Osobné hobby vizitky Kostky.org

Založil Micho, 09.07.2009, 16:27:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 13.07.2009, 19:59:50
a budou se ty vizitky taky sbírat?

něco jako "dám tři er dé káčka a otazníka navrch za jednoho gírcse" ?

Ako je libo! Som zvedavý, akú by mala hodnotu tvoja vizitka!  ;D  A moja!   ;D ;D

Ondrej

A co teprve sesbírat všechny s podpisy původních majitelů vizitek.

Marty713

C32: To by bylo super :-)

Přesně s podpisem...  :D To neni špatnej nápad. >:D

Hana129

Návrhy vizitek jsou fajn a byla bych ráda, kdyby se našel jeden nějaký ,,oficiálně schválený" použitelný návrh, ve kterém by se daly právě měnit základní údaje (jméno, příjmení, nick.....)+ dejme tomu různí figové – témata-sety.
Věřím, že to Micho na základě připomínek nějak rozhodne.  ;D

a)Lego logo, bych určitě tam nedávala (nesmí to být, řešilo se to  u plakátu svitavské výstavy)

b) další věc je logo kostky.org, každopádně by se měl k tomu vyjádřit ještě Jindroush, je to ,,jeho" logo měl by dát trošku k jeho použití schválení, ale věřím, že to problém nebude.
( Sama jsem na to taky tak trochu opomněla u věcí pro soutěže na brněnské výstavě, které mi tehdy pomohli připravit  hodní grafici (Robbed, Stambi, Obelix) a  a napadlo mne to, až večer kdy už jsem měla vše vytištěné a vezírovi jsem už nedala možnost volby jestli to tam může být nebo né, musel říct své ano , protože by jinak akce v Brně nebyla  ;).)

takovou vizitku by nikdo z Vás asi nemohl dát pak ani Janu Bayerovi a ani bych ji neuměla poslat na Lego.com  ;) a ani dát vezírovi, pokud by "majitelé" loga o tom nevěděli.  Sama bych nerada dostala "cizí"  vizitku se svým "logem" pokud bych o tom nevěděla.
Určitě nevyužiji nabídku hromadného tisku 100 a více vizitek, protože lidi, kterým bych ji dala je cca do 50. (alespoň budou mé vizitky vzácnější  >:D)
Takže bych uvítala a) možnost zveřejnění připraveného návrhu s možností jednoduše změnit ,,charakter" vizitky v odlišných údajích
                           nebo možnost   b) , že by byl někdo takový hodný a tyto údaje tam doplnil za mne a grafický návrh mi poslal .

Vizitky bych vytiskla na kvalitní inkoustové tiskárně a papírech k tomu určených. 

mirek

Když dovolíte, shrnu vše, co se zde o vizitkách napsalo.

Xtepen01 vytvořil velice pěkný a graficky jednoduchý návrh na vizitku.
Márty předložil krásný prográmek "mizers" na vlastní vytvoření minifiga.
Jindroush by neměl být proti použití loga "kostky", vždyť on nás sdružil pod tento prapor.

Nepadl tu (domnívám se), rozměr vizitky. Jsem pro klasiku:  9x5 cm na výšku.Tím se sjednotí
to podstatné, že nebudeme mít každý jiný rozměr.

Jsem pro jednostrannou vizitku, aby si ji mohl vytisknout každý.(viz Hana 129).

Svoji vizitku jsem si takto připravil sám. Protože "mizers" není dokonalý doplnil jsem si figa
v jiném kreslícím programu o "mašinku".

Je to vše jednoduché a prosté. Bez poštovného, záloh a složitého vymýšlení a organizování.

Colonel32

Pokud už vizitky, tak jsem rozhodně pro profesionálně zpracované, 2kč/kus je při sto kusech 200 korun (+40 doporučené poštovné), to nikoho nezabije, a pokud budeme někomu dávat kvalitní vizitku, bude lépe vidět, že to se svým koníčkem myslíme vážně.

Natočení - rozhodně na šířku, protože na šířku je většina vizitek, takže lidé, pokud mají viziktovníky, je mají taky organizované na vizitky na šířku.

