Vysvětlení této nominace (ještě jednou)
Účelem této podskupiny dílů je získat kvalitní sady ke stavění (větších) modelů na výstavy. Proto se soustředíme na ucelené sady kostek jedné barvy, abychom umožnili autorům rovnou stavět. Má tedy smysl v nominaci nechat takové díly, které k sobě logicky patří a když bude mít stavitel jednoho dílu dost, tak aby mu nevázlo jeho využití kvůli nedostatku jiného. Typicky bricky bez plates apod.
Zároveň se snažíme vidět situaci v širších souvislostech: nenominovat díly snáze a levněji dostupné na BL nebo v LEGO store zdi. Proto mají smysl i ty tzv. "malé sady" - jsou na doplnění dílů sehnatelných jinak, zase se stejným výsledkem: aby stavitelům vznikla použitelná sada dílů té barvy. Takže naopak - mají smysl velký, protože za pár lotů je hodně muziky (doplněná celá sada barvy).
Co tedy teď bude následovat - máte to šanci ovlivnit, pokud se zapojíte
Po finálním potvrzení dostupnosti zůstane určitě více návrhů než je limit LB, takže se bude tzv. prioritizovat - rozuměj škrtat. Když se vyjádříte v diskusi teď, tak můžete ovlivnit, co se bude škrtat. Jinak to necháte na rozhodnutí organizátorů jednotlivých sekcí. Čili v tomto případě moje rozhodnutí ve spolupráci s Igorusem, protože jsem jako podsekce Town. Já se samozřejmě budu snažit využít veškeré mé zkušenosti jak stavitelské tak všeobecné - z pozorování ostatních stavitelů a jejich děl, v rámci možností (počet lotů), co dostaneme k dispozici.
Konkrétně tedy:
* Olive Green nebo Medium Dark Flesh?
* ve zvolené barvě priority dílů - hlavně v Medium Dark Flesh jich je nominovaných určitě více než budeme moct vzít, takže je dobré být dopředu připravený - o které díly vám jde především?
* malé sady: ano/ne/kterou/obě? Nebo jen některé díly z nich?