

Rever

Měřítko hradu je, jak jsem již psal 1-1,5 studu na metr. Zároveň je hrad postaven v pseudo-minifig měřítku, takže jsem umístil i hrnky na stoly. Bradavický hrad z filmu je taková Hollywood splácanina - bradavický hrad by se měl nacházet někde uprostřed skotské vysočiny a skotské hrady vypadají např. takto:

Elian Donan Castle

Alnwick Castle

Craigievar Castle

otaznik

Citace od: Rever kdy 07.08.2009, 14:27:19
Nákres autorky beru jako směrodatný, kdo jiný by měl vědět lépe, jak by měl vypadat bradavický hrad?
To je ale chyba, protože ona sama to brala jen jako schéma (a možná ani to ne). Viz. citace jejího výroku v jednom z mých příspěvků výše.
Jediný správný popis je v knihách o HP a tam je hrad mnohem, mnohem členitější.

Však uvidíme, jak to dopadne ve finále, ale zatím z mého pohledu nic moc.

S.t.a.l.k.e.r.

Prázdniny skončili, ako pokračuješ so stavbou ? ?