STAR WARS 2025

Založil Anatyt, 21.11.2024, 17:48:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

BlazejHolen

Citace od: Devilek kdy 05.09.2025, 09:42:46Mě teda nejvíc trápí, že snad nijak není propojená chodba z vězeňského podlaží do drtiče odpadků  :P , takže si nelze zopakovat kouzelnou scénu, jak hrdinové a hrdinka skáčou do smradu.

Tak ta zrovna propojená je. Mě "trápí" že set který má být ultimátní verzí Hvězdy smrti je placatá palačinka za 25+ tisíc s tunou samolepek, recyklovanýma figurkama, který rozhodně nejsou nijak extra. "Chtěli jsme něco nového, neotřelého..." říká designer setu Ceasar...hmmm tak to dopadá když se inovuje jen proto aby se inovovalo a na fanoušky se kašle, páč oni to stejně koupí...

mesje

Citace od: BlazejHolen kdy 05.09.2025, 19:04:30Tak ta zrovna propojená je. Mě "trápí" že set který má být ultimátní verzí Hvězdy smrti je placatá palačinka za 25+ tisíc s tunou samolepek, recyklovanýma figurkama, který rozhodně nejsou nijak extra. "Chtěli jsme něco nového, neotřelého..." říká designer setu Ceasar...hmmm tak to dopadá když se inovuje jen proto aby se inovovalo a na fanoušky se kašle, páč oni to stejně koupí...

z hladiska marketingu je dost zufale, ze najvacsi set z hladiska poctu dielikov je mapa sveta a z pohladu ceny tato placka... to ked ukazem laikovi tak si bude tukat na celo...
a pri tomto sete dost pochybujem, ze si to kupia fanusikovia - prepalili to vizualne, cenovo, i z hladiska figuriek, ako pises... toto bude prepadak a pojde do masivnych zliav, a aj tak skonci do 2 rokov... toto musi byt extra hardcore fanusik SW, aby to kupil, mozno niekto co nevie co s prachmi a chce mat vsetko... ale kedze to neni UCS, a cenovo uplne mimo deti, tak sa fakt budu tazko hladat cielova skupina - ak by to premakali a bola z toho super death star, tak sa najde vela fanusikov, co proste naskrabe aj tych 25000 kč....

Anatyt

Ako, verím že tam je ten rozdiel v počte dielov, ale nech sa snažím akokolvek, ja tam ten rozdiel opticky nevidím.

Anatyt

Veľkú kritiku zniesol už aj nemecký BILD. Kritika ide aj na zadnú stranu prierezu, ktorú nazvali "smetiskom". Lego asi fakt skúša čo fanúšik ešte zožerie.

https://www.bild.de/news/inland/star-wars-teuerstes-lego-set-aller-zeiten-enttaeuscht-fans-68baab1b46b61b4dcb0bac8e

Daniel

A viděli jste fotku těch dvou dohromady vedle sebe ve skutečné velikosti? Vždyť je to úplně neporovnatelný a spíše ta stará DS mi přijde jako vtip.
Naopak tohle mi přijde jako lépe vystavitelný. Dá se to dát do nějaký vitríny na ozdobu, trošku jako obraz (falcona ve stole, DS na zdi).

Mimochodem, kdyby to byla zase celá koule, tak by zase všichni brečeli, že je to malá koule. A kdyby to byla velká koule, tak by všichni brečeli, že je za 100tis.

Anatyt

Daniel tu vôbec nejde o veľkosť. Komplet celá Lego komunita vo svete od fanúšikov, cez relevantných recenzentov a média Lego za toto kritizujú. Mysleli sme si, že nový Volvo bager je dno, ale týmto dno prerazili. :)
Je to HVIEZDA SMRTI. Očakávaš všetko, len nie PUNČOVÝ REZ za liter! Mohlo to byť o kus menšie, ale povedzme aspoň pologuľa - jedna strana jasne identifikovateľná Hviezda Smrti, druhá strana "dům pro panenky". Alebo čokoľvek. Toto proste Legu už vo svete neprešlo. Uvidíme ako na tom budú predaje.

Colonel32

Citace od: Anatyt kdy Dnes v 11:40:01Komplet celá Lego komunita vo svete od fanúšikov, cez relevantných recenzentov a média Lego za toto kritizujú.

A nejedná se čistě náhodou spíše o konfirmační zkreslení?

Vůbec mi připadá, že poslední dobou se tu nějak množí přístup, že místo aby člověk řekl: "mne to neoslovuje, nekoupím si to" tak říká "designéři to udělali jinak než bych to chtěl => designéři se zbláznili a udělali to úplně blbě, tohle je nové dno, etc."

Za sebe třeba říkám, že když se mluvilo o nové "UCS Hvězdě Smrti", taky jsem intuitivně očekával něco úplně jiného. Ale čím víc na tohle koukám, tím geniálnější mi to jako nápad přijde a myslím, že by se z to do budoucna mohl stát docela žádaný a vyhledávaný set. 

Daniel

Citace od: Anatyt kdy Dnes v 11:40:01... Toto proste Legu už vo svete neprešlo. Uvidíme ako na tom budú predaje.

Nejsem asi úplně cílovka, SW sety doma mám v jednotkách kusů. Ale mám tam jednu zalepenou krabici s Falconem, že jednou si ho do toho stolku v obýváku postavím. A opravdu uvažuji, že si k ní pořídím ještě jednu krabici s DS, že jednou na tu zeď... (a to v případě "nevystavitelné" koule bych určitě neudělal)

Strider

Mě to neoslovuje a SW nejsou moje srdcová záležitost, a tak nejsem zaujatý. Vidím v tom výměnu větší velikosti za menší objem. Výhodu to má i v tom, že to zabere míň místa. Dalo by se upevnit například na dveře do patřičné výšky.

Lego se tak rozjelo v sortimentu, že na něco dostane každého :)

mesje

Citace od: Daniel kdy Dnes v 10:32:43A viděli jste fotku těch dvou dohromady vedle sebe ve skutečné velikosti? Vždyť je to úplně neporovnatelný a spíše ta stará DS mi přijde jako vtip.
Naopak tohle mi přijde jako lépe vystavitelný. Dá se to dát do nějaký vitríny na ozdobu, trošku jako obraz (falcona ve stole, DS na zdi).
Mimochodem, kdyby to byla zase celá koule, tak by zase všichni brečeli, že je to malá koule. A kdyby to byla velká koule, tak by všichni brečeli, že je za 100tis.

Sorry ale horšie sa to spraviť nedalo.
Radšej rovnaká koule ako minule, pripadne trochu väčšia.
Hento nové je hnusná placka, a tým je povedané všetko. Proste ani vonkajsi obrys nezodpoveda predlohe, tak o com sa bavime, mozno niekde u plochozemcov :-). není to hratelne, není to vystavne - lebo ako death Star to nevyzerá, a stoji to rekordne veľa.. nema to kopu raritnych figov ako napr cantina... proste cele zle z každého pohľadu...
fakt som zvedavy na predaje... lebo jedna vec je dat na experimentalny model 100 eur a ine 1000 eur. suhlasim s Anatytom, tento set je asi najviac kritizovany na vsetkych forach (okrem tohto tu :-), ale som zvedavy, kolko ludi si to aj realne za tu sumu kupi). este aj GWP zbabrali, nulovy tahak pre okamzitu kupu...
nemam nic proti takejto koncepcii, ale nie v kategorii UCS a rozhodne nie za 1000 eur.... mozno ako duplo, mozaika, alebo nejaka postupne skladana diorama z malych setov... ak by clovek postupne skladal takyto kruh z minisetov, tak to financne rozlozi, a este keby pridali tahak s raritnym figom v kazdom sete, tak sme marketingovo a predajmi niekde uplne inde...