(Vlastní) Otazníkovy lokomotivy a vagóny (POZOR použití nonLEGO dílů)

Založil otaznik, 06.11.2018, 21:03:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

fanda

Na které výstavě uvidíme tvůj nejhezčí motorák  M 152 na světě naživo?

Zkoušel jsi koleje R88?

My s matym budeme asi jezdit v Jaroměři. Teď plánuju koupit na můj hlavní dvoukolejný okruh (R56 + R72) kolejivo R88 na vnější koleji, takže zůstane R40 pouze na horské trati a na výhybkách a R56 nebude.

Kdyby ti na R88 ten tvůj nádhernej mororák M 152 fungoval a kdyby jsi zvednul zadek a přijel, tak bych snad zabalil všechny moje vlaky, jak bych se styděl  :) :) :)

otaznik

Koleje R88 jsem nezkoušel, ale myslím, že by s tím měl motorák problém. Ta 104 je hranice, podle mého.
Na výstavu zatím nic moc nemám, jeden motorák, možná 2 lokomotivy a pár vagónů. Chybí mi podklad pro koleje. Mám to trochu promyšlené, co bych chtěl udělat, ale asi mi to bude trvat.

papluh

k tym veľkým FX Bricks koľajám
Citace od: otaznik kdy 29.07.2022, 19:26:58Jen se mi zdá, že koleje se na své vnější části od sebe mírně odtahují, ale to by měl vyřešit jakýkoliv jejich spoj pomocí kostek.
ako sa to prejavuje ?
Do dioramy by sme chceli zobrat R72ky a narazil som na tieto dve videá o ohýbaní/zdvíhaní
https://youtu.be/h9k4gH2UKpw?feature=shared&t=120
https://youtu.be/7IOlaTaHN7A?feature=shared&t=155
A keďže neplánujeme balastovať (aspoň v začiatku) tak mi to príde za tú cenu trocha blbé.

otaznik

Citace od: papluh kdy 03.02.2024, 12:22:24ako sa to prejavuje ?
Vnitřní dotyk dvou kolejí, tedy místo, kde spolu sousední koleje vytvoří 2 study široký pražec, se mírně rozvírá. Koleje jsem zatím nezkoušel umístit na baseplates nebo do LEGO terénu, takže nemohu referovat, jak se to bude chovat přidělané.

otaznik

Výsledek včerejšího stavění. Ty 10 let staré tiles z LB stále praskají, nic na tom nezměnilo, že jsem je nechal pěkně uležet.  :laugh:

Chairudo

Citace od: otaznik kdy 07.10.2025, 08:54:24Výsledek včerejšího stavění. Ty 10 let staré tiles z BL stále praskají, nic na tom nezměnilo, že jsem je nechal pěkně uležet.  :laugh:

Myslím že uležení situaci ještě zhoršuje. LEGO by mělo na některé dílky začít dávat datum expirace  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Anatyt

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 07.10.2025, 09:05:27Tá hnedá farba je tým známa...
Já vím. Chtěl jsem se o tu "radost" podělit, protože jich mám ještě pár set a chtěl jsem je použít.  :'(

Anatyt

otaznik

Chtěl bych vybudovat zázemí pro svoje lokomotivy a vagóny a tak jsem jako volnou předlohu zvolil nádražíčko, které mám kousek od domu - Kralupy předměstí. V reálu má od závor k závorám cca 800 metrů, já to zkrátil na zhruba 7 metrů, i když v "mém" měřítku 1:45 by to mělo být metrů 18 - zejména oblouky jsou "prudší". Minimální poloměr tu mám 104 studů (v reálu by tedy byl cca 37,5 metru), maximální 152 studů (v reálu by byl necelých 55 metrů).
Cílem bylo ověřit si, že koleje na sebe sednou, jak jsem plánoval + mírně ověřit možný provoz. Zjistil jsem, že nádraží je to opravdu malé. I pro mých pár lokomotiv a vagónů je v něm docela těsno. Uvažuji, že se trochu více odkloním od reality a přidělám ještě další kolej. Plus vlečku, která ústí zhruba ve třetině zleva směrem dolů.
Tohle je zatím docela sranda, uvidíme, jestli se mi někdy povede to celé umístit na baseplates a udělat k tomu alespoň základní okolí...

Poznámka: vlevo dole na kolejích chybí 4 studová rovná kolej, už ji mám, takže je to komplet.