(Vlastní) Úkryt za vodopádem

Založil Hardegon, 24.04.2014, 10:19:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Stavba na Lipno je v plném proudu, tak potřebuju uvolnit díly. Proto představuji model, který jsem nestihl přihlásit do posledního kola CCC, tak to alespon přidám sem. Je tam hodně věcí, co by se dalo ještě upravit, ale není čas a bylo mi líto to jen sešrotovat. Snad se tedy bude líbit...

flickr

havlik.jakub666

Tak tohle bych si klidně koupil  :D
LEGO forever

Bard

I kdyby tam žádný úkryt nebyl, tak je to esteticky krásný stavba.
No a s tím úkrytem pro mě po všech stránkách potěšující MOC.

Akorát se připrav na to, že ti příslušnící hnutí LEGOrealismu vytknou, že takto pojatý potok by prosakoval do jeskyně.

juraj

milanv

Krása. Nápad i provedení. Nechtěl bys to nafotit s míň blesku než to sešrotuješ? Aby líp vynikly kontury a nebylo tam tak silné čelní světlo. Promiň, normálně lidem do toho nemluvím, ale jestli to chceš pak rozložit, tak by to byla škoda nemít.
Pán na Žlutém hradě

danyboy

juraj

Veľmi pekný vodopád. A tej trpezlivosti v naklikávani round plate 1x1.

Vie niekto, aká kocka je použitá na podstavci medzi Brick, Modified 1 x 1 with Handle ?

Hardegon

Citace od: Bard kdy 24.04.2014, 10:53:29
Akorát se připrav na to, že ti příslušnící hnutí LEGOrealismu vytknou, že takto pojatý potok by prosakoval do jeskyně.

A já doufal, že si toho nikdo nevšimne  >:D

Citace od: milanv kdy 24.04.2014, 11:22:27
Krása. Nápad i provedení. Nechtěl bys to nafotit s míň blesku než to sešrotuješ? Aby líp vynikly kontury a nebylo tam tak silné čelní světlo. Promiň, normálně lidem do toho nemluvím, ale jestli to chceš pak rozložit, tak by to byla škoda nemít.

Kdo zná moje stavby, tak ví, že focení je můj velkej nešvar. Pořád s tim válčim, ale malej foták asi nic lepšího nesvede. Kor tohle docela vevnitř dělá stín, tak mi to focení ještě víc štve.

Děkuji ale za komntáře. Jsem rád, že se líbí :)

Aki

Citace od: juraj kdy 24.04.2014, 10:55:22
Majú tam aj komin?
Jasně že ano, to je ten sopouch v rohu, nejblíže k nám. Ústí pak přímo do potoka, kde se to projevuje jinobarevnými bublinami z claer brick 1x1 mezi samými LTB bricky.  >:D >:D

Pěkná stavbička. Chápu, že tam vidíš mnoho detailů k vylepšení, ale na druhou stranu zde spoustu staveb (i výrazně větších) nedosahuje ani této úrovně.  ;) 8)

Líbí se mi hlavně umístění vodopádu a potůčku. Nejsem sice příznivec vodních ploch z round bricků, ale s tím vodopádem to k sobě skvěle pasuje. Super.  :-*

milanv

Musím se na to dívat znova a znova. Parádní dílo. Fakt to nevymyslíš tak, abys ho nemusel rozebírat?

Bylo by pěkné to vystavit naživo. Vždyť je to ideál pro výstavy: koukatelné a zajímavé ze všech směrů, akorátní velikost, aby si všichni prohlédli i detaily i mohli obdivovat celek. A dotažené i s podstavcem atp. Určitě jako každý autor vidíš prostor pro zlepšení (kdo by u svých děl neviděl, že), ale  já ti za sebe říkám, že už takhle je to fakt paráda a zaslouží si to na výstavu. Však vidíš i další reakce :)

A pokud bys chtěl, tak bych ti udělal i fotky. Nejsem sice profík, ale rád si pohraju se světlem, aby to vyniklo.
Pán na Žlutém hradě

Mr. Cube

frantoka

Brutálna stavbička, parádka, celé to tam žije.  :o

matka

To je správný doupě. Máš to moc pěkně udělaný, vodopád úžasnej.
Paní na Žlutém hradě

Foton

Vypadá to parádně, voda je okouzlující.
Kudy se chodí dovnitř?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Mr. Cube

Foton

Citace od: Mr. Cube kdy 25.04.2014, 12:01:15
No vodopádem.  ;D
A ve stromu před vodopádem jsou schované deštníky a pláštěnky :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Mr. Cube

Kdo se bojí, nesmí do lesa za vodopád. Navíc tam mají solidní ohniště.

Hardegon

Praktické otázky procházení vodopádem a bydlení za ním zatím zmáknuté nemám.  >:D

Raistlin M

Moc se mi to líbí.  8) Být to skrýš za nějakým pohyblivým kamenem, je to perfektní. Je znát, že to není hlavní projekt, protože se tam střídají parádní detaily s poněkud rutinními pasážemi. Uvnitř to žije. Zatím..... >:D

<kybicování>
Možná by stačilo jen pozměnit ten kousek za vodopádem, aby se tam vnitřní břeh svažoval k tomu vodopádu. Jako by se vycházelo z vody na břeh. Klidně přiznat uvnitř, za vodopádem kousek vody, jak to bývá i v reálu, na takových místech. Nějaké cákance by se už ztratily. Obzvlášť, když tam začne každou chvíli požár.  ;D
Tím přecházím k tomu ohništi, které zahřívá ten krápník, podpaluje patro a při své velikosti ( a absenci komína ) upeče brzy všechny obyvatele vevnitř.

