Youtube okno ako súčasť príspevku - bez prekliku

Založil stmirec, 13.12.2016, 09:53:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stmirec

Ahojte. Chcel by som sa spýtať adminov, či by nebol záujem o zapracovanie kódu do fóra, ktorý by umožnil prehrávanie youtube videí priamo na stránke kostky.org. Ja sám nejaké tie videá robím a pri pridávaní recenzií sem som si uvedomil otravnosť nutnosti prekliku na youtube pri zdieľaní videa.

Prevádzkujem stránky jedného stavebného fóra založeného na phpbb a túto úpravu som tam robil, pričom to nebolo až tak zložité. Tu je príklad toho ako to funguje :
http://www.stavba-az.sk/viewtopic.php?f=40&t=689&hilit=z%C3%A1hradn%C3%A9&start=10 .. video o jazierku.

Vkladanie yotube funguje cez iframe ktorého súčasť je link na video.
Citace<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gcPkpn6rk_A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Keď sa v admine vytvorí vlastný kód napr. [tube][/tube] obsahujúci kód iframu, užívateľ do neho pri písaní príspevku môže napísať cestu videa v úvodzovkách a video z youtube sa bude dať pozerať priamo na stránke témy. Tj. nebude potrebné "odchádzať" na youtube.

Samozrejme neviem ako tu správa samotného fóra funguje a tiež vidím, že toto nie čisté phpbb fórum. Tiež neviem či máte možnosť dopĺňať vlastné kódy, aj keď princípom mi to príde podobné - hranaté zátvorky + b, quote, atď.. Takže toť len taký nápad  ;) .

sohibil

Vopred sorry za to čo tu napíšem, nie som admin a v podstate ma do toho nič nie je, ale som hnidopich a musím si rýpnuť.

Neskonale ma štvú ľudia, čo sú takí leniví, že sa im ťaží kliknúť o jeden raz viac a takí netrpezliví, že nevydržia počkať ani tých pár sekúnd kým sa youtube naloaduje. Tak či tak musia na to video kliknúť aby sa spustilo, automatické prehrávanie neprichádza do úvahy pre prípad, že by v jednej téme bolo takýchto videí viac.

Dúfam že ma všetci pochopia, že som to nemyslel zle a že sa tu teraz nerozpúta flame. Rozhodnutie je aj tak na adminoch, ja len uvádzam svoj názor na túto problematiku. Konieckoncov je to moje právo a toto je voľná diskusia.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

VojtaBeton

Citace od: sohibil kdy 17.12.2016, 19:45:29
Neskonale ma štvú ľudia, čo sú takí leniví, že sa im ťaží kliknúť o jeden raz viac a takí netrpezliví, že nevydržia počkať ani tých pár sekúnd kým sa youtube naloaduje. Tak či tak musia na to video kliknúť aby sa spustilo, automatické prehrávanie neprichádza do úvahy pre prípad, že by v jednej téme bolo takýchto videí viac.

Samozřejmě, že pořád jde o jeden klik, ale nemusíš potom zavírat kvanta oken, protože každý odkaz, který vede odsud z fóra, Ti otevře nové okno, nebo záložku v prohlížeči.