Ninjago

Založil Jezevec, 21.11.2017, 19:06:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jezevec

Nový set pro rok 2018: 70643 Temple of Resurrection :) Co si o tom myslíte?

https://www.youtube.com/watch?v=OA8zaEvc9g0
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Jezevec

Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

BlazejHolen

Tak nám pronikly už i obrázky některých setů na 2. polovinu 2018 (9. série Ninjago). Nové téma se týká draků a podle toho co píší lidé na Eurobricks by mezi sety měl přijít i další D2C set za 299 USD - 70657 The Docks of Ninjago city (zřejmě rozšíření pro stávající set Ninjago city). Tak jsem zvědav :)

Kromě známých charakterů budou pokračovat i někteří hrdinové ze SoG (Hutchins - Zeleno/zlatý samuraj, Harumi - kněžka s bílými vlasy - stejný mold jako Misako, Skylor, Samurai X), ale i noví např. Princess of Ninjago city :)

Seznam setů s cenami zde :)
https://www.mpbricks.com/single-post/2017/12/22/Lego-Ninjago-Season-9-2018-SET-PRICES

papluh

Letné Ninjago, téma sa zdá byť v púšti, draci či iné jašterky sa vracajú
- najmenšie je lietajúce niečo
- potom interiér ako keby trón s dvoma červenými bránami po bokoch
- modrý drak cca ako ten z Ninjago Movie, mierne kratší asi
- červený drak, krídla z plastu/tkaniny, nejaký komparz
- veľké vozidlo na štýl Mad Max-a, predu pásy, vzadu 4x4 na Technic pneumatikách
- nejaká aréna s bránou a vežičkami

Veľká krabica Ninjago Movie Confidential ... väčšia ako Destiny Bounty, veľkosť ako Technic 6x6 auto

BlazejHolen

Tak ta "velká krabice" je D2C k sérii Lego Ninjago movie, set 70657 The Docks of Ninjago city. Retail cena 300 USD, předpoklad je konektibilita k Ninjago city z r. 2017. Dá se asi tušit že to bude opět několikapatrová budova, s různými domky/místnostmi, s tím že bude opět "stát" na vodě, kolem níž budou nějaké cesty/mosty, atd. Figů má být tentokrát 16 ale je to spíš předběžný drb než ověřená informace.

Zbylé sety jak popisuje Papluh odpovídají, jen dodám že poslední set z letní vlny klasické Ninjago série je "Dragons Den" - aréna se "sand green" drakem dle leaknutého obrázku :) Jinak v této sérii by se měl objevit zlatý ninja/zlatý samurai.

P.S. kdo hledá najde.. (ehm reddit)

BlazejHolen

Tak prosákla první fotka setu 70657 Ninjago city Dockyards... (kdo hledá najde).. Ačkoliv jsem čekal něco trochu jiného je vidět že záměr autorů byl víceméně jasný: vytvořit pokračování k NC z roku 2017 které bude kompatibilní a zároveň pojme i "Destiny's Bounty" která se mj. také velmi vydařila.

Dle všeho to vypadá na 32x48 i když mi příjde že možná je to i 32x64 studů. Podklad tvoří voda ala NC a celý set vypadá že je zobrazen jakoby zezadu (takže napojení na přední stranu NC bude z "druhé strany" kde bude konektibilita k přízemnímu nábřeží/cestě a k chodníku v 1. patře.

Set má 15-16 figů a zdá se že má min. 1 člena Garmadonovy žraločí armády "Puffer Fish(e)" což je fajn přírustek do sbírky (pro ty kdo nechtěl kupovat "Vodního chodce").

V setu se objeví pravděpodobně i Dareth se svým malým Dojem a min. 1 malý student v bílém kimonu. Krom toho je v přístavišti malý jeřáb, a loďka - asi motorová.

Budovy jsou celkem 3 (?) a uprosřed je tržnice... Tolik k reportu :) Jen doufám že cena nebude USD 299 jako u NC protože by to byla dost pálka vzhledem k odhadované velikosti i počtu bricků.

Brickuška

"někde" ;D psali 230 eur... zdá se mi to na tu cenu trochu "chudé", ale uvidíme, až budou lepší fotky :)
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

BlazejHolen

Taky jsem teď koukal a na Promobricks je cena uvedená 229,99 EUR. Takže 5 999,- Kč. Tipuju :)

ramsey1

Zezadu chudé, ale neviděli jsme to ještě zepředu. Ze všeho nejvíc je alarmující věková hranice, má horní doporučené omezení a to "smrdí"  >:D

BlazejHolen

No "zezadu" je to sice z hlediska finálního připojení k NC ale jelikož je to na krabici takto zobrazeno tak tenhle pohled je asi víc "lákavý" než ten "předek" ... :)

sohibil

Nie som fanúšikom Ninjago ale je tu výnimka. 70632 Quake Mech vyzerá vcelku sympaticky, hlavne s otvorenými ramenami. Quad Damage!! :D

Ale prekvapením je pre mňa že patrí kladným hrdinom. Podľa mňa práveže pôsobí dosť záporácky.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

MLT

Tak brouzdám a hledám něco k 10261 a už jsem na spoustě místech narazil i na detailní foto 70657, celkem povedené :-)

papluh

Stránky sú Registered Fan Media tak je to snáď ok 
Takže Hi-res fotky  Ninjago City Docks Hafen 70657
https://zusammengebaut.com/lego-ninjago-city-docks-70657-detailbilder-und-produktbeschreibung-48473/
3.553 dielov, cena 229,99 Eur v DE, dostupnosť od júna a vyzerá to nebyť D2C

ramsey1

Perfektní, beru, k Ninjago City must have :)

Není to sice tak epické, ale detail opět uchvacující.

ramsey1

Teď jsem si při bližším zkoumání všiml, že set nemá na levé straně piny na další pokračování, tedy toto půjde k City připnout z pravé strany, dá se tedy očekávat ještě jeden set příští rok na připnutí ze strany levé, kde má City také technic piny.

