Hrad Kost

Založil štěpis, 12.05.2025, 18:05:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

štěpis

Hrad Kost

V údolí Českého ráje nedaleko Jičína se nachází unikátní gotický hrad Kost, postavený ve 14. století Benešem z Vartemberka, již nějkou dobu jsem chtěl postavit nějaký náš český hrad... a Kost se mi zádl jako ten ideální svou jedinečností, a tak jsem se do toho vrhl! ;D

P.S.:Do budoucna bych chtěl udělat i zbytek hradu Kost :D
-dříve Valouch ;D
Instagram Flickr

Hana129

Moc hezké dílko, viděla jsem naživo v Opavě  ;) .

Tomik

Pěknej macek. Těším se na rozšíření o ty dva paláce na jihu. Bez nich chybí hradu šmrnc.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Daniel

Mám z toho stejný pocit, jako Tomík... Je super, že jsi se do toho pustil a nebál se ani výzev v podobě úhlů střech atd. - a je to opravdu macek.
Ale tento hrad je typický jako celek (takže s vnějším "okruhem hradeb" a hlavně také na skále). Měřítko jsi zvolil asi dle skutečnost (trošku megalomanské :-) ), takže by se toto rozšíření rovnalo brutální spotřebě kostek, ale hradu by to hodně slušelo ;) .

poMOCník

To teda jo, souhlasím s ostatními, že tenhle hrad, jak jsi ho začal, tak by si rozhodně zasloužil dostavět. Jen z toho, co vidím na fotkách, máš tam pěkné textury zdí i střechy, pěkně udělané úhly zdí, na oknech jsou pěkné stavební techniky a určitě toho spoustu ještě nevidím.

mirek

Krásná stavba. Viděl jsem v Opavě.

Foton

Mohutná stavba, smekám.
Ale nedá mi to: chci vidět fotku všech čtyř rohů hradní věže! Tak jak to jde u skutečné Kosti.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.