(Vlastní) Hrad lvých rytířů

Založil Hardegon, 24.01.2025, 15:29:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Asi to znáte. Máte nápad a chuť na postavení něčeho malého během jednoho večera a najednou je to metr vysoké a stavíte to měsíc...

Já dostal nápad na tu malou věž pod kopcem a najednou se týden v kuse se*u s klikatou cestou na kopec bych pak zjistil, že mi tam vyšlo krásné místo pro půlku hradu. No a tak vznikl tenhle bezejmený hrad, který mi docela dělá radost.

Výhledově by bylo super mu dostavět i zadní část, ale to až budu mít zase nějaký volný večer.

Hardegon

A opravdu náhodou se to sešlo s letošním 22. ročníkem CCC, kde se objevila kategorie Colossal Castle - Think big!.

milanv

V prvé řadě gratulace, to je nádherná čistá prácička! Těším se, až ti zase někdy bude nápad přerůstat přes hlavu, je to krása se pak koukat :)

Jenom váhám, která verze příběhu to je. Napadají mě dvě:

1. 2025: "Tak, ještě natrénovat průvod s komtesou. Naše skupina půjde tudy, protože tady vlevo budou o víkendu tribuny. Jo a bacha na malé děti, mají tendenci vybíhat a motat se k nám."

2. 1525: "Ano, vážená komteso, náš hrad je připraven vám poskytnout přístřeší. Věříme, že vám bude vyhovovat. Je sice skromný, ale vkusně a moderně zařízený. A ty proužky na skále, říkáte? To je (šeptem): 'to je ta největší novinka, má paní! Podle našeho proroka bude tohle v módě až za několik set let. Největší novinka, tu nemají ani v Římě - náš pán se vyzná a umí předběhnout dobu!'"

A strašně mě baví se na ty fotky koukat a špekulovat, která verze příběhu to je spíš :)
Pán na Žlutém hradě

_Beny

Ta turistická značka u spodní věže ve skále mě pobavila, to je dobrý...  :D.

Hardegon

Kluci, jestli vy nejste až moc pozorný diváci  >:D

Citace od: milanv kdy 24.01.2025, 18:15:55V prvé řadě gratulace, to je nádherná čistá prácička! Těším se, až ti zase někdy bude nápad přerůstat přes hlavu, je to krása se pak koukat :)
Jenom váhám, která verze příběhu to je. Napadají mě dvě:
1. 2025: "Tak, ještě natrénovat průvod s komtesou. Naše skupina půjde tudy, protože tady vlevo budou o víkendu tribuny. Jo a bacha na malé děti, mají tendenci vybíhat a motat se k nám."
2. 1525: "Ano, vážená komteso, náš hrad je připraven vám poskytnout přístřeší. Věříme, že vám bude vyhovovat. Je sice skromný, ale vkusně a moderně zařízený. A ty proužky na skále, říkáte? To je (šeptem): 'to je ta největší novinka, má paní! Podle našeho proroka bude tohle v módě až za několik set let. Největší novinka, tu nemají ani v Římě - náš pán se vyzná a umí předběhnout dobu!'"
A strašně mě baví se na ty fotky koukat a špekulovat, která verze příběhu to je spíš :)

Tak půjdu s pravdou ven... měl to být opravdu původně hrad v dnešní době. Termín CCC mě ale tlačil, já neměl ještě pár týdnů na dodělání (a možná by to ani tématicky neprošlo přihláškou), tak hrad obsadila tahle armáda.
Turistická značka tam zůstala jako lákadlo na upravenou verzi, která časem přijde. ;)

Ryxe

To je mi ale krásnej čistej hrádek. Už jsem rozpracované části viděl na soc. sítích a moc se mi to líbilo. Takhle hotové to vypadá super ;).
K té první větě v prvním příspěvku, přesně ten pocit znám a zrovna u mě probíhá něco podobného. Jen se teď už několik dní patlám s jednou kulatou věží... ;D

otaznik

Těším se na druhou půlku hradu. :-)
Nechtěl bys zvážit odstranění toho "předělu pater" (ty 3 plates vysoká deska, která vyčnívá zhruba v polovině výšky z velké věže)?

gearcs

Přiznám se, že mě tato stavba praštila do očí až při plzeňské výstavě. A bylo to velmi příjemné překvapení, přesně ten MOC, na který se chcete dívat někde na poličce, aby to tam zdobil.
Gratuluju k výsledku v soutěži!  :)