První den, jme tedy ukončili s finálně připravenou plochou pro jednotlivé části kolejiště za řekou. Tak aby následující den mohl hobby rozmístit stavby ve vesnici a městečku.

Oproti původnímu plánu (s ohledem na rozmístění ovládacích pultíků a požadavku co největší interaktivity) jsou ve vesnice také 2 okruhy.
Další okruh ( o kterém jsem byl rozhodnutý od začátku) byl přidán do lesíka okolo zříceniny. Úplně jsem tam tu lokálku jak mizí za kopcem, který se vynořuje z lesa viděl

Pokud tedy budeme schopní postavit les

2 okruhy mezi městem a lunaparkem byly také dle potřeby "animace" pohybu vlaků roztrhány na jednotlivé samostatné úseky, kde bude kyvadlový pohyb vlaků.

žlutý okruh:
2 samostatné tratě pro 2 nákladní vlaky
růžový okruh:
3 vlaky
1 loko s drezínou
vlaky jedou od hlavního nádraží Beroun k nějakým koncovým zastávkám, kromě vlaku který jede do tunele směrem k hobbyho vesnici, tak už se mi to nechtělo překopávat. Je tedy spojení:
Beroun - Beroun Závodí (u řeky)
Beroun - zastávka u rybníka
Beroun - zastávka lunapark
Berou - mizí v tunelu
Na okruhu dokážu bez přídavné logiky uřídit pouze jeden vlak. S přídavnou logikou závada jedné soupravy zastaví dříve nebo později všechny vlaky na okruhu, proto dávám přednost "kyvadlovému" pohybu vlaků
Vzhledem k ovládání pomocí průmyslového tlačítka s polohou "0" jsem se rozhodl i pro modifikaci systému ovládání. Na okruhu jede vlak pokud je stisknuté tlačítko. Výhodou je že děti mohou vlak zastavovat na různých částech trati podle sebe. Dříve jsem na okruhu používal systém s izolovaným úsekem před nádražím (více nádražími). Obsluha/děti pouze rozjížděli vlak na tomto úseku. Poté vlak jel sám po napájené části okruhu. Uvidíme jak se tato modifikace osvědčí.
S Mirkem jsme začali umísťovat některé moduly do města, lunaparku a průmyslové zóny tak abychom se mohli další den věnovat elektrifikaci kolejí a osvětlení (Mirkův systém rozvodu hliníkovou fólií po koberci pod baseplate silnice)

Milanovo kolejiště je na konci druhého dne cca z 80 procent hotové. Zbývá zejména umístit MD, které jsou dle dohody buď v OC Butovice nebo různě na cestě do Letňan.

Cílem dne (který se podařilo splnit) je připravit se na středu kdy dorazí další pomocníci, takže předáme s Mirkem stavební štafetu a budeme se plně věnovat drátování.