Přejmenoval bych to na : "Pec Obra Koloděje" Takový předchůdce pomalého hrnce.  ;D
</kybicování>

Hardegon

Citace od: Raistlin M kdy 26.04.2014, 09:27:39

Přejmenoval bych to na : "Pec Obra Koloděje" Takový předchůdce pomalého hrnce.  ;D

;D Oheň je trochu majestátnější, ale to mělo odrážet tu rustikální atmosféru interiéru  >:D

DarkDrago

Aby tam mohl být komín, tak by nad skrýší musela být nějaká chajda. Jak jinak zamaskovat takový výstup? Kouřící strom by asi byl dost podezřelý  ;D

Já si zase říkám co tam dělá ten šestý. Předpokládám, že je na stráži  :D
Dračí páni s mocí ohně...

Replix

Je to krásná stavba. Uvnitř je velice útulná. hezčí jak můj bejvák.  ;D
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/

P4tr1cius

Zase som asi jediný, čo tu napíše svoj názor. Ale úprimne, už som si zvykol.

Stále neviem čo to tu všetci vychvalujete?..... To, že je Hardegon, staviteľ formátu, ktorý sa pomalými, ale nazadržiteľnými krokmi bribližuje k svetovému formátu, je viac ako jasné. ALE touto stavbou určite nezabodoval, ale to už zjavne nieje jasné každému...  Viem, ako písal, sám Hardergon, že tam nie sú dotiahnuté detaily, atď....  Ja si dovolím tvrdiť, že je to JEDNOZNAČNE NAJHORŠIE DIELO, aké tu pán staviteľ Hardegon umiestnil!!! Sorry, kamarát, ale od teba som videl už o (minimálne) dve triedy lepšie diela, ako toto,...byť trebárs nedokončené...

A úprimne, nechápem tých "pochlebovačov", ktorí aj "megablocks" vedia vychváliť do nebies, a pritom zdochol pes!.....

(zase budem INÝ, ale už som si zvykol..)

matka

Mít jiný názor není určitě nic špatného.
Za sebe musím říct, že se mi líbí především atmosféra toho díla. Že je například mezírka ve skále, to vidím taky, ale prostě celkový dojem tohle přebije. Prostě to "vtáhne do děje", a to se počítá.
Paní na Žlutém hradě

Hardegon

Citace od: P4tr1cius kdy 26.04.2014, 21:25:12
Zase som asi jediný, čo tu napíše svoj názor. Ale úprimne, už som si zvykol.

(zase budem INÝ, ale už som si zvykol..)

Nedělej ze sebe nějakého mučedníka. Každý tu píše svůj názor...

Stavba určitě neni vytukaná do nejmenších detailů, ale prezentovat jí zde jsem chtěl proto, abych podpořil aktivitu v CaP, ukázal, že pořád stavím i svoje stavby, ne jen pro Lipno a hlavně jsem chtěl poskytnout motivaci nebo inspiraci pro ostatní. Navíc z těch interiérů jsem měl celkem upřímnou radost, tak jsem rád i za komentáře a hodnocení ostatních. Některé věci jsem zkoušel použít poprvé (například celou vodní plochu a vodopád), tak mi zajímalo, jak to bude přijato.

Replix

Vychvaluji to, co se mi líbí. A tato stavba je skvělá.
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/

holub

nádhera,todle by fakt stálo za to vydat   ;)

Hardegon

Díky za komenty.  ;)

Citace od: juraj kdy 24.04.2014, 11:35:27
Veľmi pekný vodopád. A tej trpezlivosti v naklikávani round plate 1x1.

Vie niekto, aká kocka je použitá na podstavci medzi Brick, Modified 1 x 1 with Handle ?

Zapomněl jsem odpovědět. Jedná se o díl z viking setů... http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=2431pb043

milanv

Citace od: Hardegon kdy 27.04.2014, 12:57:37
Zapomněl jsem odpovědět.

No to teda! Pořád čekám na tvoji odpověď, že jsme tě přesvědčili a nezbouráš to, minimálně dokud to nevystavíš někde naživo, ideálně na Lipně. ;D

Přiznám se, že kromě toho, že mě tohle dílko fakt dostalo atmosférou i stavitelsky (kdo jste někdy zkusil stavět něco, co má vypadat zároveň zevnitř i zvenku a není to kvádr, víte o čem mluvím). Ještě moje další motivace pro přesvědčování tebe je ukázat, že všechna hezká díla nemusejí mít v kratším rozměru přes metr. Tohle je krásný příklad. Viněta už to není, velkostavba ale ještě taky ne, prostě "normální" dílo o velikosti větší stavebnice. PARÁDA!
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Už je to dole. Ale všechno to nainvestuju do pirátské stavby pro Lipno. Některé prvky z tohodle tam možná taky využiju ;)