(Vlastní) Pražské metro, řídící vůz typu 81–717.1

Založil Ondrej, 31.03.2016, 18:03:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondrej

Ahoj, tak přidávám první verzi vozu pražského metra "Černé huby". Ještě se snažím udělat lepší prolisy na boku ale zatím mi vychází nejlíp a nejpevněji door rail 2x8. Měřítko 1:35, ale jsou tam drobné odchylky oproti reálu. Díky měřítku ostrouhají bohužel minifigové, protože by v tomhle měřítku vypadali jako děti. Padlo na to docela dost dílů tak v budoucnu asi ani nebude 5 vozová souprava jak by měla být  >:(

HD

Ani nechci počítat, na kolik vyšla střecha. :D

Vůz je parádní, jen vyjet z tunelu.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

tomas.

Zpracování se mi moc líbí a stavbu cenim i jako velkej fanda všeho okolo =M=  ;)

martinlx

Líbí. Nezkoušel jsi místo té šedé lišty pod okny, dát průhlednou nad ně?

milanv

Gratuluju! Já o tom jen snil a ty jsi to opravdu postavil :) Líbí se mi to, staré metro z toho perfektně "kouká".

Předek je moc povedený, z toho to staré metro přímo kouká. Střecha je taky jak si ji pamatuju... Jen na boku mi ta okna přijdou nízká. Ale je otázka, co s tím. Mě napadlo jen window 1x4x5 naležato.

Edit: a i kdyby to okno vcelku nešlo, tak si myslím, že by pomohlo ty průhledné panely vyměnit za verzi bez "side supports".
Pán na Žlutém hradě

mirek

Velice zdařilé dílko. Líbí se mi...jen nemůžu poznat, co jsi použil za kola.

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Ondrej

Děkuji za ohlasy. Snažil jsem se, aby to vypadalo dobře v malém měřítku. Na Flickru jsem našel jednoho krásnýho giganta, ale už se snažím stavit modely co nejmenší. Usnadní to přepravu a spotřebu dílů a i tak se v tom měřítku dá pěkně vyhrát.
Denys Maxymenko

Citace od: martinlx kdy 01.04.2016, 16:19:14
Líbí. Nezkoušel jsi místo té šedé lišty pod okny, dát průhlednou nad ně?
To není špatný nápad, budu si muset sehnat dílky na to a předělám to tam.

Citace od: milanv kdy 01.04.2016, 18:01:31
Gratuluju! Já o tom jen snil a ty jsi to opravdu postavil :) Líbí se mi to, staré metro z toho perfektně "kouká".

Předek je moc povedený, z toho to staré metro přímo kouká. Střecha je taky jak si ji pamatuju... Jen na boku mi ta okna přijdou nízká. Ale je otázka, co s tím. Mě napadlo jen window 1x4x5 naležato.

Edit: a i kdyby to okno vcelku nešlo, tak si myslím, že by pomohlo ty průhledné panely vyměnit za verzi bez "side supports".
Bral jsem co bylo na BL k dispozici, ono to už zas takový rozdíl nebude, ty okna by měly být užší po bokách, ale bohužel jsem se při stavbě dostával na krásné liché a půlplatové rozměry a tohle byl takovej kompromis jak to udělat tak, aby to nějak vypadalo a vešlo se to tam.

Citace od: mirek kdy 02.04.2016, 08:24:15
Velice zdařilé dílko. Líbí se mi...jen nemůžu poznat, co jsi použil za kola.
Díky, jak psal Peter jsou to dishe 3x3, to jediný mi tam tak nějak sedělo a navíc ty metalický z boku vypadaj jak obroušený kola.

peter

Jinak abych jen neměl příspěvek s odpovědí na dotaz.

Model je to pěkný a oproti mému již dávnému pokusu i reálný. V době, kdy vznikla moje verze, jsem totiž neměl ještě takovou zásobu dílů a tak jsem musel přejít k verzi jen virtuální.

Je vidět, že za těch více jak 11 let :o je možné model postavit zase o něco věrněji a mnohem líbivěji. Velmi se mi líbí využití "nových" plate 2x8 w. Door rail pro znázornění bočních profilových linek. V mé verzi jsem bohužel musel vzít za vděk jen obyčejnými Brick 1x2 w. Grille. Další dílky pomohly vytvořit lepší tvar přední masky (předělu černá/šedá) a také zaoblení střechy. Bohužel i po tolika letech ale asi stále nelze výrazně změnit střešní rohový detail. V této nové verzi MOCu je bohužel velmi patrný roh, který bych viděl asi jako jedinou velkou výtku k modelu. Bohužel ani moje verze, sice bez výrazného rohu, není o moc lepší :-\ Jinak já svoji verzi koncipoval jako pojízdnou resp. pasující na koleje. Možná by to mohlo být provedeno i zde, jelikož rozměry jsou skoro identické a na kolejích to bude vypadat zase o kousínek líp.

Každopádně když oba modely nyní porovnám, tak až na onen střešní detail považuji tvůj model za velmi zdařilého mého nástupce ;)

PS: určitě se těším na zbylé tři vagóny a druhou řídící jednotku a žádné výmluvy >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.