Hoj lidičky, moc děkujeme za skvělé ohlasy, aji na fb už se to lepší po té sobotní tlačenici.
Na to jak obrovský byl letos o výstavu zájem, vše proběhlo relativně hladce, takže ještě jednou velké díky všem za skvělou akci.
Je toho hodně, tak pro pořádek začnu docházkou.
Letos se akce účastnilo 34 lidí, z toho 26 registrovaných kostkařů a měli jsme 1 třídu navíc, tedy prostor ccca 330 m2.
Do soutěže o nejlepší model výstavy jsem dal natisknout 3200 hlasovacích lístků, nakonec se jich rozdalo 5580 + vystavovatelé a cca 100 batolat co lístky nedostali, zaokrouhlím letošní účast na neuvěřitelných 5700 návštěvníků, 3x více než loni (1800)

Do soutěže o nejlepší model výstavy hlasovalo 3949 návštěvníků. Obrovské díky Ivanslizovi který téměř celou neděli nedělal nic jiného než třídil, počítal a sčítal tyto hlasy. Pokud se tedy někomu nelíbilo vaše umístění v soutěži, příští rok ho musíte lépe podmáznout

Výsledky soutěže o nejlepší model výstavy:
1. místo: 822 hlasů - Chairudo - Ruské kolo
2. místo: 561 hlasů - fuente - lego mindstorm
3. místo: 362 hlasů - danyboy - Polanka rockfest
4. místo: 342 hlasů - Honzicek22 - kolejiště
5. místo: 308 hlasů - Milanv - kuličkodráha
6. místo: 245 hlasů - Vasyk - James Watt loď
7. místo: 234 hlasů - Lukas - jeřáby
8. místo: 230 hlasů - Kuba - hrad Netopýří hnízdo
9. místo: 185 hlasů - matka - devatero pohádek
10.místo: 166 hlasů - werny - minecraft
11-12.místo: 123 hlasů - patkutil - dino svět
11-12.místo: 123 hlasů - jerzeeg - Chima
13.místo: 106 hlasů - ManDay - Trucky
14.místo: 97 hlasů - Jojik - Duplo zoo
15.místo: 71 hlasů - Izabella08 - Indiana Jones
16.místo: 64 hlasů - Komluk - Starwars, římská loď
17.místo: 36 hlasů - Tomík - alternativní modely
pouhých 28 hlasů bylo z hlasování vyřazeno jako neidentifikovatelné, (méně než loni).
Výsledky slosování pro návštěvníky:
Z velkého pytle jsem vylosoval 3 lístky a pan Jakub Hoferek vyhrál set 60131, pan Miroslav Blaťák vyhrál set 10694 a pan Jan Cincibuch vyhrál originální Lego ručník 70x140cm. (loni samé ženy, letos samí muži)
Vítěze budu pravděpodobně zítra informovat a balíčky posléze odešlu.
Doufám že se vystavovatelům líbily dárkové předměty za vaši účast, peki poslal macatou krabici kostek a setíků, Izabella doplnila vkusným památečním zrcadlem a ode mě přiběhla unikátní figurka z Lego World 2017. Počítám že během 1-2 týdnů jak zvládnu vyúčtování přistanou na talíř ještě vánoční kapříci.
Aji úklid letos proběhl mnohem rychleji, do 19.hod. bylo hotovo, loni jsme opouštěli školu až po osmé.
Moje myšlenky pro příští rok - protože víte že bude

1: Vychytáme mouchy a jelikož mám velmi mírné sklony k megalomanství, budeme hledat prostory, které dokážou pokrýt minimálně letošní nápor, ideálně dvojnásobný.
2: Hrací koutky - chci alespoň zdesetinásobit. Budu shánět materiál, hlavně bricky 2x4 a Duplo bricky 2x4, tak aby si s nimi mohlo hrát ne 5 dětí, ale 50 + rodiče, prostorově by 1 hrací koutek mohl být jako minimálně 1 třída a minimálně 3 hrací koutky.
3: Uděláme větší reklamu, letos byla cca stejná jako loni alespoň co se letáků týká, ale soused řekl sousedovi na Facebooku lidé sdíleli a vybouchlo to desetinásobně, Izabella oběhala celou Olomouc a okolí, pobavila se s někým z novin a takto to dopadlo.
4: šatna - pokud možno bude
5: Občerstvení - pokud možno bude
6: Informační deska u pokladny s rozložením výstavy a seznamem soutěžních modelů.
Před třetí Olomouckou výstavou budu chtít navštívit minimálně 2 Lego Worldy, tak ještě nějaké dobré nápady okopíruji

Kdo najdete na internetu nějaké odkazy z novin či televize dávejte je prosím sem, to samé s galeriemi kdo jste fotili, já dám svoje snad během zítřka.
Reportáž z Idnes.cz
Fotky davidek79
ps:
Zůstaly mi tu dámský obal na mobila a hádám dámské brýle, pokud se majitelky přihlásí s pasujícím popisem předmětů, rád je doručím.