Společný projekt Classic Castle

Založil Clermont, 18.11.2025, 22:50:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Clermont

Byl by tu nápad pro společný projekt, který mi nějaký čas ležel v hlavě.
Už jsem ho probíral s některými na výstavách a zmínil jsem se o tom i Pekimu v Blansku.
Slyšel jsem spoustu nápadu, návrhu ale i připomínek proč ano a proč ne.
No popravdě přihlásili se mi už lidé, kteří by to stavěli i kdyby to společný projekt nebyl. Už jen proto, že to je pěkné téma.
O co jde: Nazval bych to Classic Castle, neboť by se jednalo o stavění hradu ve stylu starých rytířů a jejich rodů.
Každý by si zvolil svůj rod, svůj erb a k tomu příslušné rytíře v klasickém stylu – tím myslím žádní orcové, růžové rytířky, ninjago styl apod.
Plán by byl postavit svůj hrad / tvrz / zámek ve stylu k tomu rodu na 2 velké BP48 postavené za sebe tak aby se stavby postavily vždy kousek od sebe na klasický stůl široký 80cm nebo více.
Stavby by se nespojovaly vedle sebe ala projekt zoo od Chairuda, neboť by to bylo hodně na sobě namačkané. Další důvod proč to nestavět velké je, že když každý postaví 40cm široký model, vedle toho mezera třeba 20cm, tak jen 10 modelů už je 6 metrů.
Aby k tomu byla nějaká věc navíc, tak bych vytiskl A5/A4 s velkým erbem daného rodu ze štítu a stručný popis rodu, názvu hradu, krále atd atd... samozřejmě vymyšleného :) a to by se dalo vedle stavby. Byla myšlenka i nějakého velké banneru s velkou mapou kde by byly zakreslené i ty království vedle sebe, ale bylo by nebezpečí, kdyby se všechny hrady nepotkaly na stejné výstavě.
Balení bych viděl na jednotné krabice stejného půdorysu a třeba jen dvou výšek, kde bych se postaral o nafocení modelů, vytisknutí, popsání, zafoliování a nalepení na krabice jak je u mě zvykem u společných projektů aby v případě půjčování na výstavy nebyl problém co kde kam.
Detaily stavby by se dořešily později, ale už jsme řešili lehký odstup od kraje, aby se to dobře dávalo do krabice, žádné extra volné dílky na stavbě a hlavně věže apod jednoduše sundavací a položení vedle modelu do krabice. Ale to až pak případně detaily.

Už se mi hlásilo asi 6 lidí co do toho jdou na 200% a už si začali tahat za vlasy mezi sebou jak se hádají kdo bude mít jaké rytíře.  :)
Budu rád za dotazy, připomínky, nápady a kdyby se někdo chtěl přidat, může napsat...
Jak už jsem psal, i kdyby to nebyl společný projekt za Kostky, tak nás 6 si ho určitě společně uděláme i tak. :)

peter

To mi hned připomnělo jedno staré téma, kde jsme se snažili vymyslet a udělat své hrdiny/rody. Toto by tedy mohlo být klidně takovým rozšířením ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Matthes_CS

Diskriminace, já už si připravil rytířky  >:(

Kolik je teda starých rytířů o které se jedná? Případně jejich seznam. Moc se v tom neorientuji, ale přijde mi, že když už je 6 frakcí zabraných, tak toho moc už není?

Clermont

Petre tohle tema jsem ani neznal, v roce 2006 jsem jeste mel jinou zalibu nez Lego  :) Nejspis ted maji jinou zalibu ti lide co tam vetsinou psali ty sve rody  :)
Ale presne to se mi libi jak jste to pojmenovavali a na vyber tenkrat toho jeste v Castle nebylo moc. Dneska ten vyber uz je sirsi a je relativne z ceho vybirat. Myslim ze to muze byt nakonec pekne  ::)

Clermont

Citace od: Matthes_CS kdy 19.11.2025, 09:49:01Diskriminace, já už si připravil rytířky  >:(

Kolik je teda starých rytířů o které se jedná? Případně jejich seznam. Moc se v tom neorientuji, ale přijde mi, že když už je 6 frakcí zabraných, tak toho moc už není?

