Společný projekt Classic Castle

Založil Clermont, 18.11.2025, 22:50:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Lego town

Ahoj, veľmi pekné ale tu bielu farbu by som rozbil tehlami vo farbe tan ako to ma kováreň zároveň rozbiť terén inou farbou sand green alebo dark green aby to nebolo len jednou farbou terén a okná rámy všade by som dal hnedé a otváracie dieliky dal v gold farbe.

cetonia25

Citace od: Lego town kdy 21.04.2026, 15:42:33Ahoj, veľmi pekné ale tu bielu farbu by som rozbil tehlami vo farbe tan ako to ma kováreň zároveň rozbiť terén inou farbou sand green alebo dark green aby to nebolo len jednou farbou terén a okná rámy všade by som dal hnedé a otváracie dieliky dal v gold farbe.
S terénem bohužel nic neudělám, jinou barvu zkrátka téměř nemám, maximálně tam můžu naskládat stromky. Bílá barva má svůj smysl - poslední, hrázděné patro věže by v tu dobu bylo spíše novostavbou, takze není důvod pro rozbití, ale pokud by to někomu moc vadilo, můžu tento historický prvek vypustit a rozbít. Nevím, co myslíš otvíracími dílky, ale pokud máš na mysli panty, tak ty byly spíše železné nebo mosazné, než zlaté, barvu sešlé mosazi lego nemá, nejbližší mosazi je sice Pearl gold, ale za mě je pořád lepší šedá nebo černá jako železo.

Lego town

Citace od: cetonia25 kdy 21.04.2026, 16:03:51
Citace od: Lego town kdy 21.04.2026, 15:42:33Ahoj, veľmi pekné ale tu bielu farbu by som rozbil tehlami vo farbe tan ako to ma kováreň zároveň rozbiť terén inou farbou sand green alebo dark green aby to nebolo len jednou farbou terén a okná rámy všade by som dal hnedé a otváracie dieliky dal v gold farbe.
S terénem bohužel nic neudělám, jinou barvu zkrátka téměř nemám, maximálně tam můžu naskládat stromky. Bílá barva má svůj smysl - poslední, hrázděné patro věže by v tu dobu bylo spíše novostavbou, takze není důvod pro rozbití, ale pokud by to někomu moc vadilo, můžu tento historický prvek vypustit a rozbít. Nevím, co myslíš otvíracími dílky, ale pokud máš na mysli panty, tak ty byly spíše železné nebo mosazné, než zlaté, barvu sešlé mosazi lego nemá, nejbližší mosazi je sice Pearl gold, ale za mě je pořád lepší šedá nebo černá jako železo.
Jasné rozumiem možno by som to nechal aj tak ako si to postavil. Áno myslel som panty ja by som možno všade dal všetko hnedé ako to máš pri bráne ďalšie okno máš tan ja by som aj tam dal hnedú aj panty hnedé alebo čierne.

Hardegon

Citace od: cetonia25 kdy 21.04.2026, 16:03:51S terénem bohužel nic neudělám, jinou barvu zkrátka téměř nemám (...)

Co Bricklink? Tam se určitě dá sehnat něco, co by tu jednotvárnost rozbilo.

Vidím na modelu hodně kostek z pražské zdi ve Storu. Za cenu té jedné velké krabičky na BL najdeš dost materiálu na ozvláštnění terénu...

cetonia25

Citace od: Hardegon kdy 23.04.2026, 11:26:57
Citace od: cetonia25 kdy 21.04.2026, 16:03:51S terénem bohužel nic neudělám, jinou barvu zkrátka téměř nemám (...)

Co Bricklink? Tam se určitě dá sehnat něco, co by tu jednotvárnost rozbilo.

Vidím na modelu hodně kostek z pražské zdi ve Storu. Za cenu té jedné velké krabičky na BL najdeš dost materiálu na ozvláštnění terénu...
Přidám smrčky a někde bych měl mít snad i dg rostliny

Clermont

Prosím ty co budou vystavovat už teď v Ostravě, pošlete mi prosím popis stavby s názvem stavby. (stačí text, přepíšu si to)
Chci vytisknout popis, zatavit a dát to vedle modelu na stojánek ať k tomu diváci mají příběh.
Pokud nemáte představivost, stačí zadat fotku do AI a on Vám něco vymyslí :)

Přikládám svůj popis pro představu.

Wachtburg popis.jpg

tomaslambo

Jestli je stále možné se do projektu přihlásit, tak hlásím položení základního kamene.

peki

Zkusil jsem požádat o projektovou podporu, je potřeba doplnit:

Hello,
We need images of what you are planning to do: sketches, 2D images, etc.
Thanks

Ahoj, 
Potřebujeme obrázky toho, co plánuješ dělat: skici, 2D obrázky atd. 
Díky

Daniel

Citace od: Clermont kdy 18.11.2025, 22:50:17Balení bych viděl na jednotné krabice stejného půdorysu a třeba jen dvou výšek, ...

