Auschwitz - hustota

Založil chadzi, 07.07.2005, 15:18:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rob

KONEC!!! A BASTA!

- zamykám téma -
Rob

Rob

No, a teď mám konečně čas vám k tomu něco říct:

To Radical:  Předtím, než začneš šířit svoje moudra, laskavě si přečti co kdo k danému tématu už před tebou napsal!
- to, co si myslíš, je sice hezký, ale proti faktům to neobstojí. Ten chlap chtěl mít dokonalé dílo, tak to udělal včetně krabice. LEGO to nikdy neprodávalo. Víc čti a míň piš.
- jo, a odpusť si podobné osobní narážky - rodí se z nich flame:
Citace od: Radical kdy 07.07.2005, 18:27:51
... firma lego nejdriv vyrabela tahaci kacenky, stim si asi nehrajes co? ;D

To C32: Nenech se příště vytočit - argumentoval jsi dobře, než tě Radical dostal nejstarším diskutérským trikem

To ALL: Každý máte svůj názor, každý je svým způsobem správný. Nevím proč, ale silně mi to připomíná diskusi o prostitutkách v LEGO city.

škoda že to muselo skončit podobně...

Rob

Rob

UPDATE:

Dal jsem si práci a přelouskal ten článek. Snad přinese pár odpovědí:

a) Zbigniew Libera patří k takzvaným "provokativním umělcům", čímž se vysvětluje mnohé  (a zdá se, že je úspěšný, což? ;) ). 

b) Vámi diskutované LEGO vytvořil ve třech exemplářích. Nehodlal ho tedy šířit ani prodávat neonacistům nebo dětem za účelem zisku.

c) Vzhledem k tomu, že je to Polák, bych té žluté nálepce "Sponsored by LEGO" přikládal asi stejnou váhu jako tvrzení, že když do Polska odjedete na dovolenou v novém Jaguáru, přijedete v něm zpátky. Okopírovat  krabici dokáže každý mamlas s Photoshopem. Na brickshelfu najdete maníka, kterej vyrábí LEGO S@H katalogy s fake sety jako péefka...
Obrázky setů nejsou autorizovány TLC.

d) U nás by nejspíš vedle porušení copyrightu dostal paragraf za propagaci režimu postaveného na útlaku a násilí

tolik k hardwarové stránce věci. Zbývá umělecký dojem.

Nuže - bylo jasné že v tom se neshodnete. Puristé mohou dál obdivovat technické provedení - které je skutečně vynikající. Moralisty pak snad uklidní fakt, že když tohle LEGO vystavil, neprošlo mu to úplně hladce.

Pravdu mají obě strany - hranice mezi uměním a hnusem je někdy velmi tenká a silně individuální.

Nezapomínejte na jedno: LEGO je prostředek k vyjádření názoru/vize a ta může být (bohužel) jakákoli.

Výsledek vypovídá o autorovi, nikoliv o kostkách.

Rob