Matthesku ja se tak lehce dival a si myslim ze tak 15 druhu se najde. Ja jsem vlackar a doma bych posbiral tak 6-7 druhu. Ono ten hrad nebude nijak velky a zadne precpavani figurkama.. nic ala Ongovina kde postavi podhradi a vystavi 100 Falconu. O tom by to nemelo byt. Na hrad staci 4-6 rytiru aby bylo videt jak vypadaji. Nekde je tam umistit. Treba i krale.. a hotovo. Ldyz budou bilocerveni tak udelat vyzdobu do te barvy a je to. Tam nejde o to na jeden BP vystavit celou armadu ale prave o ty rody... taka je ma predstava.

PS: nechtel bych z toho udelat cirkus proto ruzove figurky a ninjago apod bych tam nechtel. Pekny hrad s peknyma rytirema.

Ongon

Ahoj děkuji Clermonte za zmínku,

Rád bych taky nejaky starší hrad postavil, přikláním se k jednomu z těchto dvou rodů

Borun

Super nápad. Dlouho jsem si chtěl postavit zase nějaký menší hrad. Už jsem si připravil i rytíře. Takové množství hradů bude určitě pastva pro oči. Tohle by na výstavách mohlo mít velký úspěch. 

Hardegon

Společný projekt na hrady zní super. Zásadní ale je, kdo bude organizátor? Tedy kdo bude řešit uskladnění, převozy a obsluhu na výstavách? Všechno Clermont?

Máte nějaký seznam zabraných erbů/rodů?

Colonel32

Clermont

Citace od: Hardegon kdy 19.11.2025, 12:47:59Společný projekt na hrady zní super. Zásadní ale je, kdo bude organizátor? Tedy kdo bude řešit uskladnění, převozy a obsluhu na výstavách? Všechno Clermont?

Máte nějaký seznam zabraných erbů/rodů?

Pocitam s tim ze vse odkomunikuji, pripravim, oznacim, zabalim atd. Uskladneni neni problem, v podkrovi mam mista dost. Jen nejezdim na vsechny vystavy takze by to fungovalo stejne jak kostky do koutku nebo i jine spolecne projekty. Posilaji se z vystavy na vystavu nebo poradatel domluvi odvoz a dovoz.

Cekam na reakci lidi ale zacina to byt uz zhave tak ja sepisu kdo co ma uz nahlasene a hlavne to i kazdy da jako fotku viz Borun aby se nestalo "fopa" ze maji nekdo stejne :)

Daniel

Jak jsme se bavili v Blansku - klidně bych do toho šel. Jen teda prosím o rozumný termín, aby na to byl čas. ;)
Pokud bych měl ty Forestmany, byl bych rád. :)

Clermont

Citace od: Daniel kdy 19.11.2025, 14:48:15Jak jsme se bavili v Blansku - klidně bych do toho šel. Jen teda prosím o rozumný termín, aby na to byl čas. ;)
Pokud bych měl ty Forestmany, byl bych rád. :)

Ty budes vystavni kousek a Forestmany mas samozrejme. Ale musis se vejit jen na ty 2x BP48  :-\
Ja bych to smeroval na Ostravskou vystavu k Monice  ::) Tam jezdi vetsinou kazdy. Dneska jsem u ni byl na kave v praci a uz ji o tom rikal.  :) 

Lukek

Velice zajímavé. Mít tak víc času i na stavění něčeho jiného než jen vlaků šel bych do toho hned. To už se budu těšit až to pak někdy uvidím na výstavě  :)

Hacislav

Citace od: Clermont kdy 19.11.2025, 09:54:50PS: nechtel bych z toho udelat cirkus proto ruzove figurky

Takže nejikoničtější s Clasic hradů (=tedy Žlutý hrad, mimochodem je stejně starý jako já) a jeho osazenstvo je kvůli barvě erbu rytířů zapovězen?

---

Fantasy era (=nejlepší období castle vůbec) troll jako ork prostě nebrat, chápu...

A co jiné klasické Castle téma, temný čaroděj a kostlivci?
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Clermont

Citace od: Hacislav kdy 19.11.2025, 19:54:11
Citace od: Clermont kdy 19.11.2025, 09:54:50PS: nechtel bych z toho udelat cirkus proto ruzove figurky

Takže nejikoničtější s Clasic hradů (=tedy Žlutý hrad, mimochodem je stejně starý jako já) a jeho osazenstvo je kvůli barvě erbu rytířů zapovězen?

---

Fantasy era (=nejlepší období castle vůbec) troll jako ork prostě nebrat, chápu...

A co jiné klasické Castle téma, temný čaroděj a kostlivci?

Ehm..., vím že je nejlepší barva trička pro Kostky žlutá a žádna jiná.
Ale pokud mám tento projektík zaštiťovat, tak zde žlutý hrad nechci.
Chci to udržet ve stylu jak se nyní hrady staví a jaké figurky se používají.

Třeba někdo příště udělá projekt RETRO Lega a tam se můžete vyřádit i třeba s vláčkama na těch modrých retro kolejích  ;)

Hardegon

Hacislav

Tvůj projekt, tvoje pravidla.
Promiň, ale příjde mi, že si krapet v některých základních nastaveních protiřečíš.

Citace od: Clermont kdy 18.11.2025, 22:50:17O co jde: Nazval bych to Classic Castle, neboť by se jednalo o stavění hradu ve stylu starých rytířů a jejich rodů.

Citace od: Clermont kdy 19.11.2025, 20:22:11Chci to udržet ve stylu jak se nyní hrady staví a jaké figurky se používají.

Takže chceš hrady postavené:  "stavění hradu ve stylu starých rytířů" = tedy použité retro stavební techniky, velké panely atd.

nebo

"ve stylu jak se nyní hrady staví" = snotové techniky atd.

---
starých rytířů a jejich rodů.  / nyní hrady staví a jaké figurky se používají

---

Takže retro staré verze figurek ano nebo ne?

verzus

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Clermont

Stavební techniku každý pochopil si myslím - tak jak se dneska staví - žádný žlutý hrad.
Od setu například 10305 až po hrady stylu Daniel, Ryxe apod...
Dále se ve slovíčkaření asi nechci brodit.

Rytíře a štíty... Navrhni odkazem, fotkou a porota z hradařů se na to podívá.
Opět bych nechtěl tady na 3 stránky diskutovat který štít pochazí ze kterého setu a který se hodí do doby kamenné a který do středověku.

Clermont

Citace od: Hardegon kdy 19.11.2025, 20:35:55Pokud volný, vzal bych tento.

úplně se těším na tělíčko k tomu :)

Clermont

Předběžný seznam lidí a rytířů...

Seznam Castle.jpg

linhi

Zdravím,menší hrad bych si rád postavil.. bral bych erb z hradu 375, tedy ten žlutozelený..

Clermont

Citace od: linhi kdy 19.11.2025, 21:42:43Zdravím,menší hrad bych si rád postavil.. bral bych erb z hradu 375, tedy ten žlutozelený..

Linhi rád tě vidím mezi hradaři :)

Myslíš ten co je i teďka v hradu Lvího rytíře a byl v LB? :)
S jakým tělíčkem to spojíš? Můžeš být klidně kreativní  ;)

Detaily o stavbě ještě přijdou, ale určitě plocha bude u každého na 2 velké BP ale hrad může být na jednom třeba zadním a vepředu jen krajinka, potok, padací most... meze se nekladou  :)

linhi

Já už ten erb používal tak před 10 lety,možná i více.

Clermont

Jooo to jsem měl jiné zájmy v té době  ::)
Krááásna armáda  :)
Už se těším na hrad s němi  8)

cetonia25

Rád bych se přidal taky. Nejraději bych se věnoval dračím rytířům z Kingdoms, ti jsou však již zabraní, takže můžu buď nové black falcony (z hradu 10305), nebo Bull knights, u kterých se již delší dobu chystám na modernizaci.

Hardegon

A chápu-li tedy správně... zadání je "reálný" hrad na 2x 48x48, pohledové kratší stranou k divákům. Domyslet tomu nějaký příběh, hrdinu atd. OK?

Má to mít nějaký jednotící prvek? Třeba barvy, roční období? Nebo prostě každý dle vlastní fantazie a nebude to nijak napojené?

Kuba

Ještě mám takový nápad a prosbu na všechny, protože tématu se chytlo celkem dost lidí za krátkou dobu, Tedy zájem o Castle stále žije  ;D

Aby takovou dobrovolně povinnostní podmínkou bylo odprezentování hradu v sekci Castle a Pirates, oživili bychom diskuzi nad tímto krásným tématem.

Clermont

Ještě je spousta možností jaké si vzít rytíře... například tyto pěkné kombinace :)

Možnosti.jpg

samy405

Hlásím se do zbroje ! Žlutý lev v celomodrém pozadí patří ke mě :) s Clermontem jsem již mluvil a doplní do tabulky :)

šipka

Moc rád bych se přidal. Mohl bych třeba "Býka"  :)   ID 4117036 (nefunguje mi vložení ID dílu)