Jak starý je váš nejstarší katalog?

Založil Radical, 16.06.2005, 13:54:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JOHN

můj je 1993 . zbytek nenávratně ztracen ...

Petrjr

Jako nejstarší se mi doma záhadně objevil minikatalog 1978.
Pak mám Rus/Cz/(Rum?) z roku 1982. A vidím, že 82 Rus/Cz/Rum není ani na http://www.artpeter.net/Data/Lego/Katalogy.php  ani na http://www.peeron.com/catalogs/1982/ (a nebyl ani na brickshelf).

Scanner mám, pokud má někdo zdejší zájem, oscanuji - případně i 83 Rus/Cz/Rum.

Cavelon

Si myslím, že najužitočnejšie (pre všetkých) by blo ten scan poslať Petrovi, nech to doplní na svoje stránky. :)

Petrjr

Citace od: Cavelon kdy 17.01.2006, 09:45:23
Si myslím, že najužitočnejšie (pre všetkých) by blo ten scan poslať Petrovi, nech to doplní na svoje stránky. :)
Už je to v jednání.  :)

Codename19

Pôvodne som mal komplet od roku 1995. Lenže som bol veľmi aktívny chlapček  a furt som do tých katalógov čumel a postupne sa do roku 2001 všetky zničili a zostali len fragmenty...

No asi pred polrokom som bol u jedného kamaráda a tak si pozerám jeho izbu a čo nevidím: V polici zastrčená KOMPLETNÁ zbierka katalógov z roku 1993 až do 2003. A tak sa ho pýtam:
"Nebude ti vadiť ak by som si zobral tie katalógy?"
"Dobre že sa pýtaš. Už som myslel, že ich vyhodím, počkaj mám ešte niekde nejaké technic minikatalógy, môžeš si ich všetky nechať."

A tak som prišiel ku kompletnej zbierke katalógov 1993 - 2003 + minikatalógy Technic.....  ;D

J_BOB

ja som prisiel zas ku kamosovmu legu :) on to uz nechcel, a tak mi dal jeho lego na narodky  :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Peetrs

Katalogy mám kompletní od roku 1988 - 1997 (některé vícekrát). Novější katalogy nevedu, protože nové sety pro mě nejsou příliš zajímavé.

hombre

Ohledně starých katalogů si vždy vzpomenu na prázdniny v roce 1987 kdy jsem z rodiči navštívil můj tehdejší největší sen a to jedinou prodejnu LEGO v tehdejším Československu a to v Máji (dnešním TESCU) na Národní třídě v Praze. Máma nám tam mně a bráchovi tehdy koupila set z Lega kosmos space 6940,  dali nám to tehdy do té fantastické červené igelitky (Lego z jedné strany, Duplo z druhé) a přiložili katalog.... no to bejvaly časy ;D

Blake

Raistlin M

Tak jsem v rámci "restaurování" svých starších původních setů zjistil, že můj nejstarší je 1989.

ottta

můj nejstarší je z roku 1988. Z let 1993 až do současnosti mám něco navíc (na výměnu) kdyby měl někdo zajem ať se ozve.

Abbott

1995,1996,1997
- teď mi je líto, že jsem v jeho sbírání nepokračoval ::)

marian20

z tych stvorcovych mam najstarsi z roku 1988,z tych obdlznikovych z 1983,zaujimave je ze su v lepsom stave ako niektore nove  ;)
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

Michal Moučka

Krejna

Ja jsem nejhorší mám katalog z roku 2005.

TomG

Citace od: Krejna kdy 15.02.2006, 17:49:38

Z toho si nic nedelej, taky mam jen katalog z 2005 a pak nejake letaky ze starsich setu. Ale nejak katalogy nesbiram, takze me to netrapi :)
Only the best can survive.

Valentin Dobrotivý

Nejstarší je minikatalog z 1981....zbytek vidíte na obrázku. KOnčí to 1989, za největší špeky považuji specoš katalogy na Space/Town/Castle tedy Legoland z let 1983 a 1984. Od 1990 do současnosti mám také (s výjimkou několika let okolo 1996. kdy se mi z designu dělalo dost špatně)

mato11

Anakin

Citace od: Krejna kdy 15.02.2006, 17:49:38

aha tak to ja iba z 2006.ak mi brácho dá svoje tak to budem mať naj... z 1982.cez víkend som presviedčal. ;D ;D ;D

J_BOB

k tym letakom :) mozno vam to pripada blbe, ale cca pred pol rokom som si ich vsetky vzal....a vybral som z kazdeho druhu ten najkrajsi (mal som tam aj po 10 takych istych) a zvysok som zahodil.....katalogy tusim tak isto.....hodnotu nemali....boli to len 2000 vyssie.....1988 a 1990 (ten vyzera ako novy) som nasiel az potom :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Leguán

Citace od: J_BOB kdy 21.03.2006, 09:04:41
k tym letakom :) mozno vam to pripada blbe, ale cca pred pol rokom som si ich vsetky vzal....a vybral som z kazdeho druhu ten najkrajsi (mal som tam aj po 10 takych istych) a zvysok som zahodil.....katalogy tusim tak isto.....hodnotu nemali....boli to len 2000 vyssie.....1988 a 1990 (ten vyzera ako novy) som nasiel az potom :)

Vidíš, a já bych ti byl dal 50 Kč za každý kousek... Viz můj inzerát. Ale jestli byly slovenské tak ne, ale někdo jiný třeba ano...

Llevelyn

Však..katalogy se prodávaj i na Aukru.. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

J0hny54

Jaký je Váš nejstarší katalog? Já mám z let 1986 a 1987 jen jeden list z každého roku a teprve z roku 1989 mám normální katalog tak jak ho známe dnes :). Na prvních dvou fotkách je list z roku 1986 z obou stran a na dalších z roku 1987

J0hny54

rok 1987

niessnet

Já osobně vlastním nejstarší katalog z rou 1995. Ale tuším, že jsem měl někde i z roku 1992, ale asi se nějak sám od sebe ztratil... :'(
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

jvucka

Já mám nejstarší německý z roku 1978, zásluha strejdy, který věděl, kam emigrovat.  ;)

***Banana.com

Já mám od roku 1972 za téměř každý rok alespoň jednu verzi.

Petrjr

No, když už se to tu znovu otevřelo, tak můj momentálně nejstarší ve sbírce je z roku 66:
http://www.bricklink.com/catalogItemPic.asp?C=c66de3

Micho

Citace od: Petrjr kdy 19.03.2008, 22:29:40
No, když už se to tu znovu otevřelo, tak můj momentálně nejstarší ve sbírce je z roku 66:
http://www.bricklink.com/catalogItemPic.asp?C=c66de3

Kokso, to už za čias rímskej ríše sa robilo Lego!  ;D

Petrjr

Citace od: Micho kdy 19.03.2008, 22:34:37
Kokso, to už za čias rímskej ríše sa robilo Lego!  ;D
To si piš že jo. A měl jsem zálusk na jeden předkristovský, ale jako natruc mi ho vyfoukl jeden zazobanec prý odněkud z Baham.  >:D