LEGO jako univerzální vyjadřovací prostředek

Založil Hansel, 03.03.2006, 17:51:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hansel

Nedávno jsem dělal přijímačky na TUL obor architektura (Jarmila je v obraze). První úkol zněl: kompozice na téma pejsek a kočička dělají dort, druhé byla drobná architektura - telefonní budka. Materiál byl libovolný, tak mě napadlo, jestli by se to dalo udělat z LEGA, neměl jsem ho po ruce a už vůbec ne dost odvahy to zrealizovat na životně důležité akci, ale pořád mě šimrá představa LEGA jako vyjadřovacího prostředku. Do jaké míry by se dal výtvor z LEGA akceptovat jako umělecké dílo, pokud by ho autor tak prezentoval? Tedy ono se dá, ale otázkou je, jestli by tak učinila i slovutná porota. Hlavní problém je asi v tom, že LEGO bude pořád nést stigma hračky a současné umění zase prázdného tlachání.

Chtěl jsem to dát do Off-topic, ale z nějakého důvodu se mi neukazuje ikona "Nové téma".
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

J_BOB

"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

otaznik

Citace od: Hansel kdy 03.03.2006, 17:51:07
Nedávno jsem dělal přijímačky na TUL obor architektura (Jarmila je v obraze). První úkol zněl: kompozice na téma pejsek a kočička dělají dort, druhé byla drobná architektura - telefonní budka. Materiál byl libovolný, tak mě napadlo, jestli by se to dalo udělat z LEGA, neměl jsem ho po ruce a už vůbec ne dost odvahy to zrealizovat na životně důležité akci, ale pořád mě šimrá představa LEGA jako vyjadřovacího prostředku. Do jaké míry by se dal výtvor z LEGA akceptovat jako umělecké dílo, pokud by ho autor tak prezentoval? Tedy ono se dá, ale otázkou je, jestli by tak učinila i slovutná porota. Hlavní problém je asi v tom, že LEGO bude pořád nést stigma hračky a současné umění zase prázdného tlachání.

Chtěl jsem to dát do Off-topic, ale z nějakého důvodu se mi neukazuje ikona "Nové téma".
Já bych se nebál a z LEGA tu kompozici udělal  ;D

Hansel

Citace od: otaznik kdy 04.03.2006, 00:00:42
Já bych se nebál a z LEGA tu kompozici udělal  ;D

Já taky někdy plánuji, až dostaneme za úkol udělat nějaký model na malou architekturu, že jim tam přinesu LEGO model ;D Tedy bude-li to realizovatelné ::)
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)