Star Wars 2018

Založil Rakeťák, 06.10.2017, 08:00:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rakeťák

HY3N4

Som jediný komu brickheadz pripajadú absolútne odpudivý? Nemám rád ten "chiby" štýl.

Faire

Tak jediný nebudeš určitě, spoustě lidí je to jedno, a někteří na tom ulítávají. Každý jsme nějaký :)

Red_Hood_9

Tak konečně jsme se dočkali Luka.  >:D

Rakeťák

STARHAWK

Takto zreciklovat snowspeeder som teda necakal. Som zvedavy ci take nieco vobec bude v TLJ filme. Ak za to budu pytat 30e tak onicom. Pockam na 50% a potom to bude dobre na TAN diely.

BrickHeads - jediny co kupim len s 15% zlavou bude mozno Boba, inak ak tam budu nejake dobre diely tak tiez v 50% zlavach na suciastky.

Tento fenomen bouble heads (ci ako sa nazyvaju) ide uplne mimo mna. Radsej si davam na policku filmovo realisticke figurky alebo sosky nez robit zbierku takychto predrazenych somarin. Z lega to ma aspon jednu vyhodu - da sa to rozobrat na suciastky :)

Mr. Cube

Já se těším na Bobu v sestavitelných akčních figurkách.

Jinak myšlenka sandspeederu není vůbec nová, viz http://starwars.wikia.com/wiki/Sandspeeder Jasně, je to, až na některé prvky, jen přebarvený snowspeeder, ale zase je fajn, že využívají nějaké starší koncepty a myšlenky, které nakonec nebyly použity/vydány.

STARHAWK

Citace od: Mr. Cube kdy 06.11.2017, 17:48:48
Já se těším na Bobu v sestavitelných akčních figurkách.

Jinak myšlenka sandspeederu není vůbec nová, viz http://starwars.wikia.com/wiki/Sandspeeder Jasně, je to, až na některé prvky, jen přebarvený snowspeeder, ale zase je fajn, že využívají nějaké starší koncepty a myšlenky, které nakonec nebyly použity/vydány.

Ono to pouzite bolo tuto - SW CCG kartova hra
som si na to hned spomenul, aj AT-ATcko malo "piesocnu" verziu

havlik.jakub666

LEGO forever

Rakeťák

Lego v současné době obesílá majitele MF (75192) s informací, že by do konce měsíce měli ve svých schránkách najít onu černou VIP kartu. V informačním e-mailu se mj. zobrazuje ISD (nikoli však UCS verze). Pojďme si zaspekulovat - je možné očekávat znovu vydání jednoho z nejlepších setů ze série SW? Zdroj: https://www.promobricks.de/millennium-falcon-kaeufer-eure-lego-vip-star-wars-karte-ist-auf-dem-weg/45887

Rakeťák

První várka oficiálních snímků nových SW setů pro rok 2018 je venku... https://www.thebrickfan.com/lego-star-wars-2018-official-set-images/

ThomasMorta

Citace od: Rakeťák kdy 21.11.2017, 04:54:09
První várka oficiálních snímků nových SW setů pro rok 2018 je venku... https://www.thebrickfan.com/lego-star-wars-2018-official-set-images/

Wow, Kylo Ren v micro fighterech a zestárlý Luke Skywalker v relativně malém setu - co se stalo, že tak prominentní figy jsou v relativně levných setech?:-)
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

STARHAWK

Citace od: ThomasMorta kdy 21.11.2017, 17:30:56
Citace od: Rakeťák kdy 21.11.2017, 04:54:09

Wow, Kylo Ren v micro fighterech a zestárlý Luke Skywalker v relativně malém setu - co se stalo, že tak prominentní figy jsou v relativně levných setech?:-)

Kylo uz bol v niekolko setoch. Ty co ho chceli ho kupili uz v drahom sete. Teraz uz len v malom ho dat pre ostatnych. Ajtak nema tu helmu ale v E8 ju prestal nosit :)
Luke - neviem kolko je to eurovy set - 30e ? Pre detska su asi skor zaujimavejsie vozidla a lode a tam sa vobec nehodi.

Strider

Citace od: HY3N4 kdy 09.10.2017, 20:31:29
Som jediný komu brickheadz pripajadú absolútne odpudivý? Nemám rád ten "chiby" štýl.
Připadá mi to úchylné.

