První setkání s COBI (polská obdoba Lega)

Založil Tomik, 19.06.2015, 22:39:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

DarkDrago

Citace od: 8868 kdy 14.03.2016, 22:56:12
Kdyby jsi to smíchal s legem, dokážeš pak bezpečně poznat co je lego a co ne? V jednom setu, co jsem koupil, mám podezření, že jsou tam nějaké neoriginální díly, ale nedokážu to rozpoznat. Konkrétně se jedná o nějaké osy a piny v barvě DBG. Barva je v podstatě úplně stejná, ale zdají se mi nějaký divný. Tak nevím, jestli jsou to nějaké rozdílné verze těch dílů, nebo je to napodobenina. Na Bricklinku ale o více verzích nic nepíšou. Až ten set rozeberu, tak to asi zkusím detailně nafotit a zeptat se místních znalců.

Prošel jsem snad tunu lego/nelego hromad a můžu říct, že některé díly se dají poznat celkem jednoduše i po hmatu. Nelego osky (pokud se nepletu) jsou hrubší, z boku nemají důlek jako LEGO osky a pokud se nepletu tak mají takové malé vybrání ;)
Piny si teď nevybavím, ale rozdíl tam jde taky pěkně poznat..
Dračí páni s mocí ohně...

supermachina

ci je nieco lego alebo non-lego diel vies rozoznat len ked je niekde potlac s logom "lego" prip. ked je niekde na suciastke vyrazene cislo daneho dielu...inak su uz napodobeniny take dobre, ze sa to neda rozoznat....aspon co sa tyka Technic dielov z modelu co som ja skladal...

8868

Díky, něco takového jsem si myslel. To se máme do budoucna při koupi starších dílů nebo setů na co těšit, když je to v podstatě stejné. Až se to víc rozšíří, lidi budou mít doma něco od lega a něco od Číňanů, všechno to smíchaj a bude v tom takovej bordel, že se v tom nikdo nevyzná. 

Skyrider

Citace od: 8868 kdy 16.03.2016, 01:09:29
Až se to víc rozšíří, lidi budou mít doma něco od lega a něco od Číňanů, všechno to smíchaj a bude v tom takovej bordel, že se v tom nikdo nevyzná.

Lego je taky z Činy

Hacislav

Citace od: supermachina kdy 14.03.2016, 09:22:33
Pred niekolkymi rokmi som pisal ohladom fake lego:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=44253.msg202113#msg202113

a napriek tomu som zo zvedavosti kupil jeden taky. Po poskladani musim konstatovat, ze ma kvalita dost prekvapila. Mam ENZO aj original a bol som sklamany z rozdielnosti cervenych odtienov na paneloch. U cinana je to jednofarebne cervene.
Protože všechny červené dílky byli vylisovany pro celou stavebnici více méně zároveň v jedné šarži a v jedné fabrice na jednom místě.
Směrodatné by bylo porovnat červenou třeba z jiné stavebnice daného vírobce, kterou vydali o dva, tři roky později. Myslím si, že rozdíli v odstínech by byli minimálně stejné jako u Lega, pravděpodobněji větši.

A super je, že mají stejně hnusné modré piny jako Lego. A neváhají je prát do červených dílů, aby to maximalně bilo do očí, stejně jako to děla Lego. No není to bomba.  :o :P
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest