Komerční projekt! Vydělejte si koníčkem!

Založil Shmade, 15.04.2009, 00:58:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

vasek

Ahoj Shmade,
podle mne se projekt dá udělat, ale ne jako hobby činnost nýbrž by byl potřeba tým nadšenců nebo profesionálů na plný úvazek a stejně by měli honičku.
Co se materiálu týče tak rozhodně nekupovat na Bricklinku nebo PaB, musel by se vyjednat odběr přímo v TLC, předpokládám, že by toho byl malý náklaďák. Nejhorší je ale zjistit co všechno by bylo třeba objednat.
Tohle je podle mne megalomanská akce na kterou by se nejlépe hodilo půjčit si věci které má již TLC hotové a někde již stojí, nebo jsou v depozitáři. Pokud by se něco mělo dělat jen na tuto akci bylo by potřeba více času a mnohem více peněz, netroufnu si odhadnout kolik ale podle mne by milion nestačil a pochybuji, že by někdo za měsíční nebo dvouměsíční výstavu byl ochoten takový balík poskytnout. Chápu, že vidina dílů "zadarmo" je lákavá, ale podle mne to není reálné (pro zdejší stavitele - které rozhodně nechci podceňovat), zvláště když ještě chtějí aby se toho co nejvíce hýbalo. Já bych jim doporučil ať se obrátí přímo na TLC.

Robbed

To si opravdu myslí, že někdo z fleku postaví obří stavby a roboty a ještě k tomu aby se všechno nějak pohybovalo ? Tohle hrstka lidí nikdy nepostaví.
TLC by možná poskytlo dílky, nebo přímo nějaké hotové slepené stavby, ale i tak by to byly jen hroudy kostek postavené ze základních bricků.

Pokud na tom ale mermomocí trvají, tak asi nakonec nebudou mít nic.

Jindroush

Pokud je mi známo, modelshop v Kladně byl zrušen, lidi propuštěni.

Pokud je mi známo, LEGO bralo jen megazakázky.

Pokud je mi známo, LEGO Trading nemělo žádný páky/šanci cokoli z LEGO Production vyrazit, ani na zapůjčení a rozhodně ne v řádu měsíce.

Kolem a kolem, to jejich zadání je v daném časovém horizontu naprosto nerealizovatelný partou nadšenců. To by musel bejt komerčně vedenej projekt, ideálně někdo, kdo má zkušenosti s nějakýma podobnýma instalacema (architektonické modely apod).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Shmade

Díky za info,
  už jsem to řešil s tim kamarádem, že do něčeho takhle velkýho určitě nepůjdu (nepůjdeme). Přesně jak píšeš takhle velký projekt je pro někoho kdo má zkušenosti, ty já nemám, a radši prostě přiznám to že tohle je moc, než abych navymýšlel nemožné a skončilo by to nakonec třeba nějakým fiaskem. 

Frco

spravny pristup. Radsej sa stiahnut skor ako byt neskor za blba.

Ravenhorn

Dali jste jim možnost jak byto bylo, když to nebudou chtít a budou travat na svém, tak nakonec zjistí, že to není možné a třeba jim pak bude stačit něco menšího.
Castle, Pirates a Star Wars.

buf91

Citace od: Ravenhorn kdy 19.04.2009, 00:37:49
Dali jste jim možnost jak byto bylo, když to nebudou chtít a budou travat na svém, tak nakonec zjistí, že to není možné a třeba jim pak bude stačit něco menšího.
Jenže až to pochopí, tak bude zase méně času;)
Můj blog... http://buf91.blog.cz

Darkyen

Tak ať se rozhodnou jestli chtěj pěkně propracovanou válku nebo něco
nebo jestli chtěj něco na způsob GBC protože nevim jak by chtěli udelat hejbající se válku. to by se tam jako měli hejbat náký auta? nebo lodě? protože roboti by museli být buď velcí nebo nevzhlední aby se mohli hejbat, takže jediné co by tam mohlo být jsou dopravní prostředky a ty aby se uprostřed zaseklý bitvy něco hejbalo to mi příjde dost divný - no jen si představte: viněta kolem který jezdí vláček...
Fuj
No a k tomu všemu časově by to zabralo poměrně dlouho...
Leda že by to bylo jako v tom komiksu o afolech že každý postaví kousek a pak se to spojí...
ale na to by zase museli být lidi takže se mi to celí jeví tak že si holt budou buď muset počkat na další rok nebo zmenšit nebo si uvědomit že to je blbost...
Je jen jedna věc která je lepší než lego.Více lega!

