IDEAS 2026

Založil Anatyt, 01.02.2026, 19:02:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Strider

Citace od: Anatyt kdy 21.07.2026, 15:07:02
Things are getting strange, I'm starting to worry
This could be a case for Mulder and Scully

Mám pocit marnosti, když vidím něco takového. Snad se to bude někomu líbit. Pass

Anatyt

Asi podľa nejakého seriálu. Netuším čo to je, ale zle to nevyzerá.

https://brickset.com/article/134581/lego-ideas-21373-downton-abbey-official-images!

peki

Asi toto:

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 10.09.2026, 15:12:45Asi podľa nejakého seriálu. Netuším čo to je, ale zle to nevyzerá.
Na první pohled se mi to taky líbilo, ale když jsem si pak dohledal originál, tak mi to nepřijde moc povedené. Chápu, že nechtěli udělat až tak velkou budovu, ale mohli si s tím lépe pohrát, okna jsou příliš velká a celé to působí moc jako kulisa.

Anatyt

No ja som to s originálom neporovnával. Snažím sa na to pozerať úplne nezávisle, ako na bežný Lego set. Ono v podstate sa asi pozeráme na to, ako by dnes vyzeral Lego set z 80. rokov. Je to ten kulisový (alebo barbie) domček, kde je relatívne úzka fasáda a odzadu pohodlný prístup k interiéru. Čiže má to aj vzhľad, aj hratelnosť.

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 11.09.2026, 11:11:57No ja som to s originálom neporovnával. Snažím sa na to pozerať úplne nezávisle, ako na bežný Lego set. Ono v podstate sa asi pozeráme na to, ako by dnes vyzeral Lego set z 80. rokov. Je to ten kulisový (alebo barbie) domček, kde je relatívne úzka fasáda a odzadu pohodlný prístup k interiéru. Čiže má to aj vzhľad, aj hratelnosť.
Dovolím si s tebou v tomto nesouhlasit. LEGOLAND stavby měly, z mého pohledu, ideální poměr stran tak, aby to právě jako kulisa nepůsobilo. Ale tento nový dům je široký a relativně úzký, což právě tu kulisovitost vyvolává okamžitě. Tedy vyvolávalo, teď jsem si to prohlédnul znovu detailně a pocit mám lepší. Škoda té (části) chybějící střechy, to budovu také trochu shazuje. Plus ta extrémně velká okna (z pohledu na fasádu).
Celkově to ale není špatné, dokonce jsem o tom i chvíli uvažoval, ale nakonec ten set vynechám.

mesje

Citace od: Anatyt kdy 10.09.2026, 15:12:45Asi podľa nejakého seriálu. Netuším čo to je, ale zle to nevyzerá.

https://brickset.com/article/134581/lego-ideas-21373-downton-abbey-official-images!

budova je fajn, ale 300 eur je dost vela na polofasadovy dom, najma ked sa pekne stavby valia aj v modularoch, architecture ci inych temach... a figy su pre 99% ludi bezcenne - o tom serialy som nikdy nepocul, tak to asi nebude nejaka top ziadana tema, skor nejaka lokalna anglicka vec.... a teda nepomoze ani to co v super heroes - vyhodny predaj figov, ponechat si peknu budovu a znizit si tak jej cenu...
za mna pass, a tipujem velke zlavy aspon 40% - za polovicu sa o tom mozno bude dat uvazovat... ale s dostavbou bokov, lebo to naozaj posobi ako kulisa ako tu bolo spomenute...

Mr. Cube

Citace od: mesje kdy 11.09.2026, 18:34:15...skor nejaka lokalna anglicka vec.... a teda nepomoze ani to co v super heroes...

To je tak lokální anglická věc, že je na ní dokonce odkaz v Iron Manovi 3, kdy to sleduje Happy Hogan v nemocnici.  ;)

Mě se na tom líbí to, že by to šlo použít jako sídlo z Mumie nebo z Tomb Raidera.