(Vlastní) Jousting Tournament

Založil Frco, 09.07.2009, 20:59:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Frco

Neviem ako by som to spravne nazval po slovensky, "turnajove ihrisko" sa mi moc nepozdava  :) Mozno "rytiersky turnaj"?
Davam sem zatial par fotiek, brickshelf link pridam onedlho.

Stavba vazi nieco cez 10 kg, pocet dielikov neviem odhadnut, ale len stresnych dielov je cez 1300, musel som vykuchat 11 setov 6119  :D

Enjoy!

MwK

(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Micho

Frco, keď toto si myslel, že budeš stavať, čo sme sa bavili pred 3 dňami cez SZ, tak to je výborné. Určite sa to hodí na výstavu do Banskej Štiavnice.  8) 8) 8)

Aké má to rozmery? Stačí v cm ...

Ak by sa dorobilo ešte nejaké okolie, tak by to bolo totálne suprové.  :D

Teším sa na ďalšie obrázky na BS.  8)

Micho

Citace od: Frco kdy 09.07.2009, 20:59:05
Neviem ako by som to spravne nazval po slovensky, "turnajove ihrisko" sa mi moc nepozdava  :) Mozno "rytiersky turnaj"?

Inšpirovalo ťa k tomu niečo konkrétne? 

maeror

Je to tedy pořádná masa kostek! :)
Jsem zvědavý na další fotky, hlavně by mne zajímalo, jak máš vyřešené interiéry respektive ambity (předpokládám, že další interiéry tam nejsou)...

Aki

Česky se Jousting řekne klání (jde o původní význam tohoto slova). Ve slovenštině by to podle mého mohlo být stejné.  :-\
Tedy buď rytierske klání, nebo může být i stredoveké klání....

Stavba  (zámeček?) je rozhodně impozantní. Je to podle nějaké předlohy či inspirace, nebo jde čistě o vlastní představu?

Frco

Citace od: MwK kdy 09.07.2009, 21:22:55
Frco, tak toto je paráda!!! :D
diky ;)

Citace od: Micho kdy 09.07.2009, 21:30:22
Frco, keď toto si myslel, že budeš stavať, čo sme sa bavili pred 3 dňami cez SZ, tak to je výborné. Určite sa to hodí na výstavu do Banskej Štiavnice.  8) 8) 8)

Aké má to rozmery? Stačí v cm ...

Ak by sa dorobilo ešte nejaké okolie, tak by to bolo totálne suprové.  :D
Ano toto je ta stavba co som vtedy zacinal stavat :)
Rozmery su: dlzka 76/sirka 38/vyska 40

Citace od: Micho kdy 09.07.2009, 21:34:30

Inšpirovalo ťa k tomu niečo konkrétne? 
Pozeral som na youtube trailer ku Knight`s tale, tak ma napadlo, ze skusim postavit taketo nieco  :D

Citace od: Aki kdy 09.07.2009, 23:48:48
Česky se Jousting řekne klání (jde o původní význam tohoto slova). Ve slovenštině by to podle mého mohlo být stejné.  :-\
Tedy buď rytierske klání, nebo může být i stredoveké klání....

Stavba  (zámeček?) je rozhodně impozantní. Je to podle nějaké předlohy či inspirace, nebo jde čistě o vlastní představu?
po slovensky neviem, ci sa klani hodi :) Skusim nejaky slovnik pozriet.
Predlohu som nepouzival, takze len vlastny napad. Par veci by som tam ale teraz zmenil, napriklad branu prehodil na druhy koniec stavby a ten "most" v strede presunul na koniec oproti brane, aby z toho vznikol tvar pismena U, takto je to take postihnute H :) Pripadne este vymenit niektore viac zazltnute castle walls, lenze to vsetko by vyzadovalo vela rozoberania a neviem, ci sa na to podujmem.

Colonel32

Jsem tu jediný, komu to přijde jako "co by postavilo každé druhé sedmileté dítě , kdyby dostalo dost kostek na stavbu"?

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 10.07.2009, 13:16:33
Jsem tu jediný, komu to přijde jako "co by postavilo každé druhé sedmileté dítě , kdyby dostalo dost kostek na stavbu"?

Colonel32, ty už si veľmi náročný! Ty si unikát svojimi výkonmi, umelec!  8) 8) 8) Takže ak podľa seba hodnotíš iných, tak potom áno!   ;)

Ja som ešte v téme hrady nestaval, ak by som toto ako prvé postavil, tak by som bol pri svojej 40-ke celkom spokojný. Mne sa to páči.  :D

Hardegon

Citace od: Colonel32 kdy 10.07.2009, 13:16:33

No nechtěl jsem vnášet negativistické postoje, ale více méně souhlasim. V zásadě je to skutečně masa (obrovská masa) kostek z vrchu zastřešená.

Ale trápí mě, že si to nikam neumím zařadit. Ke středověku mě tu navadí figové a doplnky. Vzdáleně mi to připomíná románské kolosální stavby.  ::)

Lojza5

Něco mezi středověkem a antikou, řekl bych. Spíš bych se přikláněl ke středověku. Jinak stavba je moc super! 8) 8) 8)

to Colonel:
možná máš pravdu, ale občas je problém získat inspiraci a s "těmi kostkami" může být někdytaky problém! >:D

Frco

C32: aj negativne nazory su nazory :) Aj ked s tym 7 rocnym dietatom nesuhlasim :P

Ondra

Já Colonela chápu-Kvantita převažuje na kvalitou jako detaily apod.

Frco

to je pravda, detailov som moc nerobil :)

Colonel32

Spíš než absence detailů mi nedává smysl stavba sama o sobě:

- zelené baseplates pod kolbiště? snad tan, ne?
- moc úzké kolbiště
- proč je budova kamenná? Takováto struktura by přece byla postavená ze dřeva, viz filmový trailer.
- a pokud bych tedy akceptoval kamennou budovu, pak proč je tam tak opevněná vstupní brána, když pak z boku jsou taková velká okna?

Frco

C32: Pisal som citujem "Predlohu som nepouzival, takze len vlastny napad."
Kamenne mozu byt predsa tiez, vydrzi dlhsie ako drevo.
Opevnena brana - napriklad pozostatok z nejakej pevnosti, ktora bola potom prerobena aby sluzila ludu :) Mozes si domysliet :)