(vlastní) House of Beorn

Založil Vasan, 04.12.2014, 00:21:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Vasan

Konečně jsem dodělal úpravu hraniční pevnosti - přidělal jsem ještě obydlí Medděda a konečně mohu tento MOC považovat za kompletní. Protože je MOC momentálně vystavený, je velice těžké udělat nějaké fotky (za kvalitu této se předem omlouvám; zvláště pak za boty v pravém horním rohu). Snad se mi podaří dostat se k focení v pátek odpoledně, tak bych během soboty přidal nějaké detaily.

germik

Z téhle fotky se mi Meddědův dům líbí (i když toho moc poznat není). Možná by si zasloužil i realistické (filmové/knižní) zasazení do okolí - sousedství pohraniční pevnosti atd prostě moc logické není (asi by tam dlouho nevydržela ;D >:D)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

komluk

Náhodou, mě se to docela líbí, proč ne? Dobrá práce!

Vasan

Ano, je pravda, že to okolí není úplně ideální, ale je třeba říct, jak to celé vlastně vzniklo. Nejdříve byla pevnost pro diorama na Lipně, kterou jsem potom upravil (udělal z ní ruinu) a zasadil jsem to celé do mého nejoblíbenějšího tématu - LOTR/Hobbit. Poté jsem chtěl ještě přidělat další část a v tu chvíli mi přišel pod ruku minifig Beorna a jelikož jsem nikde neobjevil MOC jeho obydlí, tak jsem se do toho pustil. Navíc se mi to nezdálo ani úplně nereálné - trpaslíci na cestě přece mohli potkat nějakou ruinu obývanou skřety předtím než se dostali do Beornova domu a stejně tak mohli  v okolí bydlet nějací lidé. (pravda, nesedí vzdálenosti mezi jednotlivými stavbami, Beorn by asi jen sotva strpěl na dohled svého obydlí tlupu skřetů a skřeti by naopak jen sotva nechali na pokoji lidské obydlí takový kousek od sebe) A ano, žádná ruina na začátku druhého dílu nebyla, to ale nutně neznamená, že by tam být nemohla.

Co se týče samotného domu, snažil jsem se být co nejvěrnější filmové předloze, problémem je akorát prostor, do kterého jsem musel vtěstnat hromadu zvěře a mnoho dalšího.

Na konec ještě k fotkám: Pokusím se v pátek během odpoledne nafotit celé dílo tak, abych se za to nemusel stydět a snad k večeru bych to mohl uploadovat.

Také bych Vás požádal o konkrétní nápady, jak to celé ještě vylepšit - až si MOC přivezu zpět domů, plánuji ho ještě určitě upravovat.

Děkuji, Vasan

Vasan

Aki

Meddědův dům se mi vcelku líbí. Chvíli jsem přemýšlel i o té zřícenině se skřety. Zřícenina se mi líbí hodně, skřeti by mi asi nevadili, kdyby hned za mostkem nebyl další domek zase s lidmi. Logicky mi to úplně neštimuje, ale pohledově to vypadá pěkně. Za mne je to mnohem lepší, než co to bylo v létě.
Pokud bych navrhoval vylepšení, tak bych se zamyslel ještě zda tu zřícenou věžičku ještě nezvýšit, aby se zvýraznila a taky bych se zamyslel, zda by ta rybářská loďka nemohla být třeba Smeagelova (i když to časově asi nesedí).  ;)

arnold

Mně se to líbí a líbilo se mi to i před tím,než z toho stala zřícenina.
Může se zeptat,kolik kostek na tu stavbu padlo...cca od oka?

Vasan

Můj odhad je přes 20.000 kostek. Možná, že až to budu rozdělávat, tak si to pro srandu spočítám.

Mr. Cube

Líbí se mi ta postupná proměna tohoto díla. Meddědův dům se povedl.  :)