(Vlastní) Městská policie

Založil MÍLA, 20.05.2016, 10:29:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MÍLA

Samostatné téma pro můj první a zatím poslední reálný modulár.

Budova městské police Písek
původní objekt na Komenského třídě postaven přibližně někdy v 60-80.letech 19.století, vzhled budovy bez větších změn zůstal do dnešní doby.

Současná podoba

Podoba Komenského třídy kolem roku 1915, je to šestý dům v řadě.

LDD verze celého objektu s odhadem výšky k fabrickým stavbám

Počátek výstavby a první fotka se střechou

Poslední fotka objektu pořízená během výstavby.

Kuba

Vidím pořádný pokrok za ten rok. To muselo dát zabrat  >:D

Ta virtuální budova policie napravo vypadá dobře a lépe. Postavíš ji někdy?

MÍLA

Citace od: Kuba kdy 20.05.2016, 10:36:32
Vidím pořádný pokrok za ten rok. To muselo dát zabrat  >:D

Ta virtuální budova policie napravo vypadá dobře a lépe. Postavíš ji někdy?

Byla to hrozná práce když všechny fotky vznikli před začátkem loňského Lipna.

Aktuálně vypadá budova takto:

A zde dvě fotky pro ty kteří by se pokusili pochybovat o tom že to není modulár kvůli tomu že fasáda je jednoduchá a neozdobená jako na prvního máje.

Aki

Předloha modelu sice není příliš atraktivní, ale jisté "čaro" přeci jen má. Přijde mi pak ale líto, že zrovna to co mne na něm zaujalo se na modelu nevyskytuje.
V prvé řadě je to tvar a rozměry oken. Okenní otvory jsou na předloze evidentně nezměněné, ale tvoje verze má okenní otvory přebourané a odpovídající bytovkám o 70 let mladším. Dost se mi líbí to zakulacené ostění s tmavší šambránou. To tvoje verze ale vůbec neobsahuje. Část s průjezdem je na originále mírně vsunutá dovnitř. Pěkný detail, který by na modelu budovu dost osvěžil, ale zatím není.
Střešní okna mi přijdou o trochu níž, a stejně tak i celý dům bych lehce snížil. Pro rozbití jednolitosti bych tam třeba přidal i tu telekomáckou skříňku a č.p.

Tož tak - Howg.

MÍLA

Citace od: Aki kdy 20.05.2016, 12:26:03
Předloha modelu sice není příliš atraktivní, ale jisté "čaro" přeci jen má. Přijde mi pak ale líto, že zrovna to co mne na něm zaujalo se na modelu nevyskytuje.
V prvé řadě je to tvar a rozměry oken. Okenní otvory jsou na předloze evidentně nezměněné, ale tvoje verze má okenní otvory přebourané a odpovídající bytovkám o 70 let mladším. Dost se mi líbí to zakulacené ostění s tmavší šambránou. To tvoje verze ale vůbec neobsahuje. Část s průjezdem je na originále mírně vsunutá dovnitř. Pěkný detail, který by na modelu budovu dost osvěžil, ale zatím není.
Střešní okna mi přijdou o trochu níž, a stejně tak i celý dům bych lehce snížil. Pro rozbití jednolitosti bych tam třeba přidal i tu telekomáckou skříňku a č.p.

Tož tak - Howg.

Tohle je stav ve kterém to už celý rok leží bez jakékoliv změny ve skříni, některé ty detaily na přední fasádě byli v plánu ale skončilo to v tomhle stavu po pekiho komentáři.
Okna byli vymýšlena delší dobu, protože klasická okna jsou malá, výlohy jsou velké a to co vidíš jako okna jsou otočené skříně z hasičského vozu, které mají velikost nejblíže skutečnosti, tu šambránu jsem do dneška zatím nevymyslel jak jí udělat malou z dostupných kostek, možná až si najdu čas to dokončit tak možná že by to vzniklo nějakou úpravou kostek do potřebného tvaru.
Tu část s průjezdem by jsem asi taky posunul ale nejdříve jsem řešil celkové rozměry a výšku, než to skončilo jedním komentářem, takže stejně jako ty okna jestli se najde čas.
Střešní okna i s celou střechou byli sestavené hned na začátku z toho co jsem měl doma, plus několik objednaných starších rámů, novou nižší střechu která by měla i reálný počet oken jsem si sice promýšlel během léta ale nic jsem nepostavil ani v ldd.

Telekomácká skřínka a číslo popisné, stejně jako znak městské policie nebo plakátovací plocha v průjezdu bylo v plánu až po kolaudaci stavby ke které nikdy nedošlo takže nevznikly pro tyto části ani potřebné samolepky.

Jo a kdybych se úplně držel rozměrů reálné stavby, tak bych musel zabrat ještě asi tak 8-studů mimo baseplate na levou stranu a směrem dozadu kde býval dvůr.