BlazejHolen

Citace od: ramsey1 kdy 29.04.2018, 10:14:46
Teď jsem si při bližším zkoumání všiml, že set nemá na levé straně piny na další pokračování, tedy toto půjde k City připnout z pravé strany, dá se tedy očekávat ještě jeden set příští rok na připnutí ze strany levé, kde má City také technic piny.

Set má piny po obou stranách :)

Mimochodem recenze setu od Brothers Brick: https://www.brothers-brick.com/2018/05/18/legos-ninjago-city-is-expanding-with-70657-ninjago-city-docks-review/

ramsey1

Je to tak, na úplně prvních fotkách z leaků to vidět nebylo, ale má je :)

Tak tu tedy máme další každoroční sérii, kterou člověk nemůže vynechat a další zaručené útraty :) Modulární série ve stylu Ninjago je naprosto super nápad a vypadá to úžasně oba sety spojené dohromady. Zatímco moduláry jsou sice spojitelné, ale designem a architekturou samostatné, tak tady se to vyvíjí směrem navazování na sebe po všech stránkách a moc se mi to líbí.

Anatyt

No... a ktomu sa ti pridá ešte Harry Potter modulárny a môžeš zbierať. Len musíš dobre zarábať a nesmieš mať rodinu. ;D

BlazejHolen

Citace od: ramsey1 kdy 19.05.2018, 10:51:05
Tak tu tedy máme další každoroční sérii, kterou člověk nemůže vynechat a další zaručené útraty :) Modulární série ve stylu Ninjago je naprosto super nápad a vypadá to úžasně oba sety spojené dohromady. Zatímco moduláry jsou sice spojitelné, ale designem a architekturou samostatné, tak tady se to vyvíjí směrem navazování na sebe po všech stránkách a moc se mi to líbí.

Chtěl bych vidět jak to vypadá když připojíš Doky z druhé strany NC :) Vypadá to ale že to taky hladce navazuje.

Myslíš že se dočkáme dalšího pokračování příští rok?

Imho, trochu se mi nelíbí odfláknutá stěna u obchodu s novinami ( ten trans clear panel a červené 2x3 slopes ze zadní strany nevypadají vůbec hezky, jesltiže se tam navíc v dalších letech připojí další moduly, tak nevidím smysl proč je ta zeď průhledná ala výloha... )

ramsey1

Určitě ano, navíc bych řekl, že se počítá s napojením zprava na City, že to ani Lego jinak nezamýšlelo a třeba za rok přijde něco dalšího na napojení zleva :)

mesje

Je to lepsie ako zlatanina ninjago city. Chyba trochu tomu taka ucelenost linii budov, najma veza vlavo - ten rebrik to tam dost kazi, mal byt zozadu.
To spajanie budov je dalsia namotavka na ludi, nech to zbieraju, ale tu sa to moc nehodi - po spojeni so city vznika chaoticka farebna mega masa, nie ako modularna ulica, kde je sice roznorodost budov, ale kazda na svoj uceleny styl. A taketo spajanie bude tiez super fungovat v harry potterovi, kde sa tym dosiahne pre zmenu efekt 1 velkej stavby.

papluh

Pripojenia k Ninjago CITY

Anatyt

Dobrý humus. ::)

BlazejHolen

Prima tusil jsem ze to plynule navazuje na obe strany. Prvni varianta pripojeni mi ale prijde lepsi a dava i vetsi smysl. Kazdopadne je to fajn ze vznika (doufejme) nova rada vedle modularu (NC se mi dokonce libi vic).

Drobuliatko

No na mna to posobi ako riadny maglajz. :)

ramsey1

Na Bricksetu druha část recenze, vypadá to fantasticky spojené s Ninjago City.

STARHAWK

variant 1 mi pride ze to blokuje ten hlavny vytah

varian2 sa mi paci viac

ALE aj tak je to slaby set a osobne si radsej dostaviam nieco ine k mojmu NJGO city.
Cenovo mi to vobec nepride rovnocenne s povodnym city.

BlazejHolen

NAOPAK, cenově je to velmi rovnocené s původním setem.

Ninjago city: $ 0,06/dílek, cena $ 299
Ninjago city Docks: $ 0,064/dílek, cena $ 229

Pro srovnání:

Assembly Square $ 0,069/dílek
Roller Coaster: $ 0,092/dílek
Temple of Airjitzu: $ 0,098/dílek
Dragons Pit (Ninjago S9): $ 0,11/dílek
(...)

STARHAWK

Citace od: BlazejHolen kdy 21.05.2018, 06:37:12
NAOPAK, cenově je to velmi rovnocené s původním setem.

Ninjago city: $ 0,06/dílek, cena $ 299
Ninjago city Docks: $ 0,064/dílek, cena $ 229

Pro srovnání:

Assembly Square $ 0,069/dílek
Roller Coaster: $ 0,092/dílek
Temple of Airjitzu: $ 0,098/dílek
Dragons Pit (Ninjago S9): $ 0,11/dílek
(...)

Mas ah hmotnostny pomer s cenou ?

BlazejHolen

Nejsem si jistý zda rozumím otázce - máš na mysli zda jsem porovnal i váhu jednotlivých setů? Pokud jsi myslel toto, tak rovnou odpovím - nemám. Věřím ale že nějakým způsobem půjde zjistit z netu. Nechce se mi tím ale zabývat :)

Na každý pád cena v tomto ohledu není argument proti ale naopak PRO.