GBC Fish Hook Loop Conveyor

Založil juggleman, 21.02.2026, 16:42:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

juggleman

Ahoj pratele,
tak jsem zase neco vyrobil:
Jsete mi chybi loading basket, ale to nejak casem splodim :)
Mejte se,
T

milanv

Obrovská gratulace. Všechny tvoje moduly jsou velmi nápadité, ale tenhle je podle mě naprosto nejlepší! "Magická" trajektorie pohybu - člověk má problém to byť jen sledovat očima, natož aby to stavěl :) A přitom to vypadá na provoz jednoduše - tím myslím naději na spolehlivost - a i to vypadá výtvarně pěkně, mnohem líp "učesané" než tvoje jiné moduly (které zase po technické stránce jsou úplně parádní).
Pán na Žlutém hradě

juggleman

Citace od: milanv kdy 22.02.2026, 00:14:16Obrovská gratulace. Všechny tvoje moduly jsou velmi nápadité, ale tenhle je podle mě naprosto nejlepší! "Magická" trajektorie pohybu - člověk má problém to byť jen sledovat očima, natož aby to stavěl :) A přitom to vypadá na provoz jednoduše - tím myslím naději na spolehlivost - a i to vypadá výtvarně pěkně, mnohem líp "učesané" než tvoje jiné moduly (které zase po technické stránce jsou úplně parádní).

Moc a moc děkuji.
Jeste musim pridat loading basket (start míčků). Ale to nebude tezke.
Diky moc.

hobby

Já ti musím taky vyjádřit obdiv a smeknout před tvou neskutečnou tvůrčí schopností. Můžeš nám prozradit, co jsi vystudoval a čím jsi v civilu?  8)  8)

juggleman

Citace od: hobby kdy 22.02.2026, 08:49:28Já ti musím taky vyjádřit obdiv a smeknout před tvou neskutečnou tvůrčí schopností. Můžeš nám prozradit, co jsi vystudoval a čím jsi v civilu?  8)  8)

Ahoj,
Moc děkuji za chvalu.
vystudoval jsem Matfyz (MFF UK) a zivim se jako IT vyvojar.
Vsechny zdravím.

Daniel

No nevím, co k tomu napsat - vůbec nechápu, jak tohle někdo vymyslí...  ;D  ;D  ;D

HD

Fascinující. Jak dlouho zabralo vyladit načasování výměny unašeče míčku? Líbí se mi to nečekané zrychlení unašeče v rohu. V souvislosti s tím bych ale měl jeden rýpavý technický dotaz - trochu mne při pohledu na stroj ruší trhavý pohyb pásu (v rovné sekci) . Je to záměr, důsledek toho zmíněného zrychlení (a tedy zdroje změny namáhání a vibrací) nebo důsledek konstrukce (u-klouby (kardany), tření, torzní pružení osek, atd)? 
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

juggleman

Citace od: HD kdy 23.02.2026, 15:54:56Fascinující. Jak dlouho zabralo vyladit načasování výměny unašeče míčku? Líbí se mi to nečekané zrychlení unašeče v rohu. V souvislosti s tím bych ale měl jeden rýpavý technický dotaz - trochu mne při pohledu na stroj ruší trhavý pohyb pásu (v rovné sekci) . Je to záměr, důsledek toho zmíněného zrychlení (a tedy zdroje změny namáhání a vibrací) nebo důsledek konstrukce (u-klouby (kardany), tření, torzní pružení osek, atd)?

Ahoj, děkuji za chválu.
Vyladění unašeče míčků bylo kupodivu snadné. Velmi podobné, jak můj minulý stroj. Vždy to chce gravitační páku, která to pořádně vrátí zpět do původní polohy.
Musím přiznat, ze kousavy pohyb pásu mě šíleně štve. Dělá to ten největší úsek (druhý z leva) a v důsledku se s tím vezou ostatní pásy a taky tak nějak škubou.
Ale jak to jede pomalu, tak to skoro není vidět.
Moje domněnka je, že ty nejmenší sprocket, co jsem použil, už nejsou dobré na tak velký kus pásu. Prostě otočit "těžký" pás kolem sprocket vytvoří odpor. Protože já kontroloval vážně důkladně, že pás nemá žádný normální odpor, ze někde nedrhne.
Jako ano je tam dole tření o ty tiles (dlaždice), ale to neni důvod ke kousavosti.
Kéž bych věděl, co s tim. Náhrada na větší sprocket by model rozhodila.