LEGO Vianoce 2025

Založil Anatyt, 01.09.2025, 17:25:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Vypadá to, že ta kravka AT-AT bude můj první Starwarsý set, který si koupím. A rozhodně to nebude kvůli figurce perníkového Vadera. ;D Když jsem něco podobného viděl v perníkové vesničce (kostkařský společný projekt), tak mě to hned zaujalo a pobavilo. Uvidíme, jestli se z toho bude dát postavit i perníkový X-wing nebo Tea-fighter... >:D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Tomík, verím že ty z toho postavíš ČOKOLVEK! :D

otaznik

Citace od: Tomik kdy 01.09.2025, 22:06:37Vypadá to, že ta kravka AT-AT bude můj první Starwarsý set, který si koupím. A rozhodně to nebude kvůli figurce perníkového Vadera. ;D Když jsem něco podobného viděl v perníkové vesničce (kostkařský společný projekt), tak mě to hned zaujalo a pobavilo. Uvidíme, jestli se z toho bude dát postavit i perníkový X-wing nebo Tea-fighter... >:D
Fakt? Mně to tedy nijak nezaujalo, asi jako zatím nic z těch vánočních věcí.

Tomik

Citace od: otaznik kdy 02.09.2025, 13:39:12Fakt? Mně to tedy nijak nezaujalo, asi jako zatím nic z těch vánočních věcí.
Je to otázka vlastního vkusu a chápu, že ne každého to musí oslovit. Mně se prostě líbí různé parodie a "nevšední pojetí všedních témat"... Navíc tam vidím potenciál pro stavbu dalších perníkových strojů ze světa Hvězdných válek.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Petronel

To je zlodějina!  :o
To byl Vasykuv perníčkový AT-AT!
Našel jsem ho. :D

Nebo je @Vasyk nový Lego designér?  ;D

BlazejHolen

Citace od: Petronel kdy 02.09.2025, 23:20:50To je zlodějina!  :o
To byl Vasykuv perníčkový AT-AT!
Našel jsem ho. :D

Nebo je @Vasyk nový Lego designér?  ;D

V čem je to zlodějina? Vždyť se ten design liší snad ve všem :D

Anatyt

Žeby prvý oficiálny Lego dielik vyrobený 3D tlačou?

Colonel32

Genocida vlakových magnetů. Fňuk.

peter

Citace od: Anatyt kdy 09.09.2025, 20:33:42Žeby prvý oficiálny Lego dielik vyrobený 3D tlačou?

Jen Tě poupravím, že se jedná o první masově vyráběný díl. Oficiálních dílů vyráběných technologií 3D tisku je už více, ale zatím všechny byly použity buď v limitních stavebnicích/produktech, nebo při speciálních eventech.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

poMOCník

Mně se líbí ta kovová textura.

Anatyt

Mne to pripadá zase také mäkké, penové. :D

HD

Dle textury na povrchu dílu se téměř jistě bude jednat o technologii SLS - zapékání prášku (nebo podobnou). Na jedno "zapnutí" tiskárny by to mohlo zvládnout vyrobit vyšší desítky kusů najednou.
(FDM nebo SLA tady nedává z ekonomických a bezpečnostních důvodů smysl)
Zajímalo by mne, jaký plast na to používají, a jak to potom v seriové výrobě čistí a zajišťují funkčnost každého kusu. Když se podobná tiskárna porizovala v minulé práci, čištění od nylonového prášku probíhalo v respirátoru jak z lakovny a ještě pak bylo dobré díl otryskat pískem a omýt.
A to nemluvím o pevnosti, mechanismus kol bude mít velmi titerné osky

Nejsem si jist, zda je to cesta kterou by mělo LEGO jít. Ale vážně uvažuji jestli vláček nepotřebuji do sbírky jako takovou kuriozitu.  >:D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

HD

Ale lze to brát jako legalizaci použití tištěných dílů v MOC?  >:D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

otaznik

Za mě je použití 3D tisku pro LEGO cestou zpět.

Anatyt

Citace od: HD kdy 10.09.2025, 09:33:30Ale lze to brát jako legalizaci použití tištěných dílů v MOC?  >:D

Tak to by bol dosť gamechanger. :) To by si človek mohol de facto už vyrobiť čokolvek, čo potrebuje. V podstate by origo Lego diely ani nepotreboval. ;)

Strider

Při zvětšení vypadá povrch toho 3D dílu dost nepěkně.

Strider

Stromeček za 7599 (3,33 Kč/kus)
 :o
Asi licenční.

Anatyt

Jay tu má niečo o tej 3D mašinke. Ako je pekné že funguje, je to zlaté, ale má byť Lego o tomto?

https://www.facebook.com/watch?v=652958747868779

fanda

To je ještě hnusnější, než hračky z KINDER-vajíčka >:D

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 12.09.2025, 09:06:45Jay tu má niečo o tej 3D mašinke. Ako je pekné že funguje, je to zlaté, ale má byť Lego o tomto?

https://www.facebook.com/watch?v=652958747868779
Nemá.

BlazejHolen

Citace od: Strider kdy 11.09.2025, 12:11:43Stromeček za 7599 (3,33 Kč/kus)
 :o
Asi licenční.

Je to takovy UCS Death Slice Vanocni kolekce 😀😀😀 Jestli se manazeri v Legu neprobudi, tak se hadam dost fanousku na Lego vy*ere. Protoze tahle cenová politika je nejen "kids unfriendly" ale i AFOl unfriendly... A cela ta saskarna s LANem je uz k placi.

Lego je a vzdy byl sice premiovy produkt ale tohle uz hranici se silenstvim. Jedina inovace poslednich let je ze ceny sly brutalne nahoru. A to je dost smutny.

Zlaty devadestaky, kdy si clovek mohl koupit treba jen malou krabicku za stovku a udelat diteti radost. Dneska jsou jen polybagy a jeste k tomu hnusny. Maly setiky z klasickejch temat nejsou. Pirati, Rytiri, Vesmir... max mesto a to se opakuje dokola. Policajti honej zlodeje uz asi po 1000ty a rok od roku jsou ty modely hnusnejsi. CMF je take tragedie...

Lidi jsou asi uz tak zoufali ze se musej obohacovat i na lego figurkach 🤦🏻�♂️

Mraky

Hele a ty powered up věci, co už lego ofiko neprodává, tam jsou joke nebo jak? :D Jediný, co je ofiko v prodeji, pokud jsem koukal, tak je ten ovladač ...

Colonel32

Citace od: BlazejHolen kdy 13.09.2025, 11:49:27Zlaty devadestaky, kdy si clovek mohl koupit treba jen malou krabicku za stovku a udelat diteti radost. Dneska jsou jen polybagy a jeste k tomu hnusny. Maly setiky z klasickejch temat nejsou.

Jo, jenže v první řadě, ty malý krabičky, co v 90. letech stály stovku měly stejnou dílkáž jako současné polybagy za stovku. Druhá věc je, že:

Průměrná hrubá měsíční mzda v České republice v roce 1994 byla 6 894 Kč.

Průměrná hrubá měsíční mzda v České republice v roce 2024 byla 46 165 Kč.

Takže stejně velké LEGO se za tu dobu stalo v průměru 6 a půlkrát dostupnější.

BlazejHolen

Citace od: Colonel32 kdy 14.09.2025, 20:30:49
Citace od: BlazejHolen kdy 13.09.2025, 11:49:27Zlaty devadestaky, kdy si clovek mohl koupit treba jen malou krabicku za stovku a udelat diteti radost. Dneska jsou jen polybagy a jeste k tomu hnusny. Maly setiky z klasickejch temat nejsou.

Jo, jenže v první řadě, ty malý krabičky, co v 90. letech stály stovku měly stejnou dílkáž jako současné polybagy za stovku. Druhá věc je, že:

Průměrná hrubá měsíční mzda v České republice v roce 1994 byla 6 894 Kč.

Průměrná hrubá měsíční mzda v České republice v roce 2024 byla 46 165 Kč.

Takže stejně velké LEGO se za tu dobu stalo v průměru 6 a půlkrát dostupnější.

Jo. Asi souhlas. Ale nejde ani tak o prepocet ceny jako spis o obsah.