Egypt

Založil DarkDrago, 14.11.2015, 02:44:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

DarkDrago

Prvomyšlenku udělat egypt a do chrámu zasadit stargate, vystřídala myšlenka "volného" světa, kde hlavní myšlenkou je útok na chrám s portálem do Dimensions...

I když už mám dostavené, tak mi ještě chybí druhá socha orla, která už měla dojít. Asi se obě sochy pokusím trošku předělat, aby někdo neměl řeči, že používám moc továrních setů ;D

Snažil jsem se i o pár vtípků, jako je řezník honící chlapíka v obleku, mezitím co mu vlakodlak odnáší párky

Nebo tři chemici likvidující nebezpečný odpad (Harryho fusekli).

Dračí páni s mocí ohně...

Kuba

Vypadá to dobře. Ještě si to ale na výstavě nech nafotit, někým, kdo má lepší foťák.  >:D

Jak to máš dlouhé, vejdeme se na výstavě vedle sebe?

Atom

Velmi vipné viněty. ;D
Např. jak řezník honí prase.
Koukal jsem, že máš docela hodně egypťanů z 12.série a gladiátorů z 10.série.
Mohu se zeptat ta socha orla to bude něco jako Faraon nebo prostě nějaká výzdoba ?

DarkDrago

Citace od: Atom kdy 14.11.2015, 08:26:56
Velmi vipné viněty. ;D
Např. jak řezník honí prase.
Koukal jsem, že máš docela hodně egypťanů z 12.série a gladiátorů z 10.série.
Mohu se zeptat ta socha orla to bude něco jako Faraon nebo prostě nějaká výzdoba ?

No tak ty nápady na viněty jsou staré ještě půl roku co sem byl v Brně, hold se mi je nechtělo dělat jen tak a musel jsem k tomu postavit něco menšího, aby to trošku vyniklo ;D
Jinak ano egypťanů mám pár a mohl jsem jich mít o 100 víc, kdybych je nestřelil, římanů mám taky pár spolu se sparťany >:D

Faraoni ve větším měřítku byli stavění buď před hrobkou, nebo u sebe doma v paláci (aspoň si to myslím), před chrámem většinou stáli bohové, jimž byl chrám zasvěcen. Ale taky se to může brát tak, že je to nějaký poskok od daného boha chránící chrám...v tomto případě je to zapotřebí ;)

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 14.11.2015, 08:17:41
Vypadá to dobře. Ještě si to ale na výstavě nech nafotit, někým, kdo má lepší foťák.  >:D

Jak to máš dlouhé, vejdeme se na výstavě vedle sebe?

Už včera bych si to nechal nafotit ségrou, ale ta je momentálně pryč takže až na výstavě, jinak mám v plánu ty fotky nahradit, protože jsou jednak hrozné a taky to nevypadá dobře s tím vyvýšeným chrámem, nemluvě o zdevastované krajině okolo Egypta ;D
Dračí páni s mocí ohně...

Hacislav

Tak já přispěju kritiků...

Své postřehy nečerpám s chabé fotoprezentace zde na kostkách, ale z vlastní prohlídky finální verze na výstavě a nějakých mích vlastních fotek.

* Bude realizovaná nějaká lepší prezentace tvého díla?
* Přesně jen "jako kulisy" pro sestavu vignet na mě toto dílo působilo, bohužel ale bez preciznosti detailů, které jsou u vignet jedním z průvodních jevů.
* Scének tam máš dost, některé mne vážně pobavili nebo zaujali.
* Rozhodně je vidět, že posbírat hromadu figů (i drahých figů) umíš. Ale některé skupiny figů působí poněkud nelogicky nebo zmatečně. Římani a Sparťani jsou jedna skupina, nebo dvě různé mocenské skupiny v tvém díle? Není poznat na čí jsou straně v nadcházejícím konfliktu stojí. Pokud všichni spolupracují s egypťany, tak se anubisovci řítí tupě do obkličovací a likvidační akce.
* Ono se jedná jen o "velké každoroční divadlo/ masopust v maskách", kdyby to byl útok na chrám tak by asi dámy, kolem kterých probíhá přímí útok na chrám, stoicky nenakupovali květiny ve stánku.
* žádný terén a ani textura na domech, zdá se že celý tento "egypt" byl stvořen/namalován nějakým bohem před několika málo okamžiky. 
  Protože nikde není ani smítko, nikde žádné zvětraliny na zdech, nikde nezakořenila žádná rostlinka (několik neduživých palem nepočítám). (Terén jsou jen čisté pískové baseplate, domky jen hladké tupě brickové hranaté stavby) Chrám má alespoň pár náznaků nějakého zdobení.

