(Vlastní) sklápěčka z pneumatickým ramenem

Založil brych, 23.05.2009, 21:08:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

brych

Zdravim všechny znalce lega. Pridavam sem muj vlastní lego truck s pneumatickou rukou a sklapeckou. Model obsahuje zhruba 3000 soucastek (dal sem tam skoro vsechno co mam :-)).

Funkce:
-zataceci kola
-kompletní odpružení všech kol
-6ti válec s pohonem na zadní nápravu
-odklapěcí kabina
-pneumatické rameno se 3mi penumatickými zvedáky
-sklápěcí korba
-kompresor
-motor + 2stupnová převodovka, jeden převod zvedá korbu, druhý převod pohání kompresor

grohl

Na 3000 součástek to rozhodně nevypadá.  >:D

A stejně jako v předchozím příspěvku-Prezentace je skoro tak důležitá jako model sám. Otři kostky aspoň hadrem. Ten nános vypadá jak na nějakém muzejním exponátu.

Jinak se mi model až na mírnou barevnou nesourodost líbí.

brych

Možná to nevypadá na 3000 kostek, ale je to tak. Barevne sem to sladit nemoh, protoze mi dosly kostky  :) A ani mi o to neslo, slo spis s funkce nez o vzhled.

rukay

Těžko si můžeme prohlédnout funkce, když při přejetí na snímek musím očistit monitor od nánosu prachu, který se mi sem z té tvé fotky přesublimuje. >:( Navíc jsi si jist, že je to 3000? To snad jedině naloženej! ;D
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

brych

Já sem to nepočítal jestli se ptáš na tohle, je to jenom muj odhad. Vážilo to kolem 3 kil. Tak si to tak zhruba spočítej. A je to v podstatě muzejní exponát  :)

Shi-So

Kostka sem, kostka tam ::)
Hlavne ,ze to je pekny, velky a funkcni :D
Ale souhlas, ze kdyz uz neco fotim, tak to aspon ometu od nanosu prachu >:D
Jinak velmi povedene, navic, pokud jsi opravdu pouzil vetsinu kostek co mas, tak je to podle me, vic nez barevne vyvazene :)

brych

Jasně já vim, pořád ten prach  ;D
Měl sem to doma nějakou dobu vystavené, a kdybych to chtěl pak otřít, tak se z toho asi po....
Nic méně, jak už jsem tu psal, nešlo mi o vzhled, ale o funkčnost.
Nejhorší bylo narvat převodovku s kompresorem a motorem + vysuvnou stabilizaci podvozku + 6ti válec do prostředka auta, pod hydraulické rameno. Bylo tam asi 30 ozubených kol ;D

rukay

Jóóó, dobře uznávám, je to povedený.  :)

Ale nemyslím, že by jsi se...jak jsi to řekl... po... z utření modelu hadříkem. :-X
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Shmade

Mě se model co do vzhledu, funkčnosti a technických řešení líbí. Nějaké videjko jak vše funguje by nebylo? :)  Jinak co se prachu týká, tak mě se celkekm osvedčilo na očišťování hotového modelu použití katrtáčku na ruce, nasucho, bez vody. Jde to dobře a plates s tím vyčistíš hned, na ostatních dílech se ten prach ztratí nebo ho stačí vzít prstem...

brych

Tak videjko bohužel nebude, protože už sem to zbořil  ;) místo toho mam ted postaveno

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23672.0

rukay

Ach jo :'( :'( :'(. To jsi neměl! Když něco prezentuješ tak to přeci hned nezboříš?! :'( Ještě chvíli by se na tom usazovat prach vydržel. ;D ;)
OZd

Věšák

Citace od: Shmade kdy 24.05.2009, 15:48:18
Mě se model co do vzhledu, funkčnosti a technických řešení líbí. Nějaké videjko jak vše funguje by nebylo? :)  Jinak co se prachu týká, tak mě se celkekm osvedčilo na očišťování hotového modelu použití katrtáčku na ruce, nasucho, bez vody. Jde to dobře a plates s tím vyčistíš hned, na ostatních dílech se ten prach ztratí nebo ho stačí vzít prstem...
mě se celkem osvědčil štěteček...u méně zašlých to jde v pohodě...ovšem u těch více zašlých už je to přeci jen problém...hm, že bych taky zkusil kartáček? :P
Jinak  model vypadá zajímavě, ale to videjko by bodlo no...škoda...

brych

De vo to, že auto už sem rozboural před delší dobou, a až ted sem se to rozhlodl dát na net. Fotky sem měl, ale video bohužel ne. Takže mi musíte věřit, že to kdysy fungovalo  ;)