(Vlastní) Alternativní modely ze setu 31137

Založil Tomik, 06.05.2025, 15:53:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

O loňských Vánocích jsem po roce od koupě konečně otevřel set 31137.

Začal jsem obligátní stavbou trojice psů podle návodu a potom jsem si řekl, že ze všech těch různých zaoblených dílů zkusím postavit ženskou. O tom, že to jde, mě už dávno přesvědčil pluTOMium tímto alternativním modelem. Na rozdíl od jsem jí ale chtěl postavit ve větším měřítku s více detaily. Byl to celkem oříšek a když už jsem to chtěl vzdát, tak jsem nakonec našel způsob, jak model zdárně dokončit. Stavebně nejsložitější částí byla oblast poprsí, kde jsem potřeboval přejít ze 6 studů širokých šatů na 5 studů široký hrudník a hned zase zpět na 6 studů široká ramena. Hotová žena má roztomilý obličej, hodně dlouhé vlasy, pohyblivé ruce a díky bílým šatům by z ní mohla být nevěsta.

Návod ke stavbě je k zakoupení zde na rebrickable.com

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Po ženské následovala drobná úprava jezevčíka. Oni ti oficiální psi se všichni celkem povedli, jediným outsiderem byl zrovna jezevčík. Jakožto dlouholetý majitel jezevce jsem to tak nemohl nechat a tak jsem z toho "mimozemšťana" udělal reprezentativního jezevčíka s velkýma roztomilýma očima. Porovnejte sami - který se vám líbí více?

můj flickr

Tomik

A teď už pojďme k tomu zlatému hřebu - postavil jsem "příšeru", která se mi před půl rokem vloudila do života. V noci mě nenechává spát a po práci mě odtahuje od hraní s Legem. Asi jste správně uhodli, že mluvím o svém synovi Maxovi. Model má omezenou pohyblivost (stejně jako skutečné mimino), takže můžete jen otáčet jeho hlavou a hýbat rukama. Navíc je vybavený několika hračkami - plyšovou kočkou, chrastítkem (které bohužel nechrastí), míčkem a funkční káčou.

Jako bonus si můžete přizpůsobit obličej mimina dle vlastní fantazie. Zde je několik příkladů: šťastný výraz ve tváři (ten je velmi raritní), nekontrolovatelný řev se zavřenýma očima (běžný stav), zmatený pohled a extrémně děsivý pohled Kyklopa. ;D

můj flickr

yoshimaka

Teda, navzdory doprovodnému textu bych podle staveb zatím spíš hádal, že rodičovství Ti jde k duhu! Všechny palce hore!
Lust och fägring stor

Tomik

Citace od: yoshimaka kdy 07.05.2025, 09:27:28Teda, navzdory doprovodnému textu bych podle staveb zatím spíš hádal, že rodičovství Ti jde k duhu! Všechny palce hore!
No, abych se z toho nezbláznil, tak v noci mezi krmeními sedím u Lega, místo abych spal...
můj flickr

Stimpi

Tomik

Citace od: Stimpi kdy 07.05.2025, 14:11:21Celá Wilma Flinstone ;)
Vidíš, to mě vůbec nenapadlo. Jen ten účes má trochu jiný...
můj flickr

milanv

Nejlepší je samozřejmě poslední model, láska k zobrazenému objektu z něj přímo sálá  >:D

Držím palce, ať všechno zvládáte!
Pán na Žlutém hradě