(leda že by byla oboustranná, z jedné strany na výšku, z druhé strany na šířku)

mirek

Nic ve zlém, Coloneli32, ale jak se dělá profi zpracovaná vizitka, když dodáš svůj podkladový materiál (minifiga ve své podobě). ;D
Stejně, jako ta, kterou si vytisknu na odpovídající kvalitní fotografický papír, lesklý nebo matový.

eNTy

Pokud dodáš grafiku ve slušném rozlišení a vizitek se udělá hodně, tak se vyplatí ofsetový tisk. Tam je to proti inkoustovce či domácí laserové tiskárně znatelný rozdíl.

MwK

Hmm, tiež sa mi zdá že nechať to robiť u jedného človeka alebo firmy ktorá je v tom profesionál je lepší nápad. ::)

Inak páčil sa mi ten nápad z nickom a menom.
A tiež ten kde by bol za každú tému vybraný jeden minifig a ten by si zvolil každý podľa svojho zamerania.
Poprípade by bol ten minifig na každú tému ženský aj mužský aby nebol nikto diskriminovaný. ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Micho

Citace od: Hana129 kdy 16.07.2009, 05:27:09
Návrhy vizitek jsou fajn a byla bych ráda, kdyby se našel jeden nějaký ,,oficiálně schválený" použitelný návrh, ve kterém by se daly právě měnit základní údaje (jméno, příjmení, nick.....)+ dejme tomu různí figové – témata-sety.
Věřím, že to Micho na základě připomínek nějak rozhodne.  ;D
...

Padlo tu kopec výborných návrhov, viacero je použiteľných. Aj mne sa osobne viacej pozdáva vizitka s minifigom, najpodarenejšia sa mi javí tá posledná od mireka. Ešte aj minifig ho vekovo vystihuje a citlivo tam doplnil aj svoje meno a tému vlaky.  ;)

Mirek tu už urobil aj nejaké zhrnutie, myslím že k osobným vizitkám ani nie je ďalšie potrebné. Každému sa bude páčiť niečo iné, takže ak niekto chce vizitky, nech si ich spraví ako je pre neho prijateľné.  8)  Toto fórum je voľné zoskupenie, takže sa tu nedá predpisovať, aké budú vizitky. Dá sa však doporučiť. A ja doporučujem vizitky typu mirek resp. xtepn01. Rozmer pre vizitky je štandardne 9 x 5 cm, tak ako bolo spomínané. 8)

V našej firme určujem vizitky ja, tam sa o tom nebavím.   ;D

Ak bude mať záujem niekto zo Slovákov a pošli mi návrh, tak to vyrobím v našej firme. Disponujeme zariadením, ktoré je aj na také veci komerčne určené, aj keď my to používame pre iné účely. Nejaké menšie množstvo snáď popri našej činnosti zvládneme. Problém je hlavne v narezaní, my si to robíme ručne na jednoduchej rezačke. Len naše firemné vizitky si robíme sami. Mimochodom papier na vizitky máme len jeden typ - 250g matný kvalitný vizitkový kartón, ale presný názov papiera si už nepamätám, aj keď som to schvaľoval.

Ja so určite urobím pre seba vizitku, zrejme to Santa Fe nahradím minifigom na spôsob mirekovho prevedenia, uvidím. Zrejme to nebude skôr ako o 2 týždne, moji chlapci z grafiky sú teraz viacej na dovolenkách ako vo firme. Hodím to však určite tu na fórum.

Ak niekto bude mať návrh na svoju vizitku, nech to tú hodí. Verím, že viacero ľudí si to rado pozrie.  :D

Micho

Citace od: Micho kdy 10.07.2009, 13:12:38
Súčasne mi kolega spravil návrhy na všeobecné vizitky KOSTKY.ORG bez mena, ako navrhoval blackrabbit. ...

Určite chcem pokračovať aj na vývoji týchto všeobecných vizitiek, ktoré uvažujem použiť na výstavu do Banskej Štiavnice. Možno zvolím letáčiky v menšom formáte orientačne A5 prípadne A6 na tenšom papieri. Ich účel bude, aby si návštevník výstavy mal možnosť zobrať kontakt na kostky.org.  8)

Možno som to tu ani nemal miešať, takže budem na tú tému pokračovať neskôr v časti o výstave Banská Štiavnica. Urobím ich hlavne v slovenskej verzii a určite tam nechám zhruba tie texty, ako tam sú ...  ;)

Jedná sa o v tieto všeobecné vizitky.