Citace od: DarkDrago kdy 14.11.2015, 02:44:16
Asi se obě sochy pokusím trošku předělat, aby někdo neměl řeči, že používám moc továrních setů
*Jestli ta troška předělání spočívala v navýšení "strakatosti" tak nic moc. Proč třeba nemají kompletní zlatou zbroj?
Na sochu jsou moc strakatý. Pokud jsou to živý tvorové/strážci tak při jejich velikosti až se pustí do "práce" budou v ohrožení nejen nepřátelé, ale všichni lidé před chrámem(včetně samotných egypťanů a civilistů) a taky budovy před chrámem. Pokud k něčemu podobnému již někdy došlo je zvláštní, že budovy před chrámem nenesou žádné stopy.
*Nikde není (krom Dewbacka) žádný dopravní prostředek nebo jízdní zvíře: velbloud, kůň, ruční dvoukolový vozík.
*Na můj vkus, moderních a cizorodých prvků/minifigů je krapet moc. (rozhodně nejsou jen drobným zpestřením) Působí to dojmem "živé atrakce" nebo kulisy pro natáčení filmu. Na druhou stranu jsem nezaznamenal mnoho prvků, které by podávali toto vysvětleni přítomnosti nepatřičných prvků...

Shrnuti - celé dílo působí dosti nedodělaným dojmem, bez smyslu pro detail...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

honzicek22

Kuba

Citace od: Hacislav kdy 14.12.2015, 15:11:23

Shrnuti - celé dílo působí dosti nedodělaným dojmem, bez smyslu pro detail...

Egypt jako celek vypadá celkem dobře, hlavně ten chrám vypadá celkem fajn. Ale i na něm je co dolaďovat. Domky kolem už se mi nelíbí. působí nedodělaně, stroze. Chybí nějaké doplňky, co by rozbily tu jednotvárnost. Osobně bych takové domky nevystavoval a Egypt tak mohl být klidně o polovinu kratší. Je pravda, že je tam moc různorodých skupinek, co vypadaj jako by se opravdu chystaly natáčet nějakou parodii na starověk, ale asi to je účel a některé momentky mě na výstavě pobavily.

Co se týče terénu, chápu, že na pouštní stavbě toho moc vymyslet nejde. Ač se snažím normálně na stavbách na terénu pracovat, konkrétně western městečko mám taky rovné, důvodem je ale především flexibilnost, hluchá místa se pak snažím zaplnit alespoň plate, keříky a životem.
Darkdrago, občas jsi to mohl proložit nějakým roun plate - jako kamínkem, občas klasickými plate a nějakými keříky a travičkou, pak by to vypadalo lépe.

Hardegon

Tohle je důkaz toho, že klonové armády figurek nedělají dobrý model. Téma je to zajímavé, jsem rád, že se ho někdo chopil, ale udělat model poloviční s dvakrát tolik detaily (nemyslím tim všudipřítomné vtípky, které nesmyslně zaplavily celou stavbu), tak by to vypadalo lépe.

Hacislav

(Goh 9) A Shady Deal
by Letranger Absurde, on Flickr

Takto to vypadá, když si někdo pohraje se struktůrou zdiva v tanu. V tomto případě mi to příjde skoro až trochu přehnané, nicméně pořád lepší než hladké a hranaté bricky...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest