(cizí) nádraží

Založil Aki, 24.05.2006, 11:20:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Aki

Po dlouhém uvažování, zda sem dát nějaký odkaz na Brickshelf, čerpám tedy svůj měsíční příděl, abych se s vámi podělil o tuto stavbu. Příjde mi naprosto výjmečná, jak různými technikami stavby, tak reálností modelu a celkovou krásou. Nejvíce mne zaujaly dřevěné trámové štíty - u nás ve vsi je takových, velice podobných, hned několik; nárožní zděné kameny; snotové hrázdění; dveře do budovy s výplněmi z "logů" i zelený náklaďák.

PS dlouho jsem i zvažoval zda dát odkaz k vláčkařům nebo městečkářům. Nakonec jsem se rozhodl pro město, jelikož by budova mohla být klidně i horskou "chatou," vilkou v Sudetech, nebo po mírných úpravách, středověkým domem. Krom toho místo nějakého vlaku zde najdete dvě autíčka.

Numbi2

... to je prostě paráda ... LEGO Vysoká škola stavitelská  ;D ;D ;D - těch detailů i chytrých provedení je zde nepočítaně.
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

Jonas

Myslím, že jsi svůj příděl vyčerpal tím nejlepším způsobem.

Je to skutečně nádherně navržená a fantasticky zrealizovaná stavba. Řekl bych, že je to víc než jen nádraží. Je to takový ten typ nádraží v horském německém letovisku spojený hned s hospodou a z našeho pohledu pro nádraží  neobvykou (vyhlídkovou?) věží. Je vidět, že to tvořil pan stavitel. Hned jsem se díval, jestli je to některé ze známých jmen, ale zdá se že ne.

Snad jen jedinou poznámku. To nádraží nese tak silnou pečeť Německa, možná též Rakouska či Švýcarska, že v našem českém prostředí by prostě působilo nepřirozeně (a to myslím i Sudety).

Jonas - Můj Brickshelf

Shi-So

Parada je slabe slovo.... ;D
Je jako z katalogu f. Faller :D
Jako nadseneho vlackare (normalni masinky velikosti N ,ne Lego) ,me zaujal ten vagon na obr 2 a 3.Uz se hodne blizi modelove zeleznici ,nemel by nekdo nejaky lepsi obrazek?

Cavelon

Citace od: Shi-So kdy 24.05.2006, 11:39:55
Jako nadseneho vlackare (normalni masinky velikosti N ,ne Lego) ,me zaujal ten vagon na obr 2 a 3.Uz se hodne blizi modelove zaleznici ,nemel by nekdo nejaky lepsi obrazek?

Aj ja som ho skúmal, ale lepší obrázok tam nemá. Zdá sa mi ale, že ten vagón zátačku neprejde.

Numbi2

Citace od: Jonas kdy 24.05.2006, 11:37:39
Myslím, že jsi svůj příděl vyčerpal tím nejlepším způsobem.

BTW jaký příděl ???, nechtěl bych být moc OT, ale že bych něco v pravidlech předhédl ???  >:D

Shi-So

Citace od: Cavelon kdy 24.05.2006, 11:42:38
Citace od: Shi-So kdy 24.05.2006, 11:39:55
Jako nadseneho vlackare (normalni masinky velikosti N ,ne Lego) ,me zaujal ten vagon na obr 2 a 3.Uz se hodne blizi modelove zaleznici ,nemel by nekdo nejaky lepsi obrazek?

Aj ja som ho skúmal, ale lepší obrázok tam nemá. Zdá sa mi ale, že ten vagón zátačku neprejde.

Myslis ,ze je to jen staticky model?Nebo ,ze je moc dlouhy na Lego polomery zatacek?

muzzo

Aki, právě jsi dokázal, že odkazy na brickshelf nejsou úplně zbytečné, já bych tam tuhle stavbu asi nenašel. Takže dík a pro všechny ostatní co máte podobné ambice, Aki Vám nasadil laťku vysoko.  ;D

Cavelon

Citace od: Shi-So kdy 24.05.2006, 11:50:26
Myslis ,ze je to jen staticky model?Nebo ,ze je moc dlouhy na Lego polomery zatacek?

Z toho obrázka je to slabo vidno, ale zdá sa mi, že nárazníky sú privysoko a najmä nie na otáčavom podvozku. Ani magnet tam nevidím. Takže mal som na mysli to, že keď sa ten vagón pripojí (ak sa vôbec dá pripojiť) k inému vozidlu (ďalší vagón alebo lokomotíva), tak v zátačke to vyskočí z koľají... :-\

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peter

I já jsem si tenhle model už dříve velmi podrobně prostudoval a čekal jsem zda-li ho někdo z kostek nalinkuje. Je vidět, že opravdu zaujal.

Nejvíce mě na tomto modelu zaujala ta velká porce různých technik a způsobů uchycení dílků. Když jsem ten "barák" chvíli studoval, tak jsem zjistil, že skoro 80% je vlastně SNOT. Není pomalu žádná stěna, kde by tato technika nebyla použitá. Místy mě zaujalo využití uložení dílků o 1/2 a dokonce o 1/4 studu. Dlouho jsem také studoval způsob sestavení zmíněných rohových kamenů abych to třeba také někde použil. Závěrem mohu říci již několikrát zmíněné a sice to, že stavba to je opravdu nádherná a dá se z ní velmi poučit.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mph1

Já bych to otočil: Našel jste na té stavbě někdo něco, co by se vám nelíbilo nebo byste udělali jinak? Je to nádhera, opravdový model.

Aki

Citace od: Numbi2 kdy 24.05.2006, 11:43:46
BTW jaký příděl ???, nechtěl bych být moc OT, ale že bych něco v pravidlech předhédl ???
Ne všechno musí být v pravidlech které napíše vezír! No a protože jsem obyčejný ješitný a vztahovačný chlap, do jisté míry se mne dotkla tato diskuse o spamech. Jedním z návrhů byl i příděl počtu linků na určité časové období a jelikož je z výsledku ankety patrné, že si nějaké omezení přeje většina uživatelů, zařekl jsem se nejprve něco vůbec posílat. Toto ale bylo příliš výjimečné! Takže pokud mne dobrovolně budou v tomto vlastním omezení následovat i ostatní, budeme zde diskutovat jen o vlastních, nebo absolutně výjimečných stavbách.
Citace od: muzzo kdy 24.05.2006, 12:11:09
Aki, právě jsi dokázal, že odkazy na brickshelf nejsou úplně zbytečné, já bych tam tuhle stavbu asi nenašel.
Já bych jí asi také nenašel, ale sleduji blog o zajímavých stavebních technikách na který nás upozornil Jindra tímto tématem8)

Numbi2

Tak to je OK ;D ... nepsané pravidlo i pěkný odkaz na blog.

fuli

Tak takové nápady na řešní bych chtěl mít. Je to fakt kouzelné.
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Jonas

Citace od: Jindroush kdy 24.05.2006, 12:24:52
Diskuse v helmutštině zde:
1000 steine

Diky Jindroushi za odkaz na diskusi na 1000steine.
Kdyby nic jineho, alespon uz zname autora stavby, ktera vzbudila i v Nemecku takovy obrovsky ohlas. Cetl jsem si alespon par prispevku. Pro me osobne bylo nejvetsim prekvapenim priznani autora (Daniela), ze je to jeho prvni stavba! A ze ho stala udajne jen 150 hodin prace. Smekam klobouk.
Jonas - Můj Brickshelf

MildaPajda

Teda panove, reknu vam, ze pred tim clovekem smekam klobouk...
koukal jsem, on to snad delal jen z novych kostek! Pac jsem nenasel, ze by mel neco poskrabaneho nebo polamaneho...
Co se techniky tyce, tak to je moooc pekne... vim, ze nekdo nema SNOT rad, ale je fakt super co se s tim da vytvorit!
A to jak ma nasypany 1x1 kostky mezi kolejema, je taky dobry.. :)
jsem z toho unesen!
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

otaznik

Jak tak koukám, tak tu asi budu jediný, komu to neučarovalo. Technicky moc pěkné, ale jinak se mi ta stavba designově moc nelíbí a vozidla už vůbec ne, ty jsou přímo tragický.

Llevelyn

No, chudák růžovák nádražák je mezi žluťákama jak albín, vozidla jsou fakt bída.. ale jinak je samotná stavba ::) paráádička. ;)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Micho

Tak, tak. Nástupište by som hneď bral. Bolo by pýchou nášho koľajišťa. Mne sa veľmi pozdáva.  8)

betakaroten

Technika je úžasná, ale architektura holt... jak to říct slušně... příliš německá.