GNOSIS

Pracuji ve Zlíně a Zlaté jablko je přesně v centru města, které bych přirovnal k menší Galerii Vaňkovka - nákupní a společenské centrum v samém středu Brna, které asi zná více lidí. Každý měsíc se mění výzdoba v celé obchodní pasáži a minulý měsíc byli vystaveni dinosauři. Ti byli velmi povedení a zde přidávám odkaz na fotky Dinosauři.

Pokud by někdo chtěl v podobném rozsahu něco udělat z lega, tak to by byl i pro profíky oříšek, to bychom ani z dupla nezvládli postavit ;). To je prosně nad naše hobby možnosti a prakticky si nedovedu ani dost představit, jak by to bylo jako celek zabezpečené. Myslím že pro takovou zakázku je jediné možné řešení a to je vystavení slepených modelů z inventáře LEGO Production.

Zde hlavní dinosauří MOC s reálným autem.

Shmade

Aha, dík za ukázku, tak to chápu, že chtěj něco velkýho jestli tam maj takovýhle výzdoby, ale prostě z Lega je ten rozpočet a pracnost nesrovnatelně jinde proti například tomu co ukazuješ, jasně, že je za tím určitě taky fůra práce, ale srovnat se to nedá.

Jamesek

S křížkem po funuse a jen tak do vzduchu ->

Jediné, co podle mně dostatečně atraktivní pro zadavatele a diváky, realizovatelné v daném rozpočtu a postavitelné v řádech měsíců z konečného počtu dílků na tu obrovskou plochu (to je ale podmínek co? ;)) je nějaký lunapark. Když projíždím videa na internetu, tak se dá nalézt několik pěkných horských drah, věží pro volný pád a jiných atrakcí. Relativně hodně zábavy za málo dílů.

http://www.youtube.com/watch?v=k6FIg4p4M0k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=b310IT7HSWE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qHYFDRBQHHk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wTuBIf7dwQc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=L9gmveb3eJY&feature=related

Nicméně stále zůstane obrovská práce několika lidí v dlouhém časovém horizontu s velkou spotřebou dílů a nápadů. Lunapark by šel pěkně rozdělit mezi více lidí. Motorky mohou běžet jen na některých atrakcích dle "jízdního řádu". Tím by se dalo zabránit nadměrnému opotřebení. Kolotoče jsou nerozbitné, u složitějších atrakcí záleží na štěstí při výběru technického řešení. Pořád by se mohlo něco hýbat.
Ve výsledku si myslím, že by to stejně vyšlo šul-nul, tzn. pokryté náklady na stavbu (materiál, mzdy, režie). Zisk by byl jen ve zbylých dílech. IMHO pro většinu lidí na kostkách nerealizovatelné (jako koníček ve volném čase - snad pro VŠ studenty v době prázdnin - 4 měsíce stavění z LEGA :)).

Když nic jiného, inspirace do roztok ;)

Frco

no hej, ale mne osobne lunapark moc LEGO neevokuje.

Hardegon

Ale i kdyby se něco vymyslelo, stále to naráží na problém zabezpečení. Pokud by to bylo bez zakrytí (třeba sklo), předpokládám, že bude potřeba alespon jednou denně doplnit ukradené dílky.

Přikláním se k názoru většiny. Nápad zajímavý, pro nás nemožný.

Jamesek

Citace od: Frco kdy 20.04.2009, 20:50:59
no hej, ale mne osobne lunapark moc LEGO neevokuje.

Tak si představ uprostřed hrad hrůzy a malý okruh s vláčkem pro děti ;)