Katalog 2018

Založil havlik.jakub666, 01.01.2018, 08:59:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

havlik.jakub666

Tak je venku online verze katalogu.
Nově jsou tam Brickheadz a Boost plus reklama na Jurassic World.

A opět se člověk dočká pár perel v překladu, hlavně u Super Heroes.
Souboj Rhino a Mine nebo Pronásledování Killer Frosta mě pobavily.
LEGO forever

STARHAWK

lsdage

jojik

Tak mě jako Duplaře nejvíc zaujaly  dílky u Dupla. A nejvíc je mi líto , že když už vytvořili Duplo panel s cihelnou zdí , který jsem zaznamenal teprve až teď , tak nenaznačili tu zeď i z boků a prostor v měřítku Dupla by tam byl . U lega ,že to není i z boků mě taky mrzí,  ale tady už je mi to vyloženě líto. :'(

otaznik

Citace od: jojik kdy 01.01.2018, 13:32:42
Tak mě jako Duplaře nejvíc zaujaly  dílky u Dupla. A nejvíc je mi líto , že když už vytvořili Duplo panel s cihelnou zdí , který jsem zaznamenal teprve až teď , tak nenaznačili tu zeď i z boků a prostor v měřítku Dupla by tam byl . U lega ,že to není i z boků mě taky mrzí,  ale tady už je mi to vyloženě líto. :'(
Nevypadalo by to dobře, kdyby byly bricky vedle sebe delší stranou, byly by vidět mezi nimi díry vzniklé tím, že cihly jsou naznačené ze všech stran.

Clermont

Citace od: jojik kdy 01.01.2018, 13:32:42
Jojiku tak to mě těší že jsem věděl o cihlové kostičce dříve jak ty  :) Asi proto, že už je mám doma i ve dvou různých barvách. Překonal jsem Afola v něčem  ;D

jojik

Citace od: otaznik kdy 01.01.2018, 13:51:36

Nevypadalo by to dobře, kdyby byly bricky vedle sebe delší stranou, byly by vidět mezi nimi díry vzniklé tím, že cihly jsou naznačené ze všech stran.
[/quote]

Jo máš plnou pravdu , tohle mi nedošlo .

ThomasMorta

Citace od: otaznik kdy 01.01.2018, 13:51:36
Možná by mohli zavést 2x2 rohovou a vyřešilo by to částečně problém.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

papluh

okrem prekladov grafika vôbec netrápilo, že skombinoval nový dizajn Friends na stránkach s novými setmi a starý dizajn na stránkach so starými
u Nemcov aspoň vyhodili celú tú hornú vrstvu aj keď to vyzerá divne pri rozdiely stránok ľavá-pravá https://youtu.be/vjsBc-adOIw?t=3m45s

Kuba

Mě jako hradaře štve, že už několik let nebyly hrady, piráti a vůbec cokoliv co by se trochu zaměřilo na dávnější dobu, před 20 stol...

Samé frencky, elfi, ninjaga, superhrdinové,...

Ale chápu, že když dětí poptávají hrdiny a ninjago, nemůžeme asi čekat nabídku rytířů...  :'(

ThomasMorta

Citace od: Kuba kdy 01.01.2018, 15:14:52
Mě jako hradaře štve, že už několik let nebyly hrady, piráti a vůbec cokoliv co by se trochu zaměřilo na dávnější dobu, před 20 stol...

Ale chápu, že když dětí poptávají hrdiny a ninjago, nemůžeme asi čekat nabídku rytířů...  :'(
Kolují drby, že by letos mohlo být UCS Harry Potter Bradavice. Ale nevím, nakolik Tě to uspokojí.

Piráti byly myslím 2015, ale byla to slabota. Z hlediska dětí byli podle mě super vzdušní piráti v Ninjagu 2016...
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Kuba

Citace od: ThomasMorta kdy 01.01.2018, 15:34:10

Kolují drby, že by letos mohlo být UCS Harry Potter Bradavice. Ale nevím, nakolik Tě to uspokojí.