Citace od: Clermont kdy 09.12.2025, 19:59:35- celkovou výšku zkuste regulovat na výšku krabice na 36cm. Pokud se někomu podaří postavit něco vyššího, udělejte sundání věže stylem "nasazovaní" bez ruzných nacvaknutí apod, kde při sundávání zůstavají kostky v sobě atd. Sundávací části se položí někde bokem do krabice tak aby byly pevné a ne že se po první výstavě rozpadnou  :)  Zkuste tyto sundávací části omezit na co nejméně aby i dítě po rozbalení vědělo co kam patří.

Tak jsem se taky dal do stavby (taková postarší šestiboká věž :-) ) a dospěl jsem k bodu, že se výškově pohybuji na úrovni zmíněné výšky krabice (a to ještě nekončím).
Dotaz tedy zní, zda je jen jedna výška krabice, nebo budou výšky třeba dvě, jak bylo řečeno v prvním příspěvku (kde bych mimochodem čekal kompletní a aktuální informace, než někde na straně tři).

A pokud teda bude pouze jedna výška krabice, tak to jako budu mít: 1. krabici na spodek věže, 2. na vršek věže a 3. na předhradí? (kde budu mít jen něco nízkého - močál, s mostem atd., takže to bude krabice vysoká 36cm, ale budu tam mít stavbu jen třeba 10cm vysokou).

Nebo není možné si dodat vlastní krabice - že bych si dodal takové, jaké potřebuji? Tzn jednu cca 50-60cm vysokou a druhou 10-20cm vysokou? Tím by odpadlo nějaké nasazování věže atd. Prostě by se vyndalo z krabic a hotovo.

p.s.: neboj, stromy drží opravdu pevně ;)

Clermont

Zaprvé... Tvoje stavba vypadá už teď nádherně... s čím jsem u tebe vlastně počítal  ;)

Zadruhé... První příspěvek byl jestli vůbec nějaký projekt dělat a tak dále a pak jsem zjistil, že tohle fórum je natolik kostrbaté, že tam nejde před to vložit příspěvek, nejde to ani přejmenovat protože to má zavadějící nadpis apod. Takže třeba příště to bude celé v prvním příspěvku.

Zatřetí... O tom to právě je stavět do 2 krabic které mají přesné rozměry, aby měli všichni stejné podmínky a ukázali co v nich je. A jak bylo ukázáno na Ostravské výstavě, někteří se toho zhostili hodně dobře a postavili nádherné stavby.

Daniel

Děkuji.
Citace od: Clermont kdy 09.07.2026, 08:37:04Zatřetí... O tom to právě je stavět do 2 krabic které mají přesné rozměry, aby měli všichni stejné podmínky a ukázali co v nich je. A jak bylo ukázáno na Ostravské výstavě, někteří se toho zhostili hodně dobře a postavili nádherné stavby.

Každopádně třetí podmínku bohužel nejsem schopen splnit. Vršek věže se mi do krabice se spodkem věže nevejde a abych ho hodil na terén z předhradí, aniž bych ho poničil, to se mi nezdá. Takže tímto se ukazuje, že ve mně nic není a do dvou krabic to prostě nedám. Dávám tedy případně k dispozici lesní lidi pro jiného zájemce.

Hardegon

Citace od: Daniel kdy 09.07.2026, 09:42:36Děkuji.
Citace od: Clermont kdy 09.07.2026, 08:37:04Zatřetí... O tom to právě je stavět do 2 krabic které mají přesné rozměry, aby měli všichni stejné podmínky a ukázali co v nich je. A jak bylo ukázáno na Ostravské výstavě, někteří se toho zhostili hodně dobře a postavili nádherné stavby.
Každopádně třetí podmínku bohužel nejsem schopen splnit. Vršek věže se mi do krabice se spodkem věže nevejde a abych ho hodil na terén z předhradí, aniž bych ho poničil, to se mi nezdá. Takže tímto se ukazuje, že ve mně nic není a do dvou krabic to prostě nedám. Dávám tedy případně k dispozici lesní lidi pro jiného zájemce.

Já se prásknu, že tam mám úplně stejně. Což je možná problém, protože jsem hrad už předal.

V zadání jsem pochopil ten sjednocující limit tak, že jde jen o plochu 48x96 studů. Uložení do dvou krabic jsem bral jako doporučení, ale ne zásadní nutnost. Tak jsem vystřelil věž do výšky, aby to bylo pohledově zajímavé.

