(vlastní) Ferris wheel MK4 - Sakura no Mori

Založil Chairudo, 15.01.2018, 00:12:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chairudo

Už od 2015 kdy vyšly kulaté vozidla v Jurassic World jsem z nich chtěl postavit ruské kolo, tento týden jsem si konečně našel čas na designování a nějak takto to bude vypadat  :D
Unikátní na tomto kole bude jen 1 středový rám místo dvou vnějších, jak se to běžně dělá.
Vidím to na jarní scenérii na břehu řeky s kvetoucími třešněmi.

Kolo bude vysoké cca 240cm, asi stejný rozměr jako to první, ale oproti předchozím modelům plánuji velikou základnu 80x240cm, která modelu přidá na rozměru. S trochou štěstí to bude do konce března stát.
Jo a podařilo se mi do kabinek dostat 2 sedačky místo jedné :D

Nový výkonnější počítač mi pomohl pracovat v LDD s větším počtem dílů bez většího sekání, ale oběvil jsem nový nedostatek.
Někde nad 17.000 dílů v LDD přestává fungovat funkce kopírování (duplikování) dílů a program se hroutí ;D

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Teda koukám, že to bez pár dní trvalo 5 let :o

Musel jsem si pořídit dítě aby mi to pomola dokončit  ;D

Původní koncept byl v japonském stylu, ale změnil jsem to na Jurský park.
Základna je muzeum s dinosauřími kostlivci, vnitřek budovy ještě nasvítím a pak nafotím.
Hlavní je aktuální stav že kolo konečně stojí a za pár dní se snad bude i točit  :D

Ke kolu ještě přistavím pár metrů jurského světa, jen přemýšlím, jestli hloubku 80, nebo 120.

wWv7mq0a.jpg
9UTWlqii.jpg
mku8fehq.jpg 

Foton

No jo, to už je nějaký pátek co jsi  o tom mluvil a ukazoval mi "části".
Tož gratuluju!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Chairudo

Model je hotový a nakonec vyrostl do rozměrů 460x77cm s kolem cca 250cm výšky.

Pojal jsem to jako novou verzi Jurského parku kde je všude džungle a jediné pohledové místo na zcela svobodný svět dinousaurů je z ruského kola a základnou je dino muzeum. Do kola padlo 44 gyrosfér ;D tedy o jednu kabinku více než u velkého kola.

V modelu je myslím lehce přes 50 dinosaurů, vlevo převážně bíložravci a napravo jen masožravci, sem tam jsou nějaké vtípky a útržky z filmů.
Zeleně do modelu padlo šílené množství, aby to vypadalo pěkně palmy jsem udělal z původních palmových kmenů (asi 250 kusů) a jen na mě padlo asi 500 palmových listů. Do kmenů jsem dal 3mm hose a základ posadil do bricku 2x2 s techni dírou, díky tomu přežijí přepravu a jediné (kromě kola) co musím vždy rozebrat a složit je velký strom pro brachiosaury ;D

Zde je galerie s detailnějšími fotkami, pokusím se to ještě lépe nafotit a hlavně udělat video i z pohledu kabinek na kole.
https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/albums/72177720318811809/

53858486834_899ec2eef7_k.jpg
53857221362_20d63b319a_k.jpg

Hacislav

Zbožňuji dinosaury.
Jen u těch Legových mě děsí to, že při jejich rozměrech je člověk, při jejich zapracování do MOCu, tlačen do menší či větší zkratky.
Druhá možnost je být Megaloman co své stavby měří na metry. Jsem rád, že takové "šílence" mezi námi máme.
Krásná práce...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Chairudo

Citace od: Hacislav kdy 15.07.2024, 22:47:23Jsem rád, že takové "šílence" mezi námi máme.
Krásná práce...

Uctivě děkuji  ;D
Tohle by nebylo možné nebýt pekiho, Jana Beyera a spousty dalších lidí co mě a další podobné nadšence na cestě trochu pošťouchli :)

poMOCník

Uz se tesim az si to prohlednu ve skutecnosti. Tyhle velke modely se nedaji poradne vyfotit.

Znovu chvalim tu zelen, vypada to zaplnene i pres velkou plochu. Muj favorit je ten velky strom - akorat tady na fotkach neni moc videt.