Výloha k propagaci nové řady F1

Založil peki, 08.11.2024, 15:55:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Stimpi

Mám připravené popisky.

Stimpi

V kolik hodin zítra začne bourání? Dík

peki

Stimpi

Stimpi

Stimpi

... rest, fotky vrchního dílu.

Chairudo

Ahoj, mrkněte prosím na letošní společný projekt Minecraft a kdo máte zájem se zúčastnit pište do vlákna, díky :)
https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54749.0
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki

Citace od: Stimpi kdy 02.05.2025, 12:09:15Mám připravené popisky.

Popisky jsme na garážích aktualizovali  ( v Redbullu došlo ke změně :) )
Garáže jsme na doporučení znalců F1 (z Bambule) seřadili podle loňského pořadí v poháru konstruktérů stájí.
Následně jsme garáže seřadili na doporučení znalců F1 (z Bambule) podle loňského pořadí v poháru konstruktérů stájí, ale prý ten kdo vyhrál tak má v pistopu první garáž (tedy nejdále od tribuny) :)

Následovala diskuse které formule budou v popředí :) Maxe z Redbulu jsem si prosadil na 1 místo :) Je pronásledovaný dvojicí Meclerenů, dále pak spolu bojují mercedes a Ferarri. A a ten zbytek tak jak přišel pod ruku.

peki

Nyní k průběhu instalace.
Napřed chci poděkovat všem účastníkům společného projektu. Bylo fajn že se na deinstalaci 5.5 sešlo více lidí (a taky krabic :) ).

Velké poděkování patří MilanV za vývoj 2 generace světel
- více traf (ale výkonných)
- s hliníkovým mosníkem (řeší stabilitu připojení kabelu, chlazení a současně vypadá profi)
- vyšší výkon, nižší spotřeba
- otestovali jsme že je fajn mít řetěz světel (světla jsou zapojená v sérii) mít připojen k trafu z každé strany

cena osvětlení tohoto modelu cca 10 000 Kč (hrazeno zákazníkem)

peki

Kolem oběda jsme byli v této fázi:
- postavená dráha
- instalovaná tribuna
- doplnění světla ve zbylých garážích

Pak se asi 30 minut řešilo jestli to budeme předělávat protože (píšu aby jste si na to pokud budete něco řešit přímo pro LEGO a bude se umísťnovat logo LEGo dali pozor) nový podstavec do OC Leťňany byl sice širší/hlubší (můj požadavek), ale bohužel nižší (asi o 15 cm). Tato blbost, které si laik nevšimne, ale marketingového specialitu dráždí :) vedla k tomu že logo LEGA je špatně použito, protože ve výsledném pohledu má jak nahoře tak dole být ochranná zóna cca 10-15 cm (ideále symetricky co je nahoře je také vidět dole) 

Řešení byla 3:
- vrátit původní dřevěné podstavce a začít stavět znova
- odsunout papírové podstavce s již částečně postaveným modelem
- konstatovat až to budeme stavět příště tak si na to dáme pozor

Nakonec byla zvolena varianta č.3

peki

Horní moduly jsme potom s MilanemV skládali jak nám přišli pod ruku s tím že 1 černý modul jsme dali nakonec, respektive začátek.

Dále jsme snížili náhradní modul peki, který ho stavěl podle šipky :). Takže jsme pak upravili i tento modul od šipky, protože Hačislav nestihl postavit svůj nadzemní modul (ale zase minule hodně fotil, a na deinstalaci donesl krabice :) ).

Celkový dojem z dostavěného Paddocku je podle mne naprosto parádní. Ale to to ocení spíše znalci. Většina lidí se zastaví hádejte u čeho?
Ano u Hardegonovo tribuny, a hledá různé figy. Protože byl ještě nějaký čas a hlavně zbyla nějaké světla tak MilanV ještě spodní patro tribuny osvětlil.

Lego potom doplnilo zadní banner, a postranní detaily.

milanv

Za sebe musím říct, že akce se povedla a chtěl bych moc poděkovat všem, že instalace světel do vašich modulů byla bezproblémová, připravili jste to bezvadně a já nemusel ani nikoho uhánět. Fakt dík.

Pekimu chci moc poděkovat, že jsem mohl nastoupit až na devátou místo na osmou, čímž prodloužil dobu mého spánku téměř na dvojnásobek :)

Celkově vládla pohoda, byla to dobrá akce. A musím doporučit každému, kdo s námi trpí pokaždé na Černém mostě: Letňany jsou za odměnu! Kdybych vám tu vypsal všechno, tak mi snad ani nebudete věřit: místa jak na fotbalovém hřišti, zadní stěna vůbec žádná - takže naprosto plný přístup k modelu, výborní lidičkové na prodejně - se zájmem a pomáhající, možnost práce přes den a žádní prudiči z ochranky OC, výloha široká celkem snad osm metrů, žádná reklamní TV vymývající mozek, všude vzduch. Zadní stěna je ve skutečnosti přenosný paravan a přišli se nás předem zeptat, kdy budeme hotoví, aby nám s ním nepřekáželi.

Když vzpomenu, jak jsme naposledy na Čerňáku se Šárkou úpěli za modelem a já se pak na WC omýval a chladil zcela vážně abych neomdlel... No, já vám říkal, že mi nebudete věřit :)
Pán na Žlutém hradě

peki

4) spolupráce s LEGO na propagaci setů F1 v obchodních centrech (Lego ČR)

Citace od: peki kdy 17.04.2025, 11:02:56Akcí bude více (ne více místech) tohle je první.

Seznam plánovaných akcí

24.–27. 4. OC Letňany, Praha, CZ
15.–18. 5. Avion Shopping Park, Ostrava, CZ
22.–25. 5. Olympia Plzeň, CZ
19.–22. 6. OC Letňany, Praha, CZ

29. 5.–1. 6. OC Nivy, Bratislava, SK
5.–8. 6. Aupark Žilina, SK

+ finále ASI 19.9 CČM Praha

Co stavíme (kostky)
Hardegon tribunu, je součástí herní dráhy kde děti závodí.U tribuny bylo zadáním aby se diváci po dojezdu autíček pohybovali.

video diváci v pohybu

Vasyk pohár a helmy do foto koutku

Závodní dráha vypadá takto

milanv

Citace od: peki kdy 07.05.2025, 13:56:18
Citace od: Stimpi kdy 02.05.2025, 12:09:15Mám připravené popisky.

Popisky jsme na garážích aktualizovali  ( v Redbullu došlo ke změně :) )
...a abychom udělali další změnu, což?
Pán na Žlutém hradě

Stimpi

jj můžeme aktualizovat. Mám připravit?

peki

Citace od: Stimpi kdy 12.05.2025, 13:29:29jj můžeme aktualizovat. Mám připravit?

Připravit klidně, ohledně případné aktualizace až při převozu a následném stavění (čili bych počkal až to bude aktuální). Výloha bude do konce měsíce možná o něco déle v Letňanech. S dalším umístěním uvidíme.

peki

Citace od: peki kdy 07.05.2025, 16:54:464) spolupráce s LEGO na propagaci setů F1 v obchodních centrech (Lego ČR)

Děti si akci užívají :)

peki

Deinstalace OC Leťnany.

Potřeboval by jsem se domluvit na pomoci s deinstalaci. Letňanech je bohužel nasmlouvaná jiná výloha od 2.6.2025.

Řeším možnost přesunu do Království Želenice. Pokud bude potvrzeno KŽ má zájem a prostor, byl by přesun rovnou do  KŽ.

Pokud nedopadne tak dočasné uskladnění.
- následně domluva kdo by měl (případně o model zájem) + podmínky
- nebo rozpuštění společného projektu

Pokud má někdo nějaký nápad (organizátoři, případně kdokoliv) piště sem nebo mi pošlete SZ.

Lego town

Určite netreba projekt rozpúšťat je naozaj perfektný! Treba to ukázať ďalej návštevníkom.  ;) Počítam že sa objaví v Olomouci.  :D

peki

Deinsralace OC Letňany tento týden středa od 17:00.
Potvrzen přesun do Království železnice.
Pokud může něko pomocí s deinstalací budu rád.

Instalace o víkendu (sobota).Pokud si někdo udělá čas budu rád.

peki

Na středu zatím:
Peki
Igorus

Na sobotu
Peki

Stimpi

Omlouvám se, bohužel nemohu :(

peki

Citace od: peki kdy 27.05.2025, 07:13:25Na středu zatím:
Peki
Igorus

Na sobotu
Peki

Chápu je to hodně na rychlo. Min víkend výstava v Ostravě. Nebude nás opravdu více?  :o

peki

Citace od: peki kdy 27.05.2025, 07:13:25Na středu (Deinstaalce) zatím:
Peki
Igorus
Milanv
Peki

Komentáře při deinstalaci:
Malá holčička
Pane proč to rozbíjíte !!! Nechte to, je to pěkný.

Rodiče malého chlapečka
Děkujeme že to odvážíte, pokaždé tady u toho stojíme půl hodiny :)

Další návštěvníci
Jé to bude pěkné až to postavíte (asi po hodině deinstalce)...... Jo Království Železnice známe, zajdeme

Instalace (pokud by měl někdo zájem pomoci)

Na pátek cca od 16:00 do 19:00 (zavíračka)
Peki
MIlanV

Na sobotu od 9:00 cca do oběda
Peki
Igorus

peki

Prosím media tým a Mirka o prolinkování/propagaci. Díky
odkaz

Pro všechny fanoušky Formule 1 🏎� máme skvělou zprávu. Právě dnes dokončili pánové z KOSTKY.ORG další instalaci z kostek LEGO. Tentokrát je to box Formule 1 s kompletním zázemím.
Pokud si jejich předešlé instalace v Království pamatujete, víte, že jsou opravdu dokonalé 😍 Tak se s dětmi zastavte, nejen na mašinky, ale i na pořádná auta 🙂
#kralovstviZeleznic #Praha5 #vylet #vyletsdetmi #kostkyORG #Formule