Piráti byly myslím 2015, ale byla to slabota. Z hlediska dětí byli podle mě super vzdušní piráti v Ninjagu 2016...

jj piráti byli naposledy před těmi třemi roky, ale jak rychle přišli, tak rychle odešli. Jestli mě osloví harry, netuším, záleží i jaké zvolí minifigy a jejich dopňky.  ;)
Líbily by se mi nějaké sety z dávnější doby,kde by se mihli i civilové, do Moců by bodli :) Líbílo by se mi, kdyby v budoucnu v něčem hradařském byly zase sety podobné těm, jako Mill Village Raid, či Medieval Market Village...
;)

ThomasMorta

Citace od: Kuba kdy 01.01.2018, 15:54:13
jj piráti byli naposledy před těmi třemi roky, ale jak rychle přišli, tak rychle odešli. Jestli mě osloví harry, netuším, záleží i jaké zvolí minifigy a jejich dopňky.  ;)
Líbily by se mi nějaké sety z dávnější doby,kde by se mihli i civilové, do Moců by bodli :) Líbílo by se mi, kdyby v budoucnu v něčem hradařském byly zase sety podobné těm, jako Mill Village Raid, či Medieval Market Village...
;)

V tomhle směru mi přijde škoda, že Nexo Knights se soustřeďují na vozidla - v seriálu je to sice hi-tech společnost, ale pořád dost feudálně zaměřená na vesnice a kdyby vydávali různé vesnické sety, tak by nebyl takový problém, aby si je tradicionalisti předělali zpátky na středověké.

milanv

To mě taky mrzí. A stejně tak civilní záležitosti. Fakt mě překvapilo při stavbě betléma kolik obyčejného nářadí a předmětů denní potřeby v legu chybí nebo je drahé, protože bylo jen jednou u CMF - v setu nikdy. To samé zvířata. Když to porovnám s Playmobil nebo svého času Igráčky (vím, ještě někde jsou dodnes), tak tam to bylo přesně naopak, tam byly figurky zedníků, kuchařů... Vše i s náčiním.

A bojím se, že se to v dohledné době příliš nezmění, protože v tom rozhovoru se zástupkyní TLG pro Evropu a střední Východ jasně zaznělo, že ČR je výjimečná tím, jak si tu děti chtějí hrát na reálné postavy (povolání, rodinu) - v USA a dalších zemích je to jasně ve prospěch her na (super)hrdiny. Kde je poptávka...
Pán na Žlutém hradě

klubo

taky bych byl pro klasické sety castle, ale zase na druhou stranu, kdyby to mělo vypadat jako sety z posledních let, kdy se castle ještě dělalo, tak to snad ať ani nedělaj nic...

Mr. Cube

Ten Chrám vzkříšení (70643) z Ninjaga vypadá fakt pěkně. Jinak sdílím všeobecný stesk po pirátech a hradech, ale to je asi tak všechno, co s tím můžem dělat. :)

paaja

Tak v Bambuli uz maji papirove katalogy.

Tomik

Zatím jsem si prolistoval pouze elektronickou verzi katalogu a ten překlad je místy opravdu do očí bijící. Třeba u setu LEGO Classic Kostky na kolečkách je přeložena fráze "Many different wheels" (mnoho různých kol) jako "Mnoho dveří a oken". :o Další podivné slovo jsem našel u náklaďáku MACK - prý má "šestipístový" motor. :P Raději bych to nazval jako "šestiválcový".

Pokud půjdu k věci, tak největším překvapením jsou pro mě asi náklaďáčky z Friends (Oliviino speciální vozidlo a Miin karavan), pick up Harley Quinn z Batman Movie a nové sety Classic s převody a koly. Naopak největším zklamáním je pro mě Creator, ze kterého se mi nelíbí vůbec nic.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

havlik.jakub666

Katalog na druhé pololetí online
https://catalogs.lego.com/BrandCatalog/2hy2018/reemea/cz/?icmp=COPLFRBrandCatalog&page=1

K mému překvapení je v katalogu Ninjago přístaviště Bugatti Chiron.
Naopak chybí Unikitty a nepřekavpivě letné sety ze Sola.
Harry Potter a Fantastic Beast mají jen teaserovou stránku se slovy "Již brzy...", takže zatím nevíme ani ceny.
LEGO forever

ogar49

Zato v katalogu jsem nevidel NEXO, u vice setu je pokles cen o 200,- kc a vice, predevsim u techniku, ale i city bus ...