Mr. Cube

Hm, tak ti speciální FO Stormíci mají aktualizovanou verzi helmy (potisk "obličejové části" má jemnější linie, helma je v reálu více zkosená). Zajímalo by mě, jestli se LEGO pustí i do aktualizované verze regulérních FO Stormtrooperů, protože v setech z Epizody VIII, které už vyšly (75179, 75189 a 75190) mají FO Stormtroopeři podobu těch z Epizody VII.

yoshimaka

Citace od: Darthstrider kdy 22.11.2017, 00:07:50
Připadá mi to úchylné.

Úchylné mi to osobně zrovna nepřipadá, ale jsem rád, že nejsem jediný, komu to "nevoní". Jako MOC dobrý, jako ofiko set.. hm.. jak to napsat slušně.. no - upřímně se divím, že to někdo kupuje jinak než na díly.
Lust och fägring stor

Jezevec

Citace od: yoshimaka kdy 22.11.2017, 09:32:53
Citace od: Darthstrider kdy 22.11.2017, 00:07:50
Připadá mi to úchylné.

Úchylné mi to osobně zrovna nepřipadá, ale jsem rád, že nejsem jediný, komu to "nevoní". Jako MOC dobrý, jako ofiko set.. hm.. jak to napsat slušně.. no - upřímně se divím, že to někdo kupuje jinak než na díly.

Taky se hlásím do klubu  :D Když jsem to viděl poprvé, tak jsem vůbec (a podotýkám, že dosud) nepobral, co na tom kdo vidí hezkého. Postrádá to zážitek ze stavění, které nabídnou sety budov nebo strojů. Postrádá to hravost, kterou nabídnou mnohem pohyblivější a designově vychytanější figurky typu Bionicle nebo ty nové - nevím jak se jmenují (třeba Lego Star Wars 75114-First Order Stormtrooper). Prostě nechápu, k čemu to vlastně je. Není to žádný velký stavební zážitek, hrát se s tím nedá a na vystavení do poličky to moc hezky taky nevypadá....
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

HY3N4

Tak z tých obrázkov, čo unikli, som tak trochu sklamaný. Síce milujem playsety a terénové buildy, hlavne za to, že ich vela v SW nerobia, ale tieto sú nemastné neslané (u toho Craitu teda asi hlavne za to, že dominantou je vozidlo). Ten Crait speeder je hlavne celkovo dosť divný design, takže tam nemôžem mať za zlé legu, že ani model ma nejak neočaril. Ale aj tak asi kúpim obe, lebo playsets, ehm. :) Grievousová monstrozita je niečo strašné, ale aspoň bude lacný Windu na BL. Battlepacky sú okej, hlavne tatooine potešil a microfighters velmi neriešim, ale majú pekný výber figov.

Red_Hood_9

Neví tu někdo náhodou, kdy u nás tyto sety budou vycházet?

havlik.jakub666

Citace od: Red_Hood_9 kdy 28.11.2017, 14:43:33
Neví tu někdo náhodou, kdy u nás tyto sety budou vycházet?

Leden 2018
LEGO forever

HY3N4

Keď už je o tom reč, vie mi niekto vysvetliť tento bussiness model LEGA? :D "Vydáme novú sériu vyhypovaných setov až po doslova najvačšiom nakupovacom období pred Vianocami, lebo to dáva logiku." Jediné vysvetlenia, na ktoré som prišiel, sú že buď sa snažia predať sety z väčšinou drahšej letnej vlny (prečo je problém dať pár drahých setov do zimnej vlny? a vtedy sú už aj tak tie sety "okukané a staré", decká sa tešia na nové sety čo výjdu za chvílu, stačí si pozrieť random YT lego video) alebo že su proste tupý, čo by vysvetlovalo vela ich krokov v minulosti a aj súčasnosti. Možno ešte logistické náklady v tom hrajú rolu, že nechcú platiť premiové ceny na nastockovanie obchodov vo Vianočnom období? Prípadne naschvál to plánujú na Január, kedy väčšina bussinessov ukázalo svoje najväčšie karty a tak zaplnia dieru na trhu s novinkami, čo je ale dosť bullshit podla mňa, hlavne keď vela setov z rôznych dôvodo unikne ešte pred Vianocami... tak prečo ich proste nevydať v Novembri? Fakt by ma to zaujímalo prečo to robia a ak to  niekto vie, tak fakt to chcem vedieť, lebo podla mňa len vyje***jú sami so sebou.