Marty713

To sis vybral ale vošklivej barák, co?! ;D

Souhlas s Akim. Mně se to moc líbí a když zapracuješ na detailech, který zmínil, bude to parádní stavba. Koukej to dodělat a povznes se nad to, co bylo ;)

MÍLA

Citace od: Marty713 kdy 20.05.2016, 13:53:35
To sis vybral ale vošklivej barák, co?! ;D

Ta hospoda s bordelem co stojí u lesárny a prý má být vhodný objekt pro stavbu moduláru je ještě ošklivější. :D

Tohle byl první modular který se měl někde veřejně představit, ale chtěl jsem pro začátek jednodušší tvary  kde budou maximálně dvě zdi a například vnitřek si domyslim. Bohužel některým lidem se obyčejné měšťanské domy z druhé poloviny 19. Století nezdají vhodné pro moduláry.

Možná na nějakou výstavy v příštím roce se podívá, ale jestli tu akci bude řídit peki tak si to asi pořádně promyslím.

Marty713

Citace od: MÍLA kdy 20.05.2016, 14:22:11Ta hospoda s bordelem co stojí u lesárny a prý má být vhodný objekt pro stavbu moduláru...

Ale to je hlavně kvůli hratelnosti v interiérech a minifigům! >:D :D

Hardegon

Místo abys to dodělal a překvapil nás, jak je to pěkný dům, tak zde stále plácáš, jak ti peki pohanil dům a bla bla bla. Po roce jsi dokázal jen zastavět díry (nijak zajímavě) a založit tomu téma.

Napřed to dej do podoby, která má nějakou hodnotu a přestaň to v každém svém komentáři zminovat jako nehoráznou křivdu.

Petronel

Naprosto souhlasím se Sirem Hardegonem.
Za ten rok si toho moc nezvládl postavit a nedal jsi na rady nikoho z nás a místo toho stále jen omýváš dokola údajné křivdy a jen plácáš kolem sebe a vše obhajuješ.
Kdyby tvé stavitelské výkony byly stejně rozsáhlé jako pisatelské, už by tu stál určitě moc pěkný modular městský dům plný zajímavých detailů.

MÍLA

Citace od: Hardegon kdy 20.05.2016, 22:23:44
Místo abys to dodělal a překvapil nás, jak je to pěkný dům, tak zde stále plácáš, jak ti peki pohanil dům a bla bla bla. Po roce jsi dokázal jen zastavět díry (nijak zajímavě) a založit tomu téma.

Napřed to dej do podoby, která má nějakou hodnotu a přestaň to v každém svém komentáři zminovat jako nehoráznou křivdu.
Citace od: Petronel kdy 20.05.2016, 23:29:44
Naprosto souhlasím se Sirem Hardegonem.
Za ten rok si toho moc nezvládl postavit a nedal jsi na rady nikoho z nás a místo toho stále jen omýváš dokola údajné křivdy a jen plácáš kolem sebe a vše obhajuješ.
Kdyby tvé stavitelské výkony byly stejně rozsáhlé jako pisatelské, už by tu stál určitě moc pěkný modular městský dům plný zajímavých detailů.

Ten stav na fotkách to dostalo den po poslední fotce ze stavby a skončilo to ve skříni na celý ten rok až do dneška, takže po roce ležení jsem udělal pouze tři nové fotky a jedno téma, dům zůstal stejný.

Co se týká toho že sem nedal na ničí radu tak to v té době mělo logický důvod, třeba ten něčí nápad změnit styl střechy jen proto že je vysoká, když je tam víc než sto let sedlová tak tam i zůstane.

Skyrider

Je to hezké, ale souhlasím, že ani ne moc atraktivní, zkusil bych udělat za modularem uličku, jak to mají tovární moduláry a tak by se i zmenšila střecha, která  je velka.

MÍLA

Ulička je na nic když se podíváš jak potom vypadají interiéry, nebo když tam dáš schody tak už se tam skoro nic nevejde.
Chodník 7, ulička taky, to máš 14-15 studu, zdi jsou 2-3 study, takže cca 18 studů prázdnoty z celkových 32 a zbyde ti 12 studů akorát na 4 garsonky ve dvou podlažích. Díky nechci.

Faire

IMHO to fakt trpí těmi okny. Když se podívám na předlohu, mám pocit, že Tvoje okna mají ve skutečnosti rozměr prázdných ploch mezi skutečnými okny (a ono má svůj důvod, proč je předloha dělaná tak, jak je dělaná). U téhle budovy to možná bije tím spíše, že je jinak celkem chudá na detaily, takže poměry ploch jsou zásadní.

MÍLA

Citace od: Faire kdy 21.05.2016, 19:50:18
IMHO to fakt trpí těmi okny. Když se podívám na předlohu, mám pocit, že Tvoje okna mají ve skutečnosti rozměr prázdných ploch mezi skutečnými okny (a ono má svůj důvod, proč je předloha dělaná tak, jak je dělaná). U téhle budovy to možná bije tím spíše, že je jinak celkem chudá na detaily, takže poměry ploch jsou zásadní.

Zatím mě nenapadl uplně pure lego způsob na jejich změnu, modifikace kostek bude ale asi až poslední.