První oficiální obchod LEGO v ČR - OC Westfield Chodov

Založil peki, 05.08.2022, 12:16:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ditetemnaporad

Citace od: peki kdy 08.11.2022, 12:07:16
Citace od: ditetemnaporad kdy 08.11.2022, 11:50:26...Mne spíše udivuje, jakým způsobem TLC analyzuje zpětnou vazbu z dotazníků. Většinou se píší negativní komentáře s případnými návrhy na nápravu. Za poslední roky TLC ale neudělalo téměř nic pro zlepšení online prodeje.....

Jsem rád za Vaše názory. LEGO mne požádalo o zpětnou vazbu, takže jen houšť a větší kapky (nemyslím ještě větší čočku :) ).
Netvrdím že se něco hned změní, ale líná huba holé neštěstí.

Tak to máš Peki materiálu viz celá diskuze výše na dlouhé zimní večery  8)

peki

Citace od: ditetemnaporad kdy 08.11.2022, 12:23:11Tak to máš Peki materiálu viz celá diskuze výše na dlouhé zimní večery  8)

Jasně je to výzva i pro ty další :) Zatím jsem si to vyhodnotil takto:
======================================================================
1)    Obecně spokojenost, že to je konečně taky v ČR. Následná diskuse kdy a komu  se vyplatí jet do Prahy a komu jinam (Vídeň, Drážďany atd.  :) )

2)    U nákupu setů záleží na
-    Jestli je v obchodě něco co se jinde nedá sehnat (Titanic, loňské Santovo sáně, nějaké speed auta atd.)
-    Dále jestli je sleva opravdu slevou. Např. Bambule, Dráčik nebo Tesco (doufám že jim to LEGO nezruší :) ) nabízí na stejné sety pokud mají rovnou taky nějaké slevy. Pak se nákup v LEGO STORE nevyplatí (např. u nějakého city obyč. setu). Čili v obchodě se zaměřit hlavně na věci co jinde moc nejsou respektive se hodně těžko schání.
-    Diskuse, je také ohledně načítání VIP bodů/jejich uplatnění, případně jejich kombinace (já to nepoužívám) při nákupu na LEGO Shop & Home a LEGO STORE. Zatím neumím posoudit. Ale je to důležité při kalkulaci výsledné slevy tedy GO/NOGO pro nákup.
-    Otázka jak to bude vypadat až bude nějaký AFOL Day, kdy jsou obecně nějaké výhody pro AFOly (AFOLOVé mají registraci = nemůže tam někdo příjít a říc že je AFOL)

3)    Figurky
-    Bude záležet na aktuální nabídce, jak to bude zajímavé
-    Vnímáno pozitivně

4)    Zeď (s dílky)
-    Tady největší diskuse (zklamání). Za AFOLy spíše negativní reakce (protože to je malé = je tam menší pravděpodobnost kápnout na něco zajímavého když by to bylo 2x ne 3x větší)
-    Skladba dílků (ještě ke všemu), zatím spíše jako dílky když příde nakupovat maminka s dětmi
-    AFOLOVé (a já chápu že to není jen o AFOLECH) preferují malé dílky tiles, plates, transparetní dílky. Obecně jsou to dílky, které se používají na větší stavby (MOC). Tedy dílky kterých se do kelímky vejde plno. Ale nějaká logika se v tom hledat nedá. LEGO má asi statistiky/zkušenosti jaké dílky jsou na odbyt v jiných již zavedených LEGO STORE. Jinými slovy i s malým Kašpárkem se dá hrát velké divadlo :) (I malá zídka může být plná zajímavých dílků)
-    Diskuse o kurzu EUR/Kč a nákupu stejného kelímku v zahraničí za EUR (pro lidi kteří tam jedou služebně a berou desítky až stovky kelímků). Spíše pro zajímavost když jsme v té globalizaci. Z pohledu LEGO je to asi jedno, protože ty peníze u LEGa utratí tak jako tak. Z pohledu konkrétního obchodu/ČR spíše kontrola jestli je to nastaveno správně. Chápu že vzhledem k pohybu kurzu je to obtížné. 

5)    Obchod/prostor
-    Mohl by být větší :)
-    Někoho zarazila ,,jenom" anglicky mluvící obsluha.
-    Jiný argumentoval, že se dá  vždy s někým pokud bude potřeba domluvit i česky

6)    Otevíračka
-    Vesměs spokojenost 90 procent spokojeno 10 procent nespokojeno(nic si nekoupili šli většinou po dílkách).  Spokojení jsou lidé, kteří jeli třeba až ze Slovenska. Čili určitě úspěch.

