barvení Lega

Založil jbagy, 05.12.2006, 13:41:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jbagy

Neznáte někdo nějakou techniku jak obarvit kostičky?

TomG

Only the best can survive.

Pepan

Barvy na plastikové modely?  :)

PS: Ale nenapadá mě žádný rozumný důvod proč to dělat...  ::)

myth

Fixky, tempery, vodové farby, olejové farby, sprej.....

A na zjemnenie odtieňov použiť Savo ;D
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

***Banana.com

proč odbarvovat Lego?  :o Kup si Brick, a máš hned vyblitou imitaci, a bez práce... ;D

TomG

Duvody by se nasly. Potrebujes dilek v urcite barve do MOCu, ktery se v setech nevyskytuje a  TLC brani jen penize, aby tyto dilky vyrobily.

Osobne bych to videl na barvy na modely a pokud mozno to nastrikat pistoli ne natirat stetcem.

Shi-So

Citace od: Pepan kdy 05.12.2006, 14:15:47
Barvy na plastikové modely?  :)

PS: Ale nenapadá mě žádný rozumný důvod proč to dělat...  ::)

Rekl bych ,ze to chce na custom figy?
At budes pouzivat libovolnou barvu ,tak doporucuji pouzivat ,strikaci pistoli ,sablony a na zaver fixovat pruhlednym lakem (dela se leskly ,pololeskly i matny)

Jindroush

Stříkat modelářskejma barvama, vyzkoušet, aby rozpouštědlo nežralo kostky - v modelshopech / při designu to tak dělá LEGO taky.

Já jsem si tak přestříkal brick separátory na stříbrno autolakem, páč ty tmavě šedý nejsou nikdy k nalezení.  8)

Soukromý, nevyžádaný názor - modifikace sou fuj  ;) Každá stavba z lega je prostě nějaká aproximace a ačkoli přiblížito se co nejvěrněji originálu (vlastní myšlence) je chválihodné, snažit se o dokonalou 'modelařinu' mi přijde nerozumné - na tu jsou jiné prostředky.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

Citace od: Jindroush kdy 05.12.2006, 15:00:31

Já jsem si tak přestříkal brick separátory na stříbrno autolakem, páč ty tmavě šedý nejsou nikdy k nalezení.  8)

kdyz mas tmave sedejch 9, jeden zelenej, tak to nemusis strikat, VZDYCKY nejakej nekde najdes

(a to stejne oddeluji kostky pomoci svycaraku)

Micho

Citace od: jbagy kdy 05.12.2006, 13:41:48
Neznáte někdo nějakou techniku jak obarvit kostičky?

Ešte na také jednoduché a hladké plochy sa oplatí uvažovať o fóliach, ktoré sa používajú napríklad v reklame. Majú kvalitnú povrchovú úpravu, širokú škálu farieb a dajú sa hlavne dať znovu dole.  ;)

Napr. tu som vyrábal takto dvere na tieto vlaky - Vlaky SantaFe - prestavba.

A zopakujem ten odkaz na fólie - Farebné fólie na Legu.

Mimochodom od vtedy som to nepoužil. Išlo o presne špecifickú potrebu a jej riešenie.  ;)

Jindroush

Citace od: Colonel32 kdy 05.12.2006, 17:04:43
Citace od: Jindroush kdy 05.12.2006, 15:00:31

kdyz mas tmave sedejch 9, jeden zelenej, tak to nemusis strikat, VZDYCKY nejakej nekde najdes

Mám jich asi 5, z toho jeden zelenej a stejně sou furt někde v ...

Ten švýcarák, z toho mi jde vždycky mráz po zádech, a to nejsem Otazník  >:D Separator je IMO stejně nejlepší řešení a používám ho furt...

Pepan

Citace od: Colonel32 kdy 05.12.2006, 17:04:43

A to ti na těch kostkách nezustávají rýpance?  :)

Colonel32

separator ma jednu nevyhodu. Jak s jeho pomoci odstranis plate 1x2 with one stud z uprostred velke desky?

btw, ne, nezustavaji

Jindroush

Normálně zaberu tahem za ten stud a odskočí. Do obou směrů, i když tedy tahem k širší straně to jde samozřejmě líp. Ale je pravda, že by jim mohli udělat takovou tu hranu, jak maj tiles.

Colonel32

jo, to mi mluvis z duse, presne to uz me taky napadlo

betakaroten

Separátorovzdorný jsou "tiles without groove" (hladké bez odsazené hrany) a "hinge control stick base" (páka/anténka).

Jindroush

Tiles without groove se daj aspoň vyházet (zasunout hluboko), ale ty páčky, to mi taky pije krev... hlavně ty übertěsný, ty se nedaj ani ukroutit...

TomG

To uz je na skalpel. Tzn neco co ma tenkou a ostrou cepel.

Jindroush

Podle lenosti buď chrup nebo ulamovací nůž.  ;)

fuli

Citace od: Jindroush kdy 05.12.2006, 20:53:28
...ale ty páčky, to mi taky pije krev... hlavně ty übertěsný, ty se nedaj ani ukroutit...
Zrovna včera jsem omylem jednu ulomil. Nešla sundat běžnou silou,zabral jsem trochu víc a ulomil vršek(alespoň, že dávaj k setům náhradní )
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.