(Vlastné) DiWheel

Založil stenky, 26.04.2009, 18:00:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stenky

Predcasne sa hlasim s mojim novym pokusom. :)

Takze DiWheel...
Mierne inspirovany Star Warsami a tamojsimi HailFire Droidmi som sa pustil do stavby dvojkolky.
Kolesa su prevratene pasy z buldozera (kazdy -4 segmenty a drzi to tvar. teda kym sa to nezatazi prilis)
Pohon trenim, napriamo zapojene na dva XL motory.

Ma to este male muchy:
*zle rozlozenie hmotnosti
*stabilita
*ovladanie smykom nieje prave idealne tiez

Obluky su zvnutra roztacane trenim pohananeho gumeneho kolesa. Bozhuzial nemam dost kolies tak som musel kombinovat 30,4x14 a 49,6x28 z coho vznikli problemy s trakciou (kolesa o pas)
Ked sa pohanane koleso (49,6x28) dostalo prilis vysoko (vysplhalo po pase smerom na hor) tak sa v podstate hmotnost prenesie na nepohanane kolieska a pohanane presmykuju.
Naopak, ak sa pohanane koleso pohne smerom dole, zatazi sa hmotnostou stroja a trakcia je ok...

A troska to hojda.
Ma to este rezervy a v buducnosti planujem prijst s vylepsenym braskom tohoto DiWheelu 1.0

Plany:

*pouzit ovladanie Subtractorom (v case stavby mi chybal druhy diferencial ktory je este stale na ceste z GB)
*stabilizacia zotrvacnikom
*zohnat viac kolies aby som pracoval v symetrickych podmienkach :)

Ilustracne videjko: http://www.youtube.com/watch?v=_w3NtFeI4SY

Hardegon

Hailfire Droid? Konstrukce vzdáleně podobná.  :P

Překvapuje mě, jak je to "akční". Nemít to tak zbrklý rozjezd, opravdu fajnová práce.   ;)

peter

Citace od: Hardegon kdy 26.04.2009, 18:56:01
Překvapuje mě, jak je to "akční". Nemít to tak zbrklý rozjezd, opravdu fajnová práce.   ;)

No mě to moc akční nepřijde. Na tom koberečku to vypadá, že to je rádo, že se to vůbec pohne. Každopádně na té plovoucí podlaze se zdá, že to jezdí bez problémů.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Lego_Radek

A tak to mi se to líbí na koberečku i podlaze. Fakt super práce.

jakpet

Chudáci pásy.... jinak nápad prima a jízda taky supr ;)

stenky

Citace od: peter kdy 27.04.2009, 08:07:04
Citace od: Hardegon kdy 26.04.2009, 18:56:01

No mě to moc akční nepřijde. Na tom koberečku to vypadá, že to je rádo, že se to vůbec pohne. Každopádně na té plovoucí podlaze se zdá, že to jezdí bez problémů.
to je sposobene tym, ako som hore pisal, ze smerom vpred to jazdi inak ako vzad

ked to ide dopredu. je ta jazda sice kultivovanejsia (nehojda sa to tolko) ale zaberajuce koleso ma problem s trakciou a miestami to naozaj vyzera ze sa to hybe len tak-tak, o prekonavani prekazok ani nehovorim

vzad to zasa zabera dobre ale ten krutak a otacky su take zbrkle ze sa to celu cestu hojda....

cely projekt ma este rezervy a priestor pre vylepsenia. planujem sa k nemu este vratit ;)

Krtecek

Tak upaluje to moc hezky, akorát je mi trochu líto těch pásů :-) jinak se mi to moc líbí