Ale jak říkám piště dál :) Či mne opravte.

waf

Přidám svůj názor. Nový Lego Store vnímám pozitivně, protože je to další možnost, jak nakoupit Lego, a doufám, že vydrží a že se bude rozvíjet. Osobně mě u něj bude zajímat hlavně zeď s dílky a věž s figurkami. Líbilo by se mi, kdybychom tady na fóru zvládli sledovat změny v této nabídce (ať už svépomocí, nebo za pomoci obchodu). Snad se výběr dílků na zdi zlepší, protože souhlasím s ostatními v diskuzi, že současná nabídka není pro naše potřeby dobrá. Snad budou s omezeným prostorem zdi dobře nakládat, protože mám pocit, že se v některých boxech opakovaly stejné dílky. Snad se jednou dočkáme větší zdi :), nebo i lépe rozvržené, aby nebyla tak vysoká a úzká a tím špatně dostupná. Osobně to beru jako slušný začátek, ale bez dalších zlepšení tuto možnost asi moc často využívat nebudu...

Igorus

Citace od: waf kdy 08.11.2022, 17:21:58...
Líbilo by se mi, kdybychom tady na fóru zvládli sledovat změny v této nabídce
...

,,Ale prosím, beze všeho," řeklo sluchátko. Jo a minifigové jsou ještě víc probranější než viz výše.

20221108_171304.jpg

MiHo

Citace od: peki kdy 08.11.2022, 12:35:12-    Otázka jak to bude vypadat až bude nějaký AFOL Day, kdy jsou obecně nějaké výhody pro AFOly (AFOLOVé mají registraci = nemůže tam někdo příjít a říc že je AFOL)

A ví se kdy bude AFOL Day? Lze to někde zjistit? Mne se to letos vůbec nedaří najít.

Pool

Citace od: MiHo kdy 08.11.2022, 21:15:03A ví se kdy bude AFOL Day? Lze to někde zjistit? Mne se to letos vůbec nedaří najít.

Neví, Lego už to nevyhlašuje. Kdo má u VIP účtu potvrzení jako AFOL, tak mu chodí email s pozvánkou před AFOL dnem. Bývá 4x do roka, takže jeden by ještě mohl letos být.

Pool

Citace od: fanda kdy 08.11.2022, 07:50:35Těžko to my zjistíme, ale např. já jsem už nakoupil u konkurenčního výrobce 75 tmavě zelených vlakových "oken". A asi to samé budu muset udělat u béžových - protože nejlevnější BL prodejce z EU je ma jen 2 ks a každý za 436 Kč...

A přitom na každé pořádné afolské výstavě na světě se to vlaky jen hemží.

Lego má nějakých cca 55 tisíc druhů dílků v cca 150 různých barvách, takže výsledkem jsou statisíce různých kostek. Takže to nebude o diskriminace vláčkařů jak si myslíš, ale šance že ti tam dají ten tvůj jeden ve specifické barvě co si představuješ, je opravdu mizivá >:D . Vláčkaře určitě nediskriminují, teď minulý AFOL den tam měli třeba vlakové okna v bílé barvě. Pokud chceš nějaký nedostatkový dílek, tak ho nominuj do lugbulku, ale pokud to je dílek co se už roky nevyrábí, tak bez šance ho od Lega koupit a stejně tak ho určitě nedají do stěn, když ho vůbec už nevyrábí.

MiHo

Citace od: Pool kdy 08.11.2022, 21:29:45
Citace od: MiHo kdy 08.11.2022, 21:15:03A ví se kdy bude AFOL Day? Lze to někde zjistit? Mne se to letos vůbec nedaří najít.

Neví, Lego už to nevyhlašuje. Kdo má u VIP účtu potvrzení jako AFOL, tak mu chodí email s pozvánkou před AFOL dnem. Bývá 4x do roka, takže jeden by ještě mohl letos být.

Nikdy jsem žádný takový email nedostal. Začínám být už opravdu, ale opravdu naštvaný. Asi budu brzy vulgární a bude následovat ban.

