Technic 2025

Založil Anatyt, 21.11.2024, 22:53:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Tomik

Citace od: Anatyt kdy 04.05.2025, 19:00:14@Tomik, ešte ma napadlo, či by to mierkovo nesedelo k tomuto: https://brickset.com/sets/42175-1/Volvo-FMX-Truck-EC230-Electric-Excavator
Tak pokud je šířka nakladače ve správném poměru k jeho délce, potom je nakladač více méně ve stejném měřítku jako sklápěčka 42203. Nepodařilo se mi dohledat délku třínápravové sklápěčky, ale šířku má cca 2,5 m. Nakladač má šířku 2,6 m, což je skoro to samé. Jak model nakladače, tak model sklápěčky má šířku 13 studů, tj. jsou ve stejném měřítku. Ten Volvo tahač s bagrem má šířku 15 studů, takže je ve trochu větším měřítku.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Daniel

Citace od: Anatyt kdy 04.05.2025, 09:53:13Dobre, Lego nevyrába stavebnice primárne pre výstavy, ale pre deti na hranie. ;)
V čom je nabíjací box menej ekologický, ako nabíjacie tužkové batérie? Kapacita klesá ako u nabíjacieho boxu, tak u tužkovej batérie. Mne osobne príde pri hračke praktickejšie pichnúť kábel priamo do hračky, nabiť ju a hrať sa, ako vybrať box, otvoriť box, vybrať batérie, nabiť ich a znova analogicky zopakovať proces. :) Neviem, pýtam sa.

Popíši stav, co se často stane doma s neLego hračkami. Dítě si po půl roce vytáhne hračku a chce si s ní hrát...

- pokud je hračka na vestavěný akumulátor, má smůlu (musí čekat, na nabití - málokteré dítě chce sedět a třeba hodinu čekat).
- pokud je hračka na nějaké 9V hranaté, nebo naopak na nějaké placaté baterie, které zrovna nejsou po ruce náhradní, tak má smůlu.
- pokud je hračka na tužkovky, nebo mikrotužkovky, tak BINGO! Ty se vždy najdou nějaké nabité v krabičce s náhradními baterkami.

Lukas

Je to tak jak píše Daniel, plus bych přidal ještě varianty kdy je potřeba se o integrovaný akumulátor starat. A když vezmu variantu že budu chtít funkčnost i po 2 letech tak málo který bude fungovat tak jak má. ( Ano záleží na typu a tak, ale u hraček je to prostě jen starost navíc ) 

Daniel

Citace od: Daniel kdy 05.05.2025, 08:30:36- pokud je hračka na vestavěný akumulátor, má smůlu (musí čekat, na nabití - málokteré dítě chce sedět a třeba hodinu čekat).

...ještě k tomu akumulátoru - občas je potřeba hledat kde je příslušný kabel, což v případě univerzálních nabíjecích baterií odpadá. Tam hledám maximálně jen malej křížovej šroubováček :D  .

milanv

A kromě krabičky se samozřejmě baterky tahají z jiných hraček  😀

Zkrátka kouzlo standardu, jak z učebnice ekonomie: konkrétně tady standard jménem AA nebo AAA. Ty máš prostě všude, jsi nezávislý na výrobci, cena se konkurencí snižuje, vyrábí je pořád někdo a v průběhu času se vylepšují.

Oproti tomu Lego Bbox je klasický problém s monopolem: máš ho jen dokud je v aktuální nabídce Lego, jinde ho neseženeš, cena je šílená, technická pokročilost je někde o 30 let zpět, a jsi zcela závislý na rozmarech firmy Lego. Když bude k dostání ten Bbox jen ve stavebnici za 5000, tak můžeš doufat tiše tak maximálně v nějaký Bazoš. A koupit ho jen tak, zrovna když se porouchal a dítě si chce hrát? Naprosté sci-fi.
Pán na Žlutém hradě

milanv

...a kdo si myslí, že přeháním s tou technickou zaostalostí, tak ať vzpomene na kočár v mé Strašidelné krajině. To se nechci chlubit, však jsem si tedy nechal radit od skutečných profíků, ale chci tím demonstrovat ten rozdíl.

Podobně chytré kostky Lego vs. Arduino nebo ESP32.
Pán na Žlutém hradě