Jak zjistim hodnotu starších setů na českém trhu?

Založil Dum Dum, 30.11.2006, 19:29:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Dum Dum

Jak zjistim hodnotu starších setů na českém trhu(komplet sety)? Myslím tím průměrnou. Jde to někde najít?
Následuj svou sílu....

mulah

No velice zhruba se to zjistí tak, že na lugnetu zjistíš cenu v USD a přepočteš to na koruny.  ;D

Jindroush

Ani náhodou. Vycházet z amerických doporučených cen minulýho století je nesmysl.

Žádnej průvodce cenama neexistuje, situace na 'trhu' je výrazně proměnlivá a závisí na příliš mnoha věcech. Odvozovat z cen na BL/Ebay jde stěží, když je tu výrazně nižší kupní síla.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Aki

Tak tedy konkrétní dotaz do pléna:

Přítel má doma Basic set 720 z 85. roku. Je v téměř neskutečně dobrém stavu. Nezměněné barvy (skladoval v temnu v rodině nekuřáků), nepoškrábané ani neokousané, dílky mají lesk nově otevřené stavebnice, s návodem i krabicí (obojí nepotrhané etc.).
Jakou cenu si myslíte, že by takovýto set, v takovémto stavu mohl mít u nás cenu.
Dopředu říkám, že pravděpodobně skončí u mne a já ho nebudu nabízet dál k prodeji. Jde tedy o jakési ocenění tohoto kusu.  ;)

mulah

Já měl něco podobnýho,akorát 550.  Tenkrát se tady prodávala kolem pětikila. Přiznám se to moje je dneska totál na šrot a z 50% nekomletní.  Ale já bych to cejchnul tak za 700-800kč

betakaroten

Citace od: mulah kdy 04.12.2006, 16:20:06
Já měl něco podobnýho,akorát 550.  Tenkrát se tady prodávala kolem pětikila. Přiznám se to moje je dneska totál na šrot a z 50% nekomletní.  Ale já bych to cejchnul tak za 700-800kč
550? Krabici asi nemáš, co... (= kvůli inventáři)

otaznik

Citace od: Aki kdy 04.12.2006, 13:14:47
Tak tedy konkrétní dotaz do pléna:

Přítel má doma Basic set 720 z 85. roku. Je v téměř neskutečně dobrém stavu. Nezměněné barvy (skladoval v temnu v rodině nekuřáků), nepoškrábané ani neokousané, dílky mají lesk nově otevřené stavebnice, s návodem i krabicí (obojí nepotrhané etc.).
Jakou cenu si myslíte, že by takovýto set, v takovémto stavu mohl mít u nás cenu.
Dopředu říkám, že pravděpodobně skončí u mne a já ho nebudu nabízet dál k prodeji. Jde tedy o jakési ocenění tohoto kusu.  ;)

Cenu bych odhadoval na 600-700 Kč.

mulah

To Betakaroten: Krabice už není tak 10 let. Kdybych já býval tenkrát věděl,jak mě po takový době znova Lego chytne,určitě bych rodičům nedovolil ji vyhodit.

marian20

Citace od: betakaroten kdy 04.12.2006, 16:55:37
Citace od: mulah kdy 04.12.2006, 16:20:06
550? Krabici asi nemáš, co... (= kvůli inventáři)

Myslím že krabica k tomuto setu by ešte doma niekde byť mala, bol to môj prvý set  :)
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...