MiHo

U nákupního účtu na lego.com mám e-mail správně. U VIP účtu mám starý neplatný email. Ale nikde není volba jak ho změnit. To je opravdu na hlavu. >:D

Jinak u VIP účtu na lego.com nikde AFOL nemám. Mám to jen na virtuální kartě v mobilu ve Wallet.

saarien

Tak i mně se dnes podařilo konečně vyskytnout se na Chodově a do LEGO obchodu jsem se vyrazil podívat (principielně si totiž myslím, že je naprosto super, že ho máme už i u nás). Bohužel jsem to zvládl až navečer a možná i výsledkem toho bylo velké zklamání.

Obchod byl hodně plný, prodavače jsem tam zahlédl jen dva a absolutně nebylo možné se k nim dostat. Stavění minifigurek naprosto obsypané malými dětmi, takže se mi nepodařilo ani pořádně obhlédnout, co za kousky je k mání. A dílky ve zdi... To bylo nejsmutnější podívání za hodně dlouho. V zásadě jen bricks 2×4 a pár velkých plates, nějaká obskurní kola... Překvapilo mě, že při téhle velikosti (spíš teda malosti) zdi se tam 3 typy dílků opakovaly ve dvou slotech. A jak se má člověk dostat k těm nejvyšším, to je mi záhadou. Rozhodně nepatřím k malým lidem, ale na horní přihrádky bych určitě nedosáhl a žádný stupínek/schůdky kolem taky nevidno.

O sety jsem zájem neměl (nakoupil jsem v poslední době přes oficiální eshop), takže jsem nakonec odešel úplně s prázdnou. Chápu, že prostor je omezený, ale jak zeď, tak minifigure tower jsou podle mě natolik poddimenzované, že to je vysloveně promarněná šance. Standardní sety se za tamní ceny asi úplně prodávat nebudou, takže pokud se nezlepší velikost/vybavení zdi a tower nebo pokud se nezaměří na nějaké exkluzivní sety, nevím moc, jaká nakonec bude přidaná hodnota tohohle obchodu.

Na závěr možná dotaz – tušíte, jak často by se mohla obměňovat nabídka ve zdi? Čas od času se v okolí vyskytnu, ale zase bych nerad ke svému zklamání přidával tím, že bych se chodil dívat každý týden, jak je zeď plná pořád stejných dílků, pro které nebudu mít žádné využití.

waf

Citace od: Igorus kdy 08.11.2022, 21:12:19,,Ale prosím, beze všeho," řeklo sluchátko. Jo a minifigové jsou ještě víc probranější než viz výše.

Díky. Spíše mi šlo o foto, až se tam něco změní... Ono se tam něco změnilo. Když to srovnám s fotografií z otevření, tak všechny použitelné dílky zmizely a o to více se tam opakují ty nepoužitelné...

Citace od: saarien kdy 08.11.2022, 22:09:32Na závěr možná dotaz – tušíte, jak často by se mohla obměňovat nabídka ve zdi?

To by mě taky zajímalo...

Citace od: MiHo kdy 08.11.2022, 22:03:37Jinak u VIP účtu na lego.com nikde AFOL nemám. Mám to jen na virtuální kartě v mobilu ve Wallet.

U mě stejné.

Stimpi

Osobně jsem rád, že když už tu je jedna z továren LEGO tak tu je i oficiální obchod.
Osobně jsem byl v ofiko obchodě jen dvakrát, a pokud jsem něco nakupoval tak to byly sety co jsou prodávány jen v rámci Lego eshopu nebo obchodů.
V novém obchodě jsem ještě nebyl, takže vycházím z obecných informací. Osobně si myslím že by mohli být zajímavé dvě věci.
VIP členství mám, ale asi nejsem jako potvrzený afol, takže oznámení o afol dnech nedostávám a ani nevím jaká sleva při tom je. Jestli je vůbec zajímavá například oproti stabilní slevě v Dráčiku. To je ta první
Druhou věcí jsou minifigy a jejich příslušenství, které se třeba na bricklinku hůř nakupuje.

ondrejo

Co se PAB Wall tyče, existuje tahle stránka, https://www.pabfinder.com/, kam AFOLove hlavně z Evropy nahrávají fotky úlovku z jednotlivých obchodu... a vypada to tak, ze je to všude dost podobne. I z me zkušenosti (byl jsem za poslední půlrok ve Vídni, Drážďanech, třech Londýnských obchodech a dvou v Bruselu), jsou ty dilky do urcite míry podobne (8x8 tan plate, ty sede mansonry bricks, nebo třeba 6x2 white tile jsem viděl všude), do urcite míry má každý obchod vlastní dilky, ale to co je v Praze je víceméně "standard"...