Colonel32

Mirek:

Pokud se budou vizitky dělat najednou a na jednom místě, pak nebude docházet k žádným odchylkám v jemnosti tisku, barvě, použitém materiálu, ani tvaru (např. křivý střih nůžkami). Aparadoxně mě opravdu začaly ty vizitky zajímat teprve, když tu padl názor, že by se daly sbírat.

mirek

Colonel 32
Nestříhám nůžkami ale na fotořezačce, stejně jako Micho ve firmě. O barvách už vůbec nehodlám diskutovat. Záleží na toneru a dodaném barevném podkladu.
Z vlastní zkušenosti vím, že moje vizitky jsou ostřejší a barevnější, než co jsem si nechal udělat
u renomované pražské firmy.
Vizitky si léta dělám pro svoji firmu a personál sám.

Micho
Máš mé sympatie. Jsi odborník na místě. Jeden musí udělat tečku za tím co se bude používat.
Pro Tvé uspokojení. I já požívám papír : white glossy 250 g/m2 ( raději lesklý než matový).
Nemusím vizitky laminovat, jako to dělají někteří "fajnšmekři".

Dnes jsem svoji vizitku s minifigem předal ve velkoskladě Lega na dvou místech. Maximální úspěch.
Dokonce mne poznali.

Colonel32

Citace od: Colonel32 kdy 17.07.2009, 00:43:13
Mirek:

Pokud se budou vizitky dělat najednou a na jednom místě, pak nebude docházet k žádným odchylkám v jemnosti tisku, barvě, použitém materiálu, ani tvaru (např. křivý střih nůžkami). Aparadoxně mě opravdu začaly ty vizitky zajímat teprve, když tu padl názor, že by se daly sbírat.

Citace od: mirek kdy 17.07.2009, 13:34:35
Colonel 32
Nestříhám nůžkami ale na fotořezačce, stejně jako Micho ve firmě. O barvách už vůbec nehodlám diskutovat. Záleží na toneru a dodaném barevném podkladu.
Z vlastní zkušenosti vím, že moje vizitky jsou ostřejší a barevnější, než co jsem si nechal udělat
u renomované pražské firmy.
Vizitky si léta dělám pro svoji firmu a personál sám.

Rozumím tomu tedy správně, že jsi ochotný vyrábět lego vizitky pro celé fórum?

Marty713

Já si myslím, že už není co projednávat. Tak kdo se ujme organizace celé té věci?

Práce bude hromada, bude muset přijímat od každého zvlášť jeho speciálního "figa", kterého bude muset vložit do vizitky. Na grafickém zpracování a rozměru (9x5) už jsme se vesměs také shodli - všichni přijali návrh Xtepen01. Vizitka bude na výšku. Je to nestandardní, ale myslím, že je to jedno (vizitkovník už má dnes málokdo a pokud ano, tak bude muset holt trochu natočit hlavu). Nakonec se to celé zadá firmě. Myslím, že cena cca 240Kč za 100 vizitek, které jsou velice speciální a bude zábava je sbírat, je přijatelná.

1) Vizitky oboustranné, kvalitně provedené (firmou) s tím, že jedna strana bude pro všechny společná - logo KOSTEK.ORG (pozadí s kostičkami - viz návrh) a druhá strana bude profilová (obrázek vlastního figa a údaje o AFOLovi).

2) Anebo jednostranné, podomácku tisknuté. Takové si může každý udělat sám, jaké chce a nebo pokud by byl zájem, dohodnout se s Xtepen01 a on dá svolení pro použití jeho návrhu (snad ;)).

3. možností je to, že by se zde našel dobrovolník, který by vytvářel na požádání doma na PC vizitky (snad dle Xtepen01 návrhu), tisknul by je na své tiskárně doma a rozesílal po republice. Byly by bohužel jednostranné a těžko by se dohadovala cena - stěží by byla výhodnější než "zakázková".

P.S. I mně se líbil nápad se "sbíráním" vizitek, proto bych chtěl mít vizitky oboustranné. Když už, tak už - jednostranné nebudou tak sběratelsky atraktivní.

