OC Varyáda

Založil sharkabrick, 06.06.2024, 22:22:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

sharkabrick

Ahoj,
rády bych Vám ukázala svůj poslední model a zároveň můj první model v Micro měřítku.
Stavba je 104x104cm rozsáhlá, z cca 30 000 kostek a zabrala 100h stavění a lepení v měsíci květnu.
Jedná se o promo model OC Varyáda v Karlových Varech. Lepen je proto, že bude jezdit v reklamní dodávce po okolních obcích a prezentovat právě probíhanou rekonstrukci obchodního centra a tak si lepení investor přál.
Vybavení dětské hřiště a auto mycí boxy jdou za mamkou Veverkou, která přijela pomoc model dokončit.
Poprvé jsem si zkusila vyrobit polepky na míru a jsem ráda že relativně obyčejný šedý objekt se podle mne podařilo oživit.

Ryxe

Myslím, že to okolí je udělané pěkně, zeleň, řeka, parkoviště. Půdorys toho obchoďáku taky vypadá zajímavě ;) . Co mi naopak přijde špatně je právě ten celopolep zdí. Myslím, že by bylo mnohem lepší, pohrát si s barvami fasády, okny a dveřmi pomocí kostek a nálepkami řešit jen opravdu drobné detaily (nápisy, značky atd...) takto celé polepené to ve mě ani moc neevokuje LEGO model. Další otázkou je, jak dlouho polep vydrží, než se začne loupat...

sharkabrick

Ahoj Ryxe,
dík za názor :)
Polepku jsem chtěla udělat na foĺii, aby vydržela. Ale nesmí to zmoknout to by ji ohrozilo, jinak zkušení tisk držel fest. Mají i náhradní a pdf pro náhradní tisk. Vyloženě trvaly na polepce, aby fasáda měla "lososové" trojúhelníky. Většina fasády je tak jak píšeš okna/dveře/markýzy atd. z kostek :)

Chairudo

Na to o jak nudnou stavbu šlo si s tím krásně vyhrála. S tím okolím, řekou a detaily kolem jinak nic neříkající budovy to hned vypadá zajímavě 🙂

Je to taky super inspirace pro projektanty jak ukázat zákazníkovi výslednou stavbu, i když 3d model na počítači bude asi levnější 😆
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr