Lego life

Založil muzzo, 13.07.2005, 18:47:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Souhlasíte s výrobou Bionicle a KK2 (Danju, Jayko...)

ano, líbí se mi
1 (1.7%)
ano, protože Legu se to vyplatí
9 (15.5%)
je mi to jedno
9 (15.5%)
ne, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat
39 (67.2%)

Celkem hlasů: 56

Jindroush

Vaše teoretický plky si někam napište a vytáhněte si je, až se namnožíte.  :P

Popisuju reálný situace.  ::)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

Citace od: Jindroush kdy 02.08.2005, 12:11:58
Netvrdím, že si s tím nemůžou hrát - to určitě jo, ale maj tendence to šíleně masit, rozbordelit a rozbít a ve výsledku maj rodiče (ve většině případů matka) před sebou kupu malejch dílků a řvoucí dítě, co chce lodičku/nechce uklízet/whatever. To pak vede k tomu, že rodič radši koupí čínskou jednodílnou věc a má pokoj.

dovolim si tvrdit ze to zalezi na vztahu rodic-dite. kdyz uz se jednou nekdo rozhodne je mit, pak musi byt pripravenej si s nima i hrat a venovat se jim. na me mati kvuli legu nikdy nervala naopak me vzdycky na vanoce prosila at to vsechno sestavim a udelam 'vystavku'. proste v pripade jako popisujes by mela mati (ale u lega spis otec) s tim ditetem sednout a pomoct mu to postavit nez ho fakovat to uklidit... a ted mluvim obecne, ne jen protoze mam rad lego.

otaznik

Citace od: Mates kdy 02.08.2005, 13:43:09

BTW: U malých součástek, jak píše J. se také stává, že si je děti strkají do všech možných otvorů. Nevím jak u holčiček, ale kluci určitě do uší, do nosu  ::) ;D

Pokud je mu 5-6 (možná i míň) tak tohle tedy nehrozí, alespoň podle mých (malých) zkušeností.

chadzi

Citace od: otaznik kdy 02.08.2005, 14:02:44

Pokud je mu 5-6 (možná i míň) tak tohle tedy nehrozí, alespoň podle mých (malých) zkušeností.

presne pro me bylo lego poklad, hral sem si s min od peti a nikdy me nenapadlo ho nekam strkat. na druhou stranu muzu/nemusim byt vyjimka, to tady asi nikdo z nas presne nevi

Jarmila

Pánové (většinou), na krabicích s legem je uvedeno: Nevhodné pro děti do 3 let. Obsahuje malé součásti. A to v několika jazycích včetně češtiny a slovenštiny.
Záleží pak na rodičích, dají-li svému dítěti na hraní lego, které lze spolknout nebo zastrčit tam, kam by nemělo nic strkat. Každé dítě je silná individualita. Některé do pusy nestrčí nic nejedlého už od batolecího věku a jiné bude ocucávat hračky snad až do puberty. Každé je jiné.
Syn si hraje od 2 let souběžně s Duplem i malým legem a do pusy ho nestrkal a ani jinam. Jeho kamarád má tendenci se zamyslet a okamžitě ocumlává kostky, je mu 7,5 roku. Druhý jeho kamarád mi v několika kostkách nechal přímo ukázkový otisk svého chrupu. To je prostě život.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Police collector

když tady vykládáte o tom jak děcka dělaj čurbes - Jindrouš píše že se zase juniorizuje a colonel se vyjádřil nejasně - tak co bude to lepší nebo horší ?
Terminated.

Jindroush

Vždyť je to horší. Viz letošní hasičárna. Je sice lepší než LEGO Jr., ale furt horší než skutečný hasičárny z 80.let. Ty se aspoň trochu nějak hasičárnám podobaly, tohle je taková chýška.

Nemocnice a letiště budou zoufale juniorizovaný, ale je třeba vyčkat, dokud nebudou nějaký pořádný fotky.

chadzi

Citace od: Jarmila kdy 02.08.2005, 14:24:52
Syn si hraje od 2 let souběžně s Duplem i malým legem a do pusy ho nestrkal a ani jinam. Jeho kamarád má tendenci se zamyslet a okamžitě ocumlává kostky, je mu 7,5 roku. Druhý jeho kamarád mi v několika kostkách nechal přímo ukázkový otisk svého chrupu. To je prostě život.

tojo kazdy dite je sikovny na neco jinyho, myho brachu lego nebavilo jak me a skoro vubec z nej nestavel. zato onehda rozebral svou karu na sroubky a presadil ji na novou kastlu  :o

chadzi

no nevim, kliftonska stanice je celkem povedena tam juniorizaci tak moc nevidim, pozarnici zase hruza. jak vis ze ta nemocnice budou junior (zvlast kdyz se podivas na posledni sety jako vikingy/kk2 se spoustou dilku)

otaznik

Citace od: Jarmila kdy 02.08.2005, 14:24:52
Pánové (většinou), na krabicích s legem je uvedeno: Nevhodné pro děti do 3 let.

Tuším, že jsme se tu bavili spíše o pěti letých a o tom, jestli jsou pro ně vhodné sety s minifigama a většíma detailama. Do 3 let je to jasný.

Jindroush

Citace od: chadzi kdy 02.08.2005, 14:00:35
Citace od: Jindroush kdy 02.08.2005, 12:11:58
Netvrdím, že si s tím nemůžou hrát - to určitě jo, ale maj tendence to šíleně masit, rozbordelit a rozbít a ve výsledku maj rodiče (ve většině případů matka) před sebou kupu malejch dílků a řvoucí dítě, co chce lodičku/nechce uklízet/whatever. To pak vede k tomu, že rodič radši koupí čínskou jednodílnou věc a má pokoj.

dovolim si tvrdit ze to zalezi na vztahu rodic-dite. kdyz uz se jednou nekdo rozhodne je mit, pak musi byt pripravenej si s nima i hrat a venovat se jim. na me mati kvuli legu nikdy nervala naopak me vzdycky na vanoce prosila at to vsechno sestavim a udelam 'vystavku'. proste v pripade jako popisujes by mela mati (ale u lega spis otec) s tim ditetem sednout a pomoct mu to postavit nez ho fakovat to uklidit... 

To je opět teorie. Když pak vidíš, co za lidi si děti pořizuje a jak se k nim chová... Prostě sou lidi, co vyžadujou přístup: tady máš a neotravuj. LEGO (a obecně všichni výrobci) maj dvě možnosti: buď to budou 'tolerovat' (a prodávat) nebo budou 'správňáci' (a nebudou prodávat).

Myslím, že příklad Bionicle, Sports, Clikits, Belville, Scala apod. nám jasně 'naznačuje', že LEGO se snaží o co nejširší záběr - a to i za cenu 'rozmělnění' svých původních zásad.

Další otázka je, zda vůbec kdy firma nějaký původní zásady měla, nebo jestli to nejsou jen naše zbožná přání...  :-\

Jindroush

Citace od: chadzi kdy 02.08.2005, 14:38:10
no nevim, kliftonska stanice je celkem povedena tam juniorizaci tak moc nevidim, pozarnici zase hruza. jak vis ze ta nemocnice budou junior (zvlast kdyz se podivas na posledni sety jako vikingy/kk2 se spoustou dilku)

Mám hrozně velký uši a dobře poslouchám.  ;)

chadzi

Citace od: Jindroush kdy 02.08.2005, 14:42:32

To je opět teorie. Když pak vidíš, co za lidi si děti pořizuje a jak se k nim chová... Prostě sou lidi, co vyžadujou přístup: tady máš a neotravuj.

to neni teorie to je muj zivotni pristup. kdyby se lidi vic detem venovali tak nevyrusta takova spousta zamindrakovanych neinteligentnich sobeckych h*vad

jinak ja fakt verim ze ta firma nakou filozofii mela ale ted ji musi adaptovat na menici se trh

chadzi

Citace od: Jindroush kdy 02.08.2005, 14:43:41

Mám hrozně velký uši a dobře poslouchám.  ;)

myslis usi pripojeny dratama do netu? :DDD

Dickie

Citace od: chadzi kdy 02.08.2005, 14:00:35
na me mati kvuli legu nikdy nervala naopak me vzdycky na vanoce prosila at to vsechno sestavim a udelam 'vystavku'.

teď jsi mě inspiroval - nestavěl jste náhodou někdo z lega vánoční betlém? klasika - jesličky, oslík a volek...  ;D
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

chadzi

musim te zklamat, nemel jsem tolik dilku - vystavka znamenala rozebrat moje kreace (vetsinou valecny lode, hrady, bunkry, kolotoce/centrifugy), poskladat z toho originalni sety a vystavit na polickach

Police collector

Jindrouš, ale nebude to taková hrůza jako temné období konce 90. let ? Jinak souhlas, hasičárná je nic moc, ale policajti přece byli super, hasičské auto taky, XXL taky... Vikings jsou cíleni na starší děti - city je 5+ a vikings 7-14. Třeba jsou to zase jen prototypy. Vždyť aj ti sauři nejsou moc juniorized. Vemte si jaký hnus měla být pevnost a jaká je to teď krasavice. Star wars nebo potter taky není zrovna juniorized.  Anebo holt city bude 5+ ale pokud by ten špitál vypadal jako cajtská stanice zlobit se nebudu. Pokud to ale bude jako hasiči - tak nevím. (a to hasiče mám). Paradoxem je že konkurenční stavebnice moc juniorized nejsou...
Terminated.

otaznik

Citace od: Police collector kdy 02.08.2005, 16:22:52
policajti přece byli super, hasičské auto taky, XXL taky...

To je věc názoru, hasičský auto tedy žádný zázrak není.

Police collector

Mě se líbí. Vedle nudlotrucku z 92 působí moc realistickým dojmem.
Terminated.

myth

Citace od: Mates kdy 02.08.2005, 13:43:09
BTW: U malých součástek, jak píše J. se také stává, že si je děti strkají do všech možných otvorů. Nevím jak u holčiček, ale kluci určitě do uší, do nosu  ::) ;D

Ako dieťa som si lego nikdy nestrkal do uší/nosu. A to som mal od piatich rokov system, duplo som nikdy nemal. Je pravda, že istý čas som pri stavaní držal niektoré dieliky v ústach, ake potom čo som zhltol jednu plate 1x2 with groove, som s tým prestal.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

myth

Citace od: otaznik kdy 02.08.2005, 16:26:58
To je věc názoru, hasičský auto tedy žádný zázrak není.

Well, mne sa tiež spočiatku nepáčio, ale iba dokiaľ som neuvidel alternatívny model z krabice. Odvtedy sa mi veľmi páči.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

otaznik

Já si nemůžu pomoct, od té doby, co se na autech používá více bricks než plates se mi přestávají líbit.

muzzo

Jen tak pro zajimavost. Docetl jsem se, ze Lego set 8619, vyhral v Madarsku na soutezi Svetove asociace etiket :o (Mistrovstvi sveta >:D),  prvni cenu v kategorii Flexo Colour Process. Zduvodneni etiketa vhodne doplnuje obal i vyrobek.

muzzo

Takže, ještě než uzavřu anketu naposledy připomenu tohle téma. Zatím to vypadá tak, že žádný člen tohoto fóra nevnímá Bionicle jako svojí krevní skupinu :D

Police collector

Asi proto že to není Lego ale akční figurka  ;D Přece jen na "mlácení dvěma potvorama o sebe" je tady většina členů už trochu stará...
Terminated.

Mellory

Citace od: otaznik kdy 02.08.2005, 16:55:35
Já si nemůžu pomoct, od té doby, co se na autech používá více bricks než plates se mi přestávají líbit.

U mě totéž. Ale 8421 je v pohodě. 8)
Nothing is true. Everything is permitted.

J_BOB

neviem co vascsina ma proti Bioniclom...ja ich nemusim ale je to hlavne pre deti....skuste to prestat vnimat ako lego ale ako skladaciu akcnu figurku ktora sa da kombinovat s ostatnymi. ale ako lego je to hnus  :P
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

peter

No, když budu mluvit za sebe, tak tyhle akční figurky jsem neměl rád ani jako malý kluk. Jaksi jsem v hraní s nimi nenašel nic duchaplného :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Llevelyn

...Okrem Lega mám ešte jednen koníček - knihy.

Tak to jsem tu správně... ;D ;D..knihovna plná sci-fi a fantasy, krabice Lega na skříních..sestavené modely na všech možných rovných plochách... jo, leze to do peněz..ale chlap se drží doma a navíc jsme tyhle zábavy báječně zkombinovali..koumáme jak postavit zeměplošskou želvu, stavby z LOTR..a tak. Jo, taková normální rodinka.
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

KLF

Ked postavis nieco zo Zemeplochy, daj vediet. ;)
Terminated.