stěna - OC Westfield Chodov

Založil peki, 23.11.2022, 11:18:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Eddie

Citace od: Fricoolinek kdy 03.12.2023, 03:03:36

Včera odpoledne bez výrazných změn (respektive s ničím novým zajímavým) - již nebyly ty modré transparentní bricky 1 x 2, ty zlaté/bronzové ploty a to transparentní vedle (pardon, z fotky nepoznám o jaký dílek se jedná).
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..

LordBobo

Stěna včera odpoledne + pozvánka na víkendovou oslavu narozenin prodejny v příloze:

PXL_20240117_173310373.jpg
PXL_20240117_173316591.jpg

Foton

Stěna dnes v poledne
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

poMOCník

racco42

Zajímá vlastně ještě někoho co je ve zdi na Chodově? Stav dnes kolem poledne

Pool

Citace od: racco42 kdy 10.12.2024, 17:51:46Zajímá vlastně ještě někoho co je ve zdi na Chodově? Stav dnes kolem poledne

Určitě pravidelný report by se hodil. Škoda že tam oproti cizině tak šponují cenu, nevíte někdo jestli v Německu stále stojí 17,99 Eur?

fulda

Koukám, že je tam jedna volná pozice, s tím se dá docela dobře obchodovat. Pokud člověk ví co chce a narazí na obsluhu, která má náladu na smlouvání.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Clermont

Citace od: Pool kdy 10.12.2024, 18:38:36Určitě pravidelný report by se hodil. Škoda že tam oproti cizině tak šponují cenu, nevíte někdo jestli v Německu stále stojí 17,99 Eur?

Teď jsem byl v Hannoveru a malý box 10,99 a velký box 19,99 eur
Krabička 3 panáčků 7,99 eur

tif

Citace od: racco42 kdy 10.12.2024, 17:51:46Zajímá vlastně ještě někoho co je ve zdi na Chodově? Stav dnes kolem poledne

Jelikož je tam už skoro rok plus mínus pořád to stejný... škoda no..

Pool

Citace od: tif kdy 15.12.2024, 14:48:28Jelikož je tam už skoro rok plus mínus pořád to stejný... škoda no..

Mají malou stěnu a tedy dochází k obměňování velmi pomalu, že lidé si tam mnohdy nevyberou či tam ani nejdou, když to vidí na netu. Z těch dílků nemají asi tak velkou marži jako ze setů, tak udělali stěnu malou. Ale to manažeři této prodejny vůbec nezvládli a nějak jim nedošlo, že stálá klientela tam chodí jen díky stěně.

Colonel32

A taky je možné, že mají jen omezenou kapacitu skladových prostor vzadu, díly na stěnu musí objednávat v určitém minimálním objemu, a teď tedy prostě mají sklady plné a tak nemůžou objednávat nové věci, dokud se nezbaví stávajících. Nemáme k dispozici žádná data o tom, kolik tam jaký typ lidí utrácí a za co, a ani, jak dalece může manažer prodejny některé věci ovlivnit, a jak moc se musí vměstnat do pravidel nastavených zhora. Takže bych s obviněními, že "manažeři prodejny něco vůbec nezvládli" byl dost opatrný.

Hacislav

Citace od: Colonel32 kdy 15.12.2024, 16:03:40jak dalece může manažer prodejny některé věci ovlivnit, a jak moc se musí vměstnat do pravidel nastavených zhora. Takže bych s obviněními, že "manažeři prodejny něco vůbec nezvládli" byl dost opatrný.

Navíc to že je stěna malá, je "neosvobozuje" s "povinných" dílků na mikro sezóní stavbičky.
Takže uvolněný prostor jim může požrat povinná kombinace.

Navíc některé opravdu zajímavé bricky vydrží třeba jen 1/2 dne. Například:
Brick 1 x 6Sand Green30096177081Bricklink
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

roko86

Myslím že se to tady už řešilo že stěna je malá. Letos jsem byl v Amsterdamu a tam taký není velká stěna a Lego stor je dvoupatrový. Všechno Lego story mají stejné kostky někde se vyprodají dříve. Tady mají kostky ve skladu a vyměňují je každý pondělí nebo když dojdou na stěně. Dříve stačilo říct prodavači a ten ti přinesl ukázat co mají ve skladu teď to nejde asi je pořád nikdo otravoval 🤣Stejně figurky postav si sám mají ve všech Lego storech každý měsíc stejný.

Pool

Citace od: Colonel32 kdy 15.12.2024, 16:03:40Takže bych s obviněními, že "manažeři prodejny něco vůbec nezvládli" byl dost opatrný.

Každý Lego store má jinou velikost stěny a většina jich má stěnu min. 2x větší. Takže evidentně to od Lega nemají pevně stanoveno, to by pak stěny byly stejně velké či se odvíjely od velikosti prodejny. A už jsem jich dost navštívil, abych mohl tvrdit, že tomu tak není. Evidentně to tak je v kompetencích daných prodejen, takže nemám důvod být se slovy opatrný.

Citace od: roko86 kdy 15.12.2024, 17:43:20Všechno Lego story mají stejné kostky někde se vyprodají dříve. Tady mají kostky ve skladu a vyměňují je každý pondělí nebo když dojdou na stěně. Dříve stačilo říct prodavači a ten ti přinesl ukázat co mají ve skladu teď to nejde asi je pořád nikdo otravoval 🤣Stejně figurky postav si sám mají ve všech Lego storech každý měsíc stejný.

