CREATOR 2026

Založil Anatyt, 02.12.2025, 09:52:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Anatyt

Anatyt

milanv

Tak tohle je zákeřný útok na mou peněženku, to jim nezapomenu. Vždyť to je jeden krásnější set než druhý! Zvířátka neodfláknutá, tj. i se zajímavými 2. a 3. modely (i nejslabší set (pravěk) je pěkný, ostatní jsou přímo ukázkové jak má vypadat Creator 3v1), ten astronomický to pak už jen dorazil... Ten prostě musím mít už jen jako podporu designerovi a managementu, že do toho šli a takhle se jim to povedlo.

Mimochodem, pomožte mi prosím s těmi hrami. Poznal jsem na 2. a 3. modelu Tetris a Arkanoid. Před hlavním modelem je položený dole Space Riders (či jak se to jmenovalo). Ale druhý z té hromádky a ten na hlavním modelu jsem nepoznal. Tušíte?
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Citace od: milanv kdy 02.12.2025, 20:48:23Mimochodem, pomožte mi prosím s těmi hrami. Poznal jsem na 2. a 3. modelu Tetris a Arkanoid. Před hlavním modelem je položený dole Space Riders (či jak se to jmenovalo). Ale druhý z té hromádky a ten na hlavním modelu jsem nepoznal. Tušíte?

Super Mario.

milanv

Citace od: Anatyt kdy 02.12.2025, 20:55:28Super Mario.
Ten na hlavním modelu? To asi ano, to máš pravdu. A ten druhý z hromádky před? Nějaké Frozen bubbles nebo něco podobného?
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Môže to byť aj Frozen Bubbles. :)

Tomik

Souhlasím s @milanv, že se tato várka setů opět povedla. Mě osobně nejvíce zaujal křeček, pes a žralok. Křeček v tomto formátu je něco, co tu ještě nebylo a ježek s orlem jsou pěkné a také celkem raritní alternativní modely. Pes je roztomilost sama, navíc kačer s veverkou se též povedli. Žralok je oproti tomu "prach prostá" recyklace setu 31088, nicméně ve větším měřítku a s jedním odlišným alternativním modelem.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Samozřejmě, kdybychom hledali chyby, tak to UFO jako alternativní model astronomického setu je výsměch. Buď ho spíchli za hodinu před termínem odevzdání nebo byli na drogách nebo jim virus v počítačovém systému omylem hodil na krabici obrázek z polybagu za 60 Kč. Jiné možnosti mě nenapadají... Ale už kombinace dalekohled (se Sluneční soustavou!) a mikroskop je dostatečně pěkná, aby ten set za to stál. A jen se bude holt člověk tvářit, že věděl předem, že si kupuje 2v1 :)
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Milan, už sú vonku detailnejšie fotky hier. ;)

Anatyt

Tomik

Roky Creator ignoroval zvířata a teď jich vydávají tolik, že si už člověk musí vybírat, co koupí. Za mě je top lev a ještě přemýšlím i o vlkovi. Lev je krásně propracovaný, jen ty alternativní modely jsou trochu nuda - další lvi (lvice a dvě lvíčata). Zato u vlka překonává model mývala i hlavní model, především v roztomilosti.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Souhlasím, je to úžasné: nejenže jsou zvířata ve větším počtu, ale jsou stavěná jako skutečná a ne "friendsová" a navíc, což je pro mě jako stavitele největší potěšení, jsou alternativní modely podobně velké a kvalitní jako hlavní model.

U lva je ještě trošku kontroverzní, jak je lev a lvice de facto stejný model, ale vyvážené je to zase tím, jak povedený model to je a jak dobrý nápad je mít tak krásně sladěnou sadu alternativních modelů. Vůbec bych se nedivil, kdyby mnoho dětí chtělo stavebnici trojmo, aby si mohli postavit celou lví rodinku.

U vlka pak už je to pak lépe zamaskované, i když ve skutečnosti jsou kyčelní klouby úplně stejné jako u mývala, takže tam ta podobnost modelů při stavění bude také veliká. Dokonce klouby křídel u dravce jsou obestavěné stejně jako kyčelní klouby zadních nohou vlka a mývala. No, a nevadí to - jsou to krásné modely - a tak se obloukem člověk vrátí k tomu, že neposuzuje tak přísně ani toho lva :)

Oboje jsou to přenádherné stavebnice.

Z úplně jiného soudku je pak pirátská loď. A ta mi udělala také velikou radost: alternativní modely asi spíš z menší části kostek, ale šikovně zvolené, je to vlastně sada: výstavní model lodi, pár menších lodí na pořádné klukovské soupeření a pevnost. Ale nejvíc mě na tom těší, že TLG vydalo pirátskou tématiku takhle už opakovaně i ve verzi normální dětské stavebnice, tj. nejen jako předražené Icons na uspokojení dospěláků. Dlouho se tomu TLG bránla svým ideologickým oddělením, tak je potřeba si vážit toho, že to konečně prochází.

A nakonec jsem si nechal Koalí rodinu. Což je pro mě veliké překvapení - už o dost větší stavebnice a člověk si říká, jestli chce platit za ten divný keř, ale pak koukne na alternativní modely a je to jasné, proč tam ten keř je :D Takže vlastně slabé využití dílů v alternativních modelech, ale každý ten model je opravdu pěkný a není to žádná odfláklá věc jako např. ty alternativy k růžovým kolečkovým bruslím (pamětníci vzpomenou :) )
Pán na Žlutém hradě