Tímto se tedy omlouvám za nepochopení  :(

Daniel

Citace od: Clermont kdy 09.07.2026, 08:37:04... a ukázali co v nich je.
Citace od: Hardegon kdy 09.07.2026, 10:01:22Já se prásknu, že tam mám úplně stejně.

...taky jsi ukázal, že v Tobě taky nic není  :D  :D  :D .

Clermont

Já právě bral to, že těch staveb bude více, (je nahlášeno 19 lidí (z toho pár nepostaví jako vždy  :) )
A krabic při 2 kusech bude hromada a kdyby každý stavěl i 3 krabice tak toho bude mraky. A stavět to pak na výstavách je šílený vopruz.
Navíc když ti někdo dá panáčky bokem v sáčku ala postav si je kde chceš, stromečky poházené ala postav si je kde chceš... Na to není čas při 40 krabicích.
prostě VYTAHNOUT Z KRABICE A HOTOVO... Vytáhnout jednu věž a položit nahoru viz Hardegon a jiní tak otázka 5 sekund to jde, ale nějaké secvakavání dohromady, připíchávání stromečku nebo jemné velké stromy co padají od pohledu... to je špatně.

Clermont

Hardegone, když na mě na FB furt vyskakují tvé MEGA stavby a projekty do výloh vidím apod...ty umíš postavit malý hrad do 2 krabic aby se tam vešel?  ;D  >:D

Clermont

Tady je příklad (nebudu stavitele jmenovat  >:D ) jak by to nemělo být...
Postav si stromečky kde chceš a panáčky máš v pytlíčku a ten velký strom když tak občas oprav.

PROSÍM... postavte to tak ať to je vážně už kompletní - vytáhnu z krabice, postavím na stůl a hotovo.

Hardegon

Citace od: Clermont kdy 09.07.2026, 10:30:18Hardegone, když na mě na FB furt vyskakují tvé MEGA stavby a projekty do výloh vidím apod...ty umíš postavit malý hrad do 2 krabic aby se tam vešel?  ;D  >:D

A tak asi jo. Možná bych to uměl. Ale se čtením mám očividně problém  :-[
Jakože ten hrad bych teď postavil cca stejně, jen bych si to upravil tak, aby se ty věže daly uskladnit k základům do dvou krabic.
Byla by to zajímavá stavitelská výzva, jen bych měl pozorněji číst, než začnu stavět :-X

Clermont

Vypíchnul bych tady stavitele Boruna.

Postavil krásný velký hrad, sundávací věž která je velmi pevná nerozbitná a udělal pro ni místo na druhém BP před hradem.
Nestavěl nic úplně na okraji BP pro lepší vytahování z krabice.
Panáčky, koně vše pevně nacvaknuto.
Jen se vytáhne z krabice, položí vedle sebe a nasadí věž na tile. (má tam dorazy ať nespadne bokem)

Tady to je ukázková práce podle představ zadavatele  ::)

CSPKdipN.jpg

Clermont

Ukázka 5 a půl staveb co se představilo na Ostravské výstavě. (Kuba stihl jen půlku, Hardegon nedodal popis a Cetonia opravoval, zpevňoval)  :)

A teď vážně...

Tím že každý staví svou technikou a staví jiné rytíře, tak už v těchto pár stavbách je vidět u každého rozdíl a když se v Olomouci potká těch staveb o hodně více, to bude pokoukáníčko  8)

Děkuji všem co už postavili a už se těším na ty co ještě postaví  :)

w5Xbm49D.jpg

peki

Pěkná ochutnávka :) Pokud každý ještě "náležitýmL způsobem popíše zdokumentuje bude střelivo i na sociální sítě  ;)

Rades

Citace od: Clermont kdy 09.07.2026, 11:10:26Tady je příklad (nebudu stavitele jmenovat  >:D ) jak by to nemělo být...
Postav si stromečky kde chceš a panáčky máš v pytlíčku a ten velký strom když tak občas oprav.

PROSÍM... postavte to tak ať to je vážně už kompletní - vytáhnu z krabice, postavím na stůl a hotovo.

Ahoj, to mě klidně můžeš jmenovat, když už to ukazuješ i s mým jménem  :D
Nicméně jak vidím, tak stromky se nějak rozletěly po 450km dlouhé cestě.
Za svou nezkušenost se omlouvám, ale figurky jsem dal do sáčku zcela záměrně, aby někde nezapadly.
Se stromy jsem si to měl dobře rozmyslet. U toho listnatého stačilo narovnat větvě a jehličnaté jsou na 1x1 bar výstupku, který jak je vidět na základně zůstaly u větší části na místě. Chápu, že každá minuta navíc je pro toho, kdo to na místě staví problém, ale je to tak velký problém tomu ty 2 minuty dát? :) (příště stavbu udělám pevnější a bez možnosti upadnutí prvků/detailů)