poMOCník

Citace od: ondrejo kdy 09.11.2022, 08:56:50Co se PAB Wall tyče, existuje tahle stránka, https://www.pabfinder.com/, kam AFOLove hlavně z Evropy nahrávají fotky úlovku z jednotlivých obchodu... a vypada to tak, ze je to všude dost podobne. I z me zkušenosti (byl jsem za poslední půlrok ve Vídni, Drážďanech, třech Londýnských obchodech a dvou v Bruselu), jsou ty dilky do urcite míry podobne (8x8 tan plate, ty sede mansonry bricks, nebo třeba 6x2 white tile jsem viděl všude), do urcite míry má každý obchod vlastní dilky, ale to co je v Praze je víceméně "standard"...

Za poslední 3 měsíce jsem byl ve 3 lego storech v Evropě (na Chodově jsem ještě nebyl). Souhlasím, že dílky jsou dost podobné, jakoby všichni vycházeli z téže palety, ale nikdy není jasné, co z ní tam bude. Některé se vyprodaly, některé tam vůbec třeba nebyly.

ALE rozdíl v Praze (z poslední fotky od Igoruse) je ten, že tady jsou z té palety vybrané opravdu jen ty nezajímavé, které se nevyplatí kupovat po kelímkách (jelikož se jich do kelímku vejde málo - velké kostky, nebo nejsou ve větším množství použitelné). Teď tam vidím snad jen tu 2x6 white tile, která stojí za to vzít.

Masonry bricky už tam nebyly?

Matthes_CS

Citace od: MiHo kdy 08.11.2022, 21:58:17Nikdy jsem žádný takový email nedostal. Začínám být už opravdu, ale opravdu naštvaný. Asi budu brzy vulgární a bude následovat ban.

Měl jsem mezi VIP odměnama modrou minifižku s lasem, u ní nápis VIP a body: 0. Po uplatnění této nepopsané odměny mi ty e-maily asi začali chodit, ale jistý si tím nejsem.

saarien

Citace od: poMOCník kdy 09.11.2022, 09:24:44Masonry bricky už tam nebyly?

Nebyly; myslím, že je nahradili další pozicí pro červené 2×4 bricks.

poMOCník

Citace od: saarien kdy 09.11.2022, 21:46:18
Citace od: poMOCník kdy 09.11.2022, 09:24:44Masonry bricky už tam nebyly?

Nebyly; myslím, že je nahradili další pozicí pro červené 2×4 bricks.

Myslel jsem si to. Tak to tam zatím nejedu.

Pool

Citace od: Matthes_CS kdy 09.11.2022, 21:12:04
Citace od: MiHo kdy 08.11.2022, 21:58:17Nikdy jsem žádný takový email nedostal. Začínám být už opravdu, ale opravdu naštvaný. Asi budu brzy vulgární a bude následovat ban.

Měl jsem mezi VIP odměnama modrou minifižku s lasem, u ní nápis VIP a body: 0. Po uplatnění této nepopsané odměny mi ty e-maily asi začali chodit, ale jistý si tím nejsem.

Ten systém pro AFOL mají opravdu zoufalý a komplikovaný, už si to nepamatuji úplně přesně, ale musel se udělal seznam AFOL a nahlásit to Legu, ti to pak těm lidem zpřístupnili na účtech a lidé si museli na těch účtech aktivovat ten obrázek jak tu popisuje Mattes, a pak se ten obrázek ukázal člověku i v Googl Pay nebo v jiné apce na mobilu kde máš virtuální kartičky.
Takže na tom svém VIP účtu na netu si musíš určitě dát do pořádku ten email, pak tam radši povolit zasílání těch VIP emailů a nakonec musíš mít v mobilu to AFOL označení. Pak i kdyby ti nepřišel mail, můžeš normálně jít na ten den nakupovat se slevou a prokážeš to tou kartičnou v mobilu. V tom emailu co člověku přijde s oznámením toho dne je ten stejný čárkový kód, co máš na té virtuální kartičce. Podle toho co se píše v tom oznamovacím emailu, tak se stačí prokázat i jen tím kódem, ale když jsem byl začátkem roku v Německu, tak buď tam tomu houby rozuměli nebo ten kód v sobě nenese tu informaci, že jsem AFOL. Museli mi tam tu slevu naklikávat vždy manuálně a ještě pozor, aby vám ji naklikali na všechny položky na účtence (z účtenky to pak nejde poznat, člověk si musí jedině tu slevu přepočítat >:( .

poMOCník

Citace od: Pool kdy 09.11.2022, 23:01:04Ten systém pro AFOL mají opravdu zoufalý a komplikovaný, už si to nepamatuji úplně přesně, ale musel se udělal seznam AFOL a nahlásit to Legu, ti to pak těm lidem zpřístupnili na účtech a lidé si museli na těch účtech aktivovat ten obrázek jak tu popisuje Mattes, a pak se ten obrázek ukázal člověku i v Googl Pay nebo v ....