Máš naprostou pravdu, ale tedy se jim ty dílky se vyprodávají mnohem pomaleji, takže pořád nemalou část točí to stejné. Já osobně mám u nich velký problém už nakoupit i jen jednu krabici. Sice bych si nějaké ty dva, tři nové druhy vzal, ale určitě ne v tak velkém množství celé krabice. A zbytek čím to doplnit, prostě není zajímavý. A to je ten problém, být stěna aspoň 2x větší, tak si dokážu už vybrat, ale když jim ta druhá půlka stěny leží ve skladu, tak to je prostě lidem k ničemu.

poMOCník

Citace od: Hacislav kdy 15.12.2024, 16:50:16Navíc některé opravdu zajímavé bricky vydrží třeba jen 1/2 dne. Například:
Brick 1 x 6Sand Green30096177081Bricklink

Nevím, co lidi láká nakupovat tyhle velké díly, kterých se do krabičky vejde málo. Na BL vidím, že jdou koupit pod 3Kč a tím pádem podle mých výpočtů se ze zdi nevyplatí.

Pool

Citace od: poMOCník kdy 16.12.2024, 12:05:32Nevím, co lidi láká nakupovat tyhle velké díly, kterých se do krabičky vejde málo. Na BL vidím, že jdou koupit pod 3Kč a tím pádem podle mých výpočtů se ze zdi nevyplatí.

Když jsem u toho, neví někdo kolik Brick 1x2 jde celkově do krabičky dát za předpokladu, že se to poctivě secvaká?

poMOCník

Citace od: Pool kdy 16.12.2024, 13:27:55
Citace od: poMOCník kdy 16.12.2024, 12:05:32Nevím, co lidi láká nakupovat tyhle velké díly, kterých se do krabičky vejde málo. Na BL vidím, že jdou koupit pod 3Kč a tím pádem podle mých výpočtů se ze zdi nevyplatí.

Když jsem u toho, neví někdo kolik Brick 1x2 jde celkově do krabičky dát za předpokladu, že se to poctivě secvaká?

cca 750, nepamatuju se presne.

papluh

Citace od: Pool kdy 16.12.2024, 13:27:55Když jsem u toho, neví někdo kolik Brick 1x2 jde celkově do krabičky dát za předpokladu, že se to poctivě secvaká?

722 naskladaných (plus rezerva na pár 1x1 a tiles) vs ~482 sypaných
https://www.youtube.com/watch?v=IsusbyoIWyc

Inak trvalo mu to cca 21 minút, tj šetrenie  >:D  cca 700 brickov na hodinu.

racco42

Citace od: poMOCník kdy 16.12.2024, 13:36:03cca 750, nepamatuju se presne.

Chtěl jsem nabídnout, že potenciálně můžu někomu něco koupit a poslat, pokud má problém se do Prahy dostat, ale 750, do toho bych asi nešel  :D

racco42

Citace od: papluh kdy 16.12.2024, 14:00:10Inak trvalo mu to cca 21 minút, tj šetrenie  >:D  cca 700 brickov na hodinu.

Takže za každou hodinu skládání ušetříš jednu velkou krabičku.

Pool

Děkuji za info. Dříve do kelímků se vešlo sypáním cca. 500 brick 1x2 a na AFOL day stál 380 Kč (tedy v cizině, u nás stál 425 Kč :( ). Při jednom nákupu vzal člověk klidně 20 až 30 kelímků a nenapadlo by mě to secvakávat, ono se tím zase moc nedalo ušetřit u toho tvaru kelímku. Teď si to musí jedině člověk secvakat, jinak ta cena je šílená.

racco42

Stav dnes, 17.12.2024 kolem 13h

racco42

Stav 2.1.2025, kolem poledne

sharkabrick

Ahoj, v roce 2025 dochází k celkem velké obměně prvků na stěně.
Přemýšlela jsem do kterého vlákna to dát.
Za mě TOP na co se můžeme těšit...

Clermont

Otázka je, jak pravdivá je tahle informace, jestli se s ní dá počítat a jak to ještě může zamíchat s některými díly v LB.  :)

milanv

Citace od: sharkabrick kdy 06.01.2025, 21:53:22Ahoj, v roce 2025 dochází k celkem velké obměně prvků na stěně.
To je zajímavé, můžeš sem dát odkaz na zdroj informací? Případně další můžeme přidávat, jak budeme zjišťovat víc. Díky.
Pán na Žlutém hradě

sharkabrick

Mám oficialni seznam PAB 2025 z kterého mohu objednat (včetně upřesnění které dily jsou vhodné na Valentýn, haloween, Vánoce a které dily jsou nejoblíbenější) . Takže díly by měli být 100%. Nevim však zda seznam mohu dat veřejně, mělo by jít spíš o interní zdroj. Zpřístupnit ho Milanovi, ať z něj zpracová nejdůležitější info vzhledem ke společným modelům a lugbulku.

poMOCník

Mimochodem, včera jsem se tam mihnul těsně před zavíračkou a měli nově (resp. po nějaké době) bílé 1x4 dlaždice.

racco42

Stav dnes 7.1.2025 ~13:00

racco42

Stav 14.1.2025 ~13:00