Matthes_CS

Citace od: HY3N4 kdy 29.11.2017, 16:20:09
Keď už je o tom reč, vie mi niekto vysvetliť tento bussiness model LEGA? :D

Dítě si vybere set a chce ho k Vánocům, tak mu ho rodiče chtějí sehnat, ale neseženou, v našem případě ještě nevyšel, (slyšel sem, že nějaké firmy takové hračky neposílají do obchodů nebo je stahují, aby nebyly, ale reklamu na ně dělají) a tak rodiče koupí nějaké jiné sety, aby dostal aspoň něco a nebyl tak zklamaný, a po Vánocích, když už ho konečně mají, tak ho koupěj, když ho tak chtěl, nebo pořád chce.

HY3N4

No tak to je príklad na veeelmi benevolentných a bohatých (priam až stupidných) rodičov teda.. ak na také veci LEGO spolieha tak poteš prdel. A oficiálne je stále winter wave vždy január, to že veci uniknú s tým nič nemení, takže nejaký bait and switch by som v tomto fakt nevidel.

papluh

rozdelenie ponuky podľa kalendárnych rokov existuje snáď tak dlho ako katalógy, takže desaťročia ...

Práveže až v poslednej dobe experimentujú, že niektoré zo setov pustia o mesiac skorej ako začiatok roka. Zatiaľ sa to deje hlavne (výhradne?) v USA. A netýka sa to celej ponuky, len skôr lacnejších a internej ponuky (ako napr Technic do 40 dolárov, Friends, malé Creatory ...)

HY3N4

Že to existuje dlho som si vedomý, ja sa pýtam na dôvod (viac menej to budú vždy len dohady, pokiaľ tu teda nie je nejaký člen vo vysokej pozicií v legu a chce sa podeliť o ich trade secrets, ehm)
.. môžme to podla tohto proste pripísať na to, že je to tradícia, ne? :P Ale tradície asi velmi finančne výhodne nebudú, takže  musí existovať dôvod, prečo to stále takto vydávajú.

Mr. Cube

Citace od: HY3N4 kdy 29.11.2017, 16:20:09
Keď už je o tom reč, vie mi niekto vysvetliť tento bussiness model LEGA? :D "Vydáme novú sériu vyhypovaných setov až po doslova najvačšiom nakupovacom období pred Vianocami, lebo to dáva logiku." Jediné vysvetlenia, na ktoré som prišiel, sú že buď sa snažia predať sety z väčšinou drahšej letnej vlny (prečo je problém dať pár drahých setov do zimnej vlny? a vtedy sú už aj tak tie sety "okukané a staré", decká sa tešia na nové sety čo výjdu za chvílu, stačí si pozrieť random YT lego video) alebo že su proste tupý, čo by vysvetlovalo vela ich krokov v minulosti a aj súčasnosti. Možno ešte logistické náklady v tom hrajú rolu, že nechcú platiť premiové ceny na nastockovanie obchodov vo Vianočnom období? Prípadne naschvál to plánujú na Január, kedy väčšina bussinessov ukázalo svoje najväčšie karty a tak zaplnia dieru na trhu s novinkami, čo je ale dosť bullshit podla mňa, hlavne keď vela setov z rôznych dôvodo unikne ešte pred Vianocami... tak prečo ich proste nevydať v Novembri? Fakt by ma to zaujímalo prečo to robia a ak to  niekto vie, tak fakt to chcem vedieť, lebo podla mňa len vyje***jú sami so sebou.

Vlastně moc nechápu ty otázky. Vždyť část setů z TLJ už vyšla v rámci první vlny (mezi nimi i velké sety jako Destroyer nebo Walker), zbytek až po Vánocích = po premiéře filmu. Spousta děcek bude chtít zkrátka to, co viděli ve filmu.

HY3N4

Tieto vlny viazané na filmy začali robiť až od epizódy 7, aj tak to ale nemení, že väčšina setov proste vychádza po Vianociach (nie len SW), to je jediné, čo mi nejde do hlavy.

havlik.jakub666

Citace od: HY3N4 kdy 30.11.2017, 22:10:07
Tieto vlny viazané na filmy začali robiť až od epizódy 7, aj tak to ale nemení, že väčšina setov proste vychádza po Vianociach (nie len SW), to je jediné, čo mi nejde do hlavy.

Vlny vázané na filmy vycházely už u prequelové trilogie, jenže to byla premiéra na jaře.
LEGO forever

Mr. Cube

Anatyt