Colonel32

Ještě mě napadá návrh, že by si lidé směli vyměnovat vyzitky pouze osobně - tz. by člověk měl ve sbírce jen vizitky lidí, se kterými se skutečně setkal (by zvedlo motivaci dorážet na hospody nebo závody  >:D )

Lojza5

Jenže to by nebyla moc možnost vyměňovat si vizitky se slovenskými uživateli.

MwK

Citace od: Cedrik kdy 17.07.2009, 22:12:53
Jenže to by nebyla moc možnost vyměňovat si vizitky se slovenskými uživateli.
A takto výstavy náhodou nebudú... ;)

Lojza5

A kolik myslíš že ti dorazí slováků do Prahy a čechů do Banské Štiavnice?

Jindroush

O svolení s použitím loga by se jaksi mělo žádat vždy.

Moje představa je taková, že logo kostky by mělo být někde dole, pod jménem/představením toho kterého uživatele a uvozeno slovem 'Člen'.

Tj.
Franta Vomáčka
sběratel Galidoru
člen
Kostky.org

což je moje představa 'osobní' vizitky člena Kostek, nikoli oficiální vizitky Kostek, mezi čímž bych viděl jistý rozdíl.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

mirek

Jindroushi,
protože si tě vážím, vím, že Kostky jsou tvé děcko, uvědomuji si, že jsi nás sdružil pod prapor
Kostek, tak právě z tohoto pohledu si myslím, že Logo Kostky by mělo mít čestné místo nahoře
a nikoliv někde dole, pod čarou vizitky, na které se společně pracuje a která je ve "vývinu".

Dále si myslím, že údaje jako je "člen" Kostek je už zbytečné. Tvé kostky jsou světové, čtou je cizinci,
vizitky by měly být také světové, tedy bez českých popisů.

Pokud se tady společně dopídíme konečné verze jakékoliv vizitky a bude tam LOGO KOSTKY,
poprosím tě o schválení jeho používání. Děkuji.

MwK

Citace od: Cedrik kdy 17.07.2009, 22:48:59
A kolik myslíš že ti dorazí slováků do Prahy a čechů do Banské Štiavnice?
A myslíš si že koľko členov bude chcieť tie vizitky?
Asi iba takí ktorí sú ochotní ísť aj do prahy a aj do štiavnice... :P

ntr23

Objednejte si vizitky Moo Mini Cards z http://www.moo.com.
Mini Cards mají takovou velikost, že to každého zaujme. Vizitky jsou laminované, oboustranné. Můžete si je udělat buď pomocí editoru a nebo si nakreslit svou grafiku. Výhoda je že z jedné strany můžete mít třeba sto různých motivů. Zadní strana je vždy stejná. Cenově jsou na tom taky dobře. vizitky jsou doma do týdne.

Villa Legina

So záujmom som si prečítala túto diskusiu.

Mám len jednu malinkatú pripomienku. Automaticky sa tu hovorilo o minifigoch na vizitkách.

Ale pokiaľ by som sa mala s nejakým "stotožniť" nedokážem to. Prečo? Pretože ak mi hocikto povie predstavsi nejakého panáčika z Lega, tak si nepredstavím ako prvé minifiga ale figúru z Homemakera. Na tom som vyrástla - to je moja doména.

Navyše, ženské postavičky až na pár dvorných dám z Castle nenosia sukne. A ja nohavice nenosím.  :-*

Pokiaľ ide o farby na vizitke, držala by som sa ak, tak maximálne tých základných biela,žltá, modrá,červená,čierna, (žiadne iné), teda tie ktoré sa uvádzali na každej krabici vedľa Loga ako prúžky v kocke v sedemdesiatych rokoch. Pantonový vzorkovník by mal byť nápomocný.

Inak - logo kostky org je krásne. Ozaj, nie som nejaký patriot, ale ako by vyzeralo pre slovenských fanúšikov toto logo na ich vizitkách?  S horizontálnymi pruhmi?

:)

Alebo nerozlišujeme? 

Aki

Citace od: leggina kdy 19.12.2009, 08:03:22
Inak - logo kostky org je krásne. Ozaj, nie som nejaký patriot, ale ako by vyzeralo pre slovenských fanúšikov toto logo na ich vizitkách?  S horizontálnymi pruhmi?
Alebo nerozlišujeme? 
Rozlišujeme? Já i vlajka jsme Čechoslováci.....  8)

Villa Legina