Společný projekt Classic Castle

Založil Clermont, 18.11.2025, 22:50:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Citace od: šipka kdy 20.11.2025, 18:55:00Moc rád bych se přidal. Mohl bych třeba "Býka"  :)  ID 4117036 (nefunguje mi vložení ID dílu)

Shield Ovoid with Bull Head PrintLight Gray2586pr00154117036Bricklink

Aneb: funguje, jen nemá v databázi obrázek, tak jsem ho sem doplnil z BL.

Oddělení nevyžádané technické podpory děkuje za využití jeho služeb :D
Pán na Žlutém hradě

Clermont

Citace od: šipka kdy 20.11.2025, 18:55:00Moc rád bych se přidal. Mohl bych třeba "Býka"  :)   ID 4117036 (nefunguje mi vložení ID dílu)

Každý skvělý hradař vítaný  ;)

Už si v seznamu  :)

Petronel

Tybrďo takový krásný projekt až to vábí zase se vrátit k aktivnímu stavění! Dvě baseplate to je snad také akorát hratelné.

Jen jsem to zase prokaučoval :( Z té velké hromady štítů a erbů, které vlastním, tak už jsou všechny obsazené. ;D  Velká škoda.
Zkusím ještě popřemýšlet co by šlo použít, ale mimo uvedených mám snad už jen toto:
  ;D

No nějaké štíty jsem ještě našel, ale nenapadá mě moc jak to celé s nimi ztvárnit aby to bylo patřičné, hodilo se to a bavilo to ostatní i mě při stavbě. Zkusím ještě popřemýšlet a dám případně vědět.

Jen tedy na ostatní:
škoda že nevidím nikoho s
nebo
To by bylo parádní. Doplnit i nějakým tím původním drakem a rytíři co měli na helmách po stranách ty ozdůbky. Si to pamatuju a bylo to super! Jen já z toho nic nemám a asi příliš pozdě s tím začít. :D

Ale nějací skalní hradaři určitě mohli vzít i tento rod! 8)

Clermont

No zkus to s někým vyměnit nebo ještě něco pohledat :)

Malý hrad na BP postavíš za víkend a zase jak říkáš budeš mít radost ze stavění :)

Colonel32

Tak proč se těch 6085/6 neujmeš sám?

Na štíty a torza můžeš použít samolepky BSS (stačí nakoupit plain díly a přelepit)

https://www.brickstickershop.com/Custom-Sticker-Black-Knights-Torsos2
https://www.brickstickershop.com/Custom-Sticker-Black-Knights-Torsos

a na stavbu potřebuješ černý hrad, šedé doplňky a červené střechy. Dokonce jsem v tomto směru již kdysi podnikl určitou architektonickou studii.

Vzhledem k tomu, že od zítra je na Legostoru mikro 6086, bral bych to jako znamení osudu.

štěpis

Poprosím o tuto frakci ;)
-dříve Valouch ;D
Instagram Flickr

Pool

Já zvažuji jestli se nepřidat, ale hodně bude záležet na časovém plánu, do kdy se tak plánuje realizace?

Jinak jestli nechcete duplicity, tak už teď tam máte dva se stejným štítem Black Falcona.

Clermont

Citace od: Pool kdy 21.11.2025, 23:27:00Já zvažuji jestli se nepřidat, ale hodně bude záležet na časovém plánu, do kdy se tak plánuje realizace?

Jinak jestli nechcete duplicity, tak už teď tam máte dva se stejným štítem Black Falcona.

Chtěl bych na jarní Ostravskou výstavu už dát první jedince. Teď po zimně to třeba už bude mít většina :)
Co jsem u některých slyšel tak už čekají na detaily co to musí splnit (pevný spodek kvůli vytahováni z krabic, výška modelu podle výšky společných krabic, přední strana modelu s detalem rodu, atd...) a už začínají stavět  8)

Ano duplicita není dobrá, ale u Falconu jsou tam 2 různé tělíčka a plánuje se postavit hrady vedle sebe a v popisku bude že to jsou bratři ze stejného rodu  ;D

Ale postavit malý hrad a zrovna pro tebe zkušeného stavitele to je brnkačka na 2 zimní víkendy :)

cetonia25

Citace od: Clermont kdy 21.11.2025, 23:52:53
Citace od: Pool kdy 21.11.2025, 23:27:00Já zvažuji jestli se nepřidat, ale hodně bude záležet na časovém plánu, do kdy se tak plánuje realizace?

Chtěl bych na jarní Ostravskou výstavu už dát první jedince. Teď po zimně to třeba už bude mít většina :)
Co jsem u některých slyšel tak už čekají na detaily co to musí splnit (pevný spodek kvůli vytahováni z krabic, výška modelu podle výšky společných krabic, přední strana modelu s detalem rodu, atd...) a už začínají stavět  8)

Ano duplicita není dobrá, ale u Falconu jsou tam 2 různé tělíčka a plánuje se postavit hrady vedle sebe a v popisku bude že to jsou bratři ze stejného rodu  ;D

Ale postavit malý hrad a zrovna pro tebe zkušeného stavitele to je brnkačka na 2 zimní víkendy :)

Kdy budou detaily k dispozici? Rád bych se tomu věnoval přes Vánoce.

Clermont

Citace od: cetonia25 kdy 22.11.2025, 21:36:12Kdy budou detaily k dispozici? Rád bych se tomu věnoval přes Vánoce.

Sháním ještě krabice... Já myslím že do 2 týdnů?  :)

Hardegon

Citace od: Clermont kdy 19.11.2025, 21:00:06
Citace od: Hardegon kdy 19.11.2025, 20:35:55Pokud volný, vzal bych tento.
úplně se těším na tělíčko k tomu :)

Náš rod i hrad bude chudý, ale to vaší šlechtě snad vadit nebude...

Hardegon

S Clermontem jsme se v rámci diskuze shodli na nutnosti stabilních základů. Tedy mít na spodku každého modelu zavedený systém Baseplate+Brick+Plate.

U vánočních projektu je tam jednotný proužek. Co tady dát barvy svých rodů? Na kraji cihlobriky pro návaznost.

Petronel

Beru si:

Daniel má forestmany, psal jsem mu a domluvíme se abychom se výrazně rozlišili.
Už mám určitou představu. ;)

Citace od: Hardegon kdy 23.11.2025, 00:31:20S Clermontem jsme se v rámci diskuze shodli na nutnosti stabilních základů. Tedy mít na spodku každého modelu zavedený systém Baseplate+Brick+Plate.

U vánočních projektu je tam jednotný proužek. Co tady dát barvy svých rodů? Na kraji cihlobriky pro návaznost.

Skvělý nápad! Já budu brát kdyžtak dk. green a zlatou.

Borun

Rod dračích rytířů i s příběhem je připravený a teď už jen budu čekat na stavební dokumentaci.

THorinex

Možná jsem to přehlédl, ale podklad, tedy plate v barvě Green? Jako tráva?

Clermont

Vydrž vydrž na detaily, přijdou brzo... Ale každy staví svůj hrad a ten nebude napojený na vedlejší. Každy si obrazně řečeno může stavět hrad jaký chce (kromě žlutého, ninjago apod ať mě někteří nechytají prosím za slovíčka). Letní scénu, zimní scénu, můžeš si tam udělat jezero, řeku, skálu, cestu, necestu... jde o to udržet svůj rod rytířů a nejspíš i barevně sladíš s hradem.

Clermont

Borune, máš u mě velký plus za pěknou armádu... Tohle je ta přesná představa osazenstva aji ten počet vojáku je ideální ať to není přemrštěné figama jak na PolankaFestu  :D

PS: A abych šel příkladem tak tu je moje maličkost...

Clermont armada.jpg

Rades

Ahoj,
také bych se rád přidal, pokud to lze s touto frakcí a máte ještě místo? :)
Modrý lev ve žlutém poli.

Colonel32

Citace od: Rades kdy 23.11.2025, 21:45:55Ahoj,
také bych se rád přidal, pokud to lze s touto frakcí a máte ještě místo? :)
Modrý lev ve žlutém poli.

https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54838.msg312202#msg312202

No já mám celkem obavu, že moderní crusaders už jsou obsazení... (a vzhledem k defaultním torzům žlutý lev na modrém to nejde oddělit) Ale ať si to rozhodne organizátor. 