Eh... nějak nechápu co bych měl vlastně udělat abych se stal oficiálním AFOL. VIP už teda jsem ale to asi není ono, jak tady čtu.

milanv

Já jsem z toho pochopil, že chci být zcela neoficiálním AFOl, kde to malé "l" není chyba.
Pán na Žlutém hradě

Stimpi

Takle, než se člověk pustí do honu po nějakém oficiálním označení tak je otázka jestli se to vůbec vyplatí. Jestli jsem správně googlil tak je sleva 15% což je ok asi jen na to co neseženu jinde...

Farky_cz

Nalezl jsem následující vlog z otvíračky.

pozn. Pokud už to tu bylo, prosím smazat.
Zpět u Lega po třicítce.

Pool

Citace od: poMOCník kdy 10.11.2022, 07:37:51Eh... nějak nechápu co bych měl vlastně udělat abych se stal oficiálním AFOL. VIP už teda jsem ale to asi není ono, jak tady čtu.

Musíš být u Lega registrovaným členem LUGu, takže splňovat stejné podmínky jako pro Lugbulk (což ty splňuješ), ale ten seznam členů splňujících ty podmínky se do Lega zasílal doposud tak jednou za dva roky a nevím, kdy se to bude aktualizovat.

starbuilder

Moc jsem tu k novému LEGO Store nepsal, nicméně jsem rád, že Česko má konečně také svůj oficiální LEGO obchod. Každopádně sem teď píšu především kvůli Pick a Brick (Vyber a Postav) stěně, která sice moc úspěchu nesklidila, ale třeba v ní časem budou zajímavé dílky. Na briky.cz je teď totiž nová podstránka https://www.briky.cz/pick-a-brick-chodov, kde můžete najít, co za kostičky by mělo být aktuálně v Pick a Brick stěně v LEGO Store Chodov. Aktualizovat tuto stránku by měli mít možnost všichni přihlášení uživatelé s tím, že je potřeba aktualizaci kostek doložit fotkami.

waf

Dnešní stav.

Anatyt

Nooooo, tak tie napr. tyrkysové okná sú vcelku zaujímavé.

starbuilder

Citace od: Farky_cz kdy 10.11.2022, 11:34:52Nalezl jsem následující vlog z otvíračky.

pozn. Pokud už to tu bylo, prosím smazat.

Koho by to zajímalo, tak tady jsou další články a vlogy k LEGO Storu Praha.

Články
Briky
Databáze LEGO setů a články o Legu, především pak o nových LEGO setech.

Matyho kostky (pre-opening)
Blog, články o zajímavostech z LEGO světa a nových exkluzivních setech.

Videa (vlogy)
Mysa Stavitel
Český youtuber, který točí především recenze na LEGO + další videa o Legu.

Lego pro dospělé
Též točí recenze na LEGO sety, avšak obvykle na sady 18+. Točí také další videa o Legu.

L E A (pre-opening)
Poměrně známá česká youtuberka, která občas točí videa k LEGO stavebnicím.

Bobson

illidanik

Matthes_CS

Podle FB jsou ve zdi cihlobricky 1x4 v béžové (tan).

poMOCník

Citace od: Matthes_CS kdy 18.11.2022, 21:17:00Podle FB jsou ve zdi cihlobricky 1x4 v béžové (tan).

Ajaj, jestli tam někdo máte cestu, tak to zkontrolujte. Pro ty bych tam v neděli kdyžtak zajel.

Chairudo

Tak ta stěna je asi nejmenší v Evropě a koukám, že mají ne ten klasický, ale jednodušší obyč organizéry jako v Polsku.
Vypadá to že nakupování ve Vídni ještě neskončilo, pořád lepší než do Prahy  ;D

Ví někdo kolik tam chtějí za velký kelímek?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr