One Piece

Založil Anatyt, 05.06.2025, 22:46:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

milanv

Super. Sice mi předloha nic neříká (a ani nechci, aby mi říkala), ale sety jsou pěkně hratelné i vizuáľně pěkné (obě lodě jsou pěkné a nápad s řezem je SUPER) a obsahují nápady a spoustu zajímavých dílů:

na minifigy ten žlutý slamák s mašlí, helmy s vlasy (v různých barvách), žluté vousy do copánků, paže pro Saxanu (ohebné?!), některá obecně použitelná pěkná torsa. Do MOCů, kde nevadí růžový dekolt, tak ještě víc pěkných použitelných tors.

Dále tělo šneka(!), zelený prak skvělý do rostlinstva, nugátová loďka, nugátová lana s buřtíky, bílé mřížky do oken s obloukem, sand green sochy se skvělým spodním dílem a ručičkama skvělýma do rostlinstva...

Potisků mnoho, z obecně použitelných třeba ty round tile s ulitou/spirálou, ve dvou velikostech.
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Slintáme nad starými pirátskymi loďami ala

ale povedzme si na rovinu - táto čo do dizajnu za nimi nejak extra nezaostáva. 8)  ;D

sohibil

Od čias starých pirátskych lodí už utieklo hodne vody, takže s prílevom nových dielov a designových prvkov sa tomu vôbec nedivím. Tie staré lode by po redesigne s novými dielmi tiež vyzerali inak.

Divné mi príde skôr, že z (prehnane dlhého) Japonského animáku museli najprv urobiť live-action adaptáciu aby si to v TLG vôbec všimli. Nie že by ma príchod ďalšej franšízy do Lega nejak tešil. Úprimne, keď mi v jednej predajni do zorného poľa vpadol set Twilight, pokúšala sa o mňa mŕtvica.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

cetonia25

Citace od: sohibil kdy 15.08.2025, 13:17:49Od čias starých pirátskych lodí už utieklo hodne vody, takže s prílevom nových dielov a designových prvkov sa tomu vôbec nedivím. Tie staré lode by po redesigne s novými dielmi tiež vyzerali inak.

Divné mi príde skôr, že z (prehnane dlhého) Japonského animáku museli najprv urobiť live-action adaptáciu aby si to v TLG vôbec všimli. Nie že by ma príchod ďalšej franšízy do Lega nejak tešil. Úprimne, keď mi v jednej predajni do zorného poľa vpadol set Twilight, pokúšala sa o mňa mŕtvica.
Taky, ten Twilight je dost solidní bizár, na druhou stranu, domek se celkem povedl. Zpátky k One Piece - je fajn, že lego zase zkouší něco mimo západní kulturu, vše nemusí být original themes a hollywoodské filmy.

sohibil

Čo sa tých holywoodskych filmov týka, plne súhlsím.

Ale mrzí ma, že Lego musí nejak tematizovať mimo základný rozsah. Kde sú tie časy, keď boli len neutrálne rady a musel ti samému v hlave skrsnúť nejaký nápad, čo postaviť?

K OP - mohli tú radu prispôsobiť viac pôvodnej mange/anime ako hranému seriálu, aj keď neviem, či by v tom v konečnom dôsledku bol nejaký značný rozdiel. Keby dali minifigovi Usoppa dlhý nos, aj tak by mu ho decká asi veľmi skoro odlomili. :D
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.