(Vlastní) Dům

Založil pryb, 20.06.2009, 15:06:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

pryb

RFC - první pokus o MOC.
Domu ještě chybí dodělat pár drobností (plot, dlažba apod.). Rozhodl jsem se s prezentací nečekat, dodělávka může ještě trvat.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Micho

Mňa to zaujalo. Taká novodobejšia architektúra, pekne spracované. A mám rád veľa zelene, aj na streche s tým zavlažovaním.  8)  Jedine, čo mi vadí sú tie sivé kmene stromov, asi ti chýba hnedá.

Ty máš mimochodom niečo s arhitekúrou?

Jonas

Taky mě to zaujalo. Takový dům tady na Kostkách ještě nebyl. Je pěkný a originální.

Co se týká stromu: Dívám se z okna na stromy za barákem a všechny mají šedou barvu kmenu a větví. Hnědý není ani jeden. Je vidět, že jsme si všichni vytvořili klišé, že stromy musí mít hnědou barvu.

Jonas - Můj Brickshelf

Micho

Citace od: Jonas kdy 20.06.2009, 20:59:24
Co se týká stromu: Dívám se z okna na stromy za barákem a všechny mají šedou barvu kmenu a větví. Hnědý není ani jeden. Je vidět, že jsme si všichni vytvořili klišé, že stromy musí mít hnědou barvu.

Jonasi, ty si to veľmi pekne vyjadril. Je to fakt veľmi silne zažité. :D

eNTy

Moc pěkný model. K pochvalám a architektuře by se asi měla vyjádřit architektka  ;D

otaznik

Velmi zajímavé a moc hezké! Stavěl jsi podle fantazie nebo podle předlohy? Pokud platí druhá možnost, můžeš sem prosím hodit i fotky originálu?

hobby

Funkcionalismus z 30tých let se tehdy u nás s oblibou zabydlel, ačkoliv byl vymyšlen hlavně pro jih Evropy a teplá, málo deštivá klimata (rovné střechy, prosklené stěny atd). Dnes jej architekti a studenti bez okolků a s úspěchem  kopírují se stejnou oblibou, že se hovoří o neofunkcionalismu (nedej Bože okopírovat např. baroko >:D). I přes četné nedostatky, který tenhle architektonický směr má a měl.
Pokud jde o tu "zelenou střechu", tak ta byla (je) vždycky na rovné střeše, protože na skloněné rovině by se neudržela.
Jinak dobrý, stavby tohoto typu se z lega dobře stavějí; to už jsem tady konstatoval dávno. 

Hardegon

Citace od: hobby kdy 21.06.2009, 11:00:34
Pokud jde o tu "zelenou střechu", tak ta byla (je) vždycky na rovné střeše, protože na skloněné rovině by se neudržela.

Pokud autor zamýšlel pouze zatravněnou, není problém. Například v Norsku se používá i na sedlových střechách s mnohem větším sklonem než je tady.

Co se týče domu, těším se až bude hotov. Zatím vypadá zajímavě.  :)

pryb

Děkuji všem za ohlasy, připojuji odpovědi:

Citace od: Micho kdy 20.06.2009, 20:50:31
Ty máš mimochodom niečo s arhitekúrou?
Řekněme spíš s architektkou ;D

Citace od: otaznik kdy 20.06.2009, 22:43:03
Velmi zajímavé a moc hezké! Stavěl jsi podle fantazie nebo podle předlohy? Pokud platí druhá možnost, můžeš sem prosím hodit i fotky originálu?
Byl jsem zvědavý, jestli se někdo zeptá... je to podle předlohy. Nějaké fotky jsou k vidění tady:
http://www.archiweb.cz/buildings.php?&action=show&id=1888

Až se k tomu dostanu, udělám pár srovnávacích fotek.

Citace od: xtepn01 kdy 20.06.2009, 21:29:16
Moc pěkný model. K pochvalám a architektuře by se asi měla vyjádřit architektka  ;D
Architektka pochvaly samozřejmě čte :)

Micho, Jonasi - v reálu je ten kmen opravdu něco mezi světlou a tmavou šedou. Že bych na hnědý kmen neměl dost kostek je pravda, ale hlavní důvod to není.

Hobby, Hargedone - na střeše je luční směs do sucha. Tedy v podstatě "tráva". Sjíždí to velmi málo, tráva se pořád ještě rozrůstá. Předpokládáme, že to přestane.
Youtube kanál

grohl

Opravdu pěkný výtvor.
Působí to na mě velmi přirozeně a nenuceně.

najJulinka

Toto sa mi páči...  ;) :) :) :)
Aj tak som zalaskovana... Do detí, Lega, mäsa (nie surového) a ešte aj do priateľa a všeličoho :D

pryb

Rodina odjela na výlet, takže jsem se konečně dostal k focení bez rizika zboření. K vidění jsou drobné dodělávky, na závěr srovnávací foto.
Youtube kanál

eNTy

Moc pěkné. Škoda, že nešlo nijak pěkně z Lega vyřešit ta francouzská okna do zahrady v přízemí. Drobná poznámka na závěr. Měl by jsi pro paní architektku stavět modely dřív než postaví dům - perfektní služba zákazníkům. Případně nad modelem diskutovat změny projektu a ihned je realizovat  :)

pryb

Citace od: xtepn01 kdy 28.09.2009, 23:02:24
Moc pěkné. Škoda, že nešlo nijak pěkně z Lega vyřešit ta francouzská okna do zahrady v přízemí. Drobná poznámka na závěr. Měl by jsi pro paní architektku stavět modely dřív než postaví dům - perfektní služba zákazníkům. Případně nad modelem diskutovat změny projektu a ihned je realizovat  :)
Díky.
Paní architektku jsem se stejným argumentem pokoušel přesvědčit, aby taky stavěla - a že tudíž taky vlastně nutně potřebuje LEGO :) Zatím neúspěšně. Ale co, aspoň mi bere kostičky jenom potomek...
Youtube kanál

LiBorec

Opravdu super. Moc se mi líbí funkcionalistické budovy, ale spíš členitější a nápaditější než klasický krychloid :D