Rades

Citace od: Clermont kdy 20.11.2025, 13:07:37Ještě je spousta možností jaké si vzít rytíře... například tyto pěkné kombinace :)

Možnosti.jpg

Vycházel jsem z této nabídky. Ale právě proto se ptám jestli to je, či není možné.. :)

Clermont

Ta nabídka byla čistě že je dost tělíček ješte jako možnost... Ale souhlasím s Colonelem že tělíčka jsou podobné aji ty štíty. Ale byla by škoda je nějak nevyužít  ::)

Samy už si vybral konkrétní tělíčka i nožičky a štít. Vybral si myslím i tu helmu s tím modrým cosi na ní.

Kdyby jsi vybral ty jiné tělíčka jiné nožičky, jiné helmy... s tím štítem co chceš... aby to vypadalo co nejvíc odlišněji od Samyho  ;) Rozdil rytiri.jpg

Clermont

Je to 5 dní co jsem tu napsal myšlenku, že by jeden průměrný vláčkař chtěl udělat projekt s hrady.

Už se přihlásilo 12 lidí a já zatlačuji slzičku  :)

Děkuji

Seznam Castle.jpg

Rades

Citace od: Clermont kdy 23.11.2025, 23:34:59Ta nabídka byla čistě že je dost tělíček ješte jako možnost... Ale souhlasím s Colonelem že tělíčka jsou podobné aji ty štíty. Ale byla by škoda je nějak nevyužít  ::)

Samy už si vybral konkrétní tělíčka i nožičky a štít. Vybral si myslím i tu helmu s tím modrým cosi na ní.

Kdyby jsi vybral ty jiné tělíčka jiné nožičky, jiné helmy... s tím štítem co chceš... aby to vypadalo co nejvíc odlišněji od Samyho  ;) Rozdil rytiri.jpg

Rozumím - tělíčka jsem prozatím zakryl, ale budou to ta vpravo, k tomu bílé kalhoty a až mi přijde objednávka z lega, tak to doladím. Ale tipově by to mohlo být takto? :) (Z mé původní fotky pouze 3 postavičky vlevo.)

Chairudo

Už léta sním o stavění hradu a když bude ještě místo rád se s nějakým hradem nebo strážní věží přidám a použil bych tyto štíty s nějakým klasickým brněním  :) 

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Petronel

Citace od: Clermont kdy 23.11.2025, 23:56:08Je to 5 dní co jsem tu napsal myšlenku, že by jeden průměrný vláčkař chtěl udělat projekt s hrady.

Už se přihlásilo 12 lidí a já zatlačuji slzičku  :)

Děkuji

Gratuluji. :D I když to bylo vlastně jasné! Takový nápad byl od začátku předurčen k úspěchu. ;)
Ale nepůjde to samo. Už se tu docela množí dotazy co a jak.

A oprávněně. Navnadil jsi nás na projekt a zima je i dobré období ke stavění. Jen však nemáme přesné informace. To je pro společný projekt zásadní.

Jestli mohu, doporučil bych ti:
1. zažádat moderátory o přesun celého tématu z "ostatní" do správné sekce Castle,Pirates nebo případně akce.
2. První příspěvek využít na všechny základní informace o projektu
3. přesunout tam tedy i obrázek s přehledem erbů, tam vždy aktualizovat a ostatní smazat
4. uvést tam stručně a jasně omezující pravidla co ano, co ne(ideálně ne do textu, ale s odrážkami)
5. návrh jak má vypadat základ, ideálně foto. (mně se líbí s čím přišel Hardegon, ještě ale předpokládám, že bychom si měli stanovit i boky, kde budou bricky s pin hole na spojení k sousedům

No nebude to vedení projektu jen tak ;D
Ale jakmile se to pak rozjede a už bude vše jasné, tak už je napůl vyhráno.  :D
Třeba zavzpomínej jak jsem to měl u Sousedů, kterých ses také účastnil ;)

Clermont

Díky díky :)

Ja nakopl něco, ale rozjelo se to strašně rychle což sem ehm nečekal :)
Ano, máš pravdu, je teď více věcí co je potřeba udělat a proto jsem tam i někde psal, ať vydžíte tak 2 týdny (jedu teď na týden pracovně do německa) a doladíme.

a pár bodů na vysvětlení a pochopení...

- proč je to v "ostatní" no protože tu vedl projekt i Chairudo s Minecraft...
- úpravu do prvního příspěvku budu dělat, ptal sem se 2 dny zpět Igoruse a vysvětlil mi, že to nejde vložit nový příspěvek nahoru
- ano budou tam všechny důležité informace sepsané plus erby :)
- jak jsem psal, rozjelo se to rychleji a nestačil jsem vyřešit detaily stavby, krabic (čekám až mi je Borun nakoupí a doveze příští týden po LB) atd atd...
- základ se taky řeší - bavili jsme se o tom s Hardegonem po telefonu a tady mám jednu poznámku kterou hned vysvětlím

Projekt jsme hodně řešili v Blansku s pár lidmi. Byli tací, co by to chtěli větší jak 2ks BP48 aby ten hrad vynikl. Ale jak říkal Peki, přihlásí se ti jen 10 lidí a když má BP48 40cm vedle toho mezera 20cm, tak jeden hrad je 60cm a 10 hradů máš 6 metrů. Dneska už máme 18 lidí ale třeba někdo nepostaví :)
Už tak to bude obrovské takže omezení velikosti je na místě. Když si někdo chce postavit krásný velký hrad s plno detaily, hurá do toho, ale tady to není podle mě ten hlavní účel. Ten hrad bude na těch 40cm doslova od kraje ke kraji, takže lepit na sebe 2 hrady by byla šílenost, takže mezi hrady bude mezera. Proto napojení mezi hrady nebo cihlobrick u Hardegona je mimo. Ty dva BP48 budou postavené zasebou do hloubky (stůl ma min 80cm do hloubky) prto nebude žádná cestička spojovací mezi hrady tudíž každý si může terém postavit podle sebe a není tím omezený, stejně tak si tam může dát třeba řeku. Někdo si dá vchod do hradu zepředu, někdo z boku...
A každý striktně 2ks BP48 je to kvůli vystavení na stolech a balení kde chci mít všechny stejné krabice pro každého. Stejně jak to udělal Chairudo, já se pokusím sehnat 2 výšky a dám rozměr a tím pádem každý bude vědět jak stavět. Jen si pak nastavíme pravidlo na věže aby byly pevné a lehce sundávací a položí se vedle do krabice. Aby je i cvičená opice nasadila kam patří :)
Uf sem chtěl být stručný ale každý kdo mě zná ví, že to neumím tak se omlouvám  ::)

PS: nejsem dobrý stavitel a je to první projekt do kterého jsem skočil po hlavě jak do bazénu kde je málo vody, tak prosím za schovívavost a případné nápady, návrhy, výhrady, sem s něma případně zavolejte pokecáme (tel na požádání přes SZ), vyřešíme ať si to uděláme pěkné, co vy na to :)

Chairudo

Já si jen dovolím navrhnout, že by bylo pěkné i když budou různé frakce a možná i roční období, mít jednotné základy (okraje) modulů.

Viz příklad rozhledny co stavím, mám na baselate-brick-plate černém podkladu s 1 studem tilový okraj a na tom stavím.
Základna je na 48x64 studech protože jsem sehnal bytelné, prakticky nerozbitné krabice cca 40x53x40 a všechno stavím na segmenty aby se to tam jesnoduše vešlo a bylo s instalací na pár vteřin až minutku  :D

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Hardegon

Citace od: Hardegon kdy 23.11.2025, 00:31:20(...)

Citace od: Clermont kdy 24.11.2025, 22:20:06(...)
Proto napojení mezi hrady nebo cihlobrick u Hardegona je mimo.
(...)

Já tam dal ten cihlobrick na parádu a aby na těch jednotlivých modulech byla nejěká spojitost/jednotnost. Nemělo jít o přímé napojení. Jen jsem to asi nenapsal, jak jsem to myslel  :)

Jinak se vším souhlasím a podepisuji v plném rozsahu.

Pool

Ten cihlobrick by možná vypadal hezčí DBG, aby to bylo tmavší a LBG se vám bude hodit na prokládání hradeb ;D

Petronel

Lidičky nebyl by prosím někdo ochoten mi zapůjčit aspoň ještě nějaký tento štít?

Ty ceny na BL jsou šílené. >:(
Předem moc děkuji :-*