Brickset - nový dizajn (02/2014)

Založil SpCasPi000, 14.01.2014, 00:25:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

SpCasPi000

... len pre istotu, aby niekto nemal zbytočné šoky o pár týždňov ;D

http://new.brickset.com

za mňa:  :'(

Anatyt

Ondra

http://www.youtube.com/watch?v=4St9BnOFMXQ

Čas si hledat stejně kvalitní konkurenci, která není barevná jak zvratky po akci.
Jestli tím útočej na děti tak je to špatný tah a neznám nikoho z dopělých, co miluje takový šílený design...V jednoduchosti je síla.

blindmelon

Logo ani barevnost, či grafický design mi neva. Ale nelíbí se mi rozvržení. Se starým BS otevřu stránku a hned vidím, co je nového v katalogu popř. v lego shopu, přijde mi to přehlednější a rychlejší.

Snaha o juniorizaci to určitě není. Myslím, že jsem četl, že chtěli stránky více optimalizovat pro mobilní - dotyková zařízení.
Hezký den, Blindmelon

frantoka

Martins

Toliko kritiky? Proč?

Je to nový web, je jasné, že spoustu uživatelů to naštve, budou si muset zvykat - na druhou stranu, napište jim konstruktivní podněty (sami si o to říkají, chtějí to slyšet), dostat lepší novinky na HP je myslím jednoduché... Sám jím pár věcí poradím, zkritizuji i pochválím.

Juniorizace - zvláštní slovo. Já bych to spíš nazval Googledesignem - tedy jasná snaha potlačit design a zvýraznit obsah - to se jim povedlo... a ty barvy, jsou super! Vždyť i to LEGO (myslím kostky) to staví celé na pár základních barvách. A navíc jdou s dobou, web je celý responzivní, takže na mobilech a tabletech se přizpůsobuje. Mohu si nastavit vlastní menu, mají API pro externí komunikaci.

Za mě mají velkou pochvalu a na tento design si zvyknu hodně rychle a rád!

tomaslambo

Narazil jsem na to dneska a zvykl jsem si téměř okamžitě. Jednoduché a přehledné. Sice si osobně myslím, že design původních stránek nebyl nijak výrazně zastaralý, ale to je jen můj subjektivní názor

Anatyt

Citace od: xtitus kdy 14.01.2014, 08:52:07
tedy jasná snaha potlačit design a zvýraznit obsah - to se jim povedlo...

Nesúhlasím! Tu sa stal pravý opak toho čo píšeš. Zvýraznili dizajn na úkor obsahu. Pretože, aby som mal na obrazovke (príklad) 3 sety vo veľkom rozlíšení miesto 30 v menšom rozlíšení, tak to je vyslovene potlačenie prehľadnosti.

a ty barvy, jsou super! Vždyť i to LEGO (myslím kostky) to staví celé na pár základních barvách.

LEGO to stavia na pár základných farbách ??? ::) Pozrel si si niekedy paletu používaných farieb?

A navíc jdou s dobou, web je celý responzivní, takže na mobilech a tabletech se přizpůsobuje. Mohu si nastavit vlastní menu, mají API pro externí komunikaci.

Mňa osobne ABSOLÚTNE nezaujíma, ako to vyzerá na mobile/tablete. 100% času prezerám BS na PC. Ale samozrejme OK - nemám nič proti mutácii pre mobily a tablety. Ale nie na úkor dizajnu pre PC. Alebo je už doba fakt natoľko zvrátená, že dizajn pre PC sa bude podraďovať dizajnu pre mobily?

Mr. Cube

"Alebo je už doba fakt natoľko zvrátená, že dizajn pre PC sa bude podraďovať dizajnu pre mobily?"

Ano.

SpCasPi000

Ideálne keby boli po prihlásení na výber viaceré verzie, min. stará a nová a bolo by to tak natrvalo a každý by si mohol vybrať, len neviem či je to vôbec možné v tomto prípade. Internetujem výlučne na PC, a podľa štatistík tak robí na BS stále okolo 70% užívateľov, ale asi sa počíta s tým že postupne to číslo výrazne klesne a tak bude prispôsobovanie PC už len prežitkom z minulosti? Jeden z hlavných dôvodov zmeny dizajnu sú práve malé mobilné zariadenia, na ktorých nefrčalo všetko ideálne správne (údajne).
Bojím sa toho až prekopú BrickLink na podobný spôsob, BrickSet má teraz grafiku v podobnom duchu ako BL, no po novom to bude všetko ako BrickOwl,
z mojho pohľadu graficky primitívne a neprehľadné, fakt pre decká.
Netvrdím že všetko je zle, ale u mňa skôr prevažujú negatíva čo sa týka prehľadnosti nového BS.
Našťastie ho nejako extrémne často nepoužívam, na BL sa nechytá.
Hlavne by to chcelo menej bielej, to ťahá oči, nejaký aspoň slabší farebný podklad je príjemnejší.

A to vážne len 64 čechov a 35 slovákov je na BS regnutých? To je katastrofalna bilancia, určite za to môže starý dizajn  >:D
http://new.brickset.com/members?query=czech%20republic
http://new.brickset.com/members?query=slovakia
Asi mi to neukazuje všetkých  :-\

TUKE

isto je ich je viac... v tom linku čo si poslal neukazuje ani mňa a som tam registrovaný. Member number: 78346 / TUKE  ;)

juraj

Tak zrovna Tukeho tam vidim, ale nevidim seba.
Ale aspon vidim, ze zoznamy Lega zostanu ako pamiatka, aj ked tu uz nebudeme.

TUKE

Citace od: juraj kdy 14.01.2014, 12:28:05
Tak zrovna Tukeho tam vidim, ale nevidim seba.
Ale aspon vidim, ze zoznamy Lega zostanu ako pamiatka, aj ked tu uz nebudeme.

Lebo som si upravil profil...som mal v profile "Location" Bratislava, tak som tam doplnil SLOVAKIA a už ma tam našlo, tak si to tiež zmeň  ;)

papluh

Vo všeobecnosti je to pokrok a ako design v beta verzii to nieje zlé.
Pre mňa je hlavný problém z pohľadu PC obrovská grafika.
Pri 1920x1200 som v starom designe videl v Galery view 25-30 setov, teraz tak 10-15. V Table view je to ešte horšie miesto 8-9 je to 4 (a majú to prehodené s List view).
V galérii nie sú roky pri jednotlivých setoch.
Vadí mi prílišne pouźivanie pull-down selectov, zhodou okolností na mobile je to horsie ako na PC. Na druhú stranu sa trocha zlepšil prístup k sortovaniu.
Pre neznalých je tažšie pochopiť ako sa dostať ku detailom, ide to kliknutím na čislo setu, ale to je stratené medzi tými modrými tagmi a navyše zmizlo "More details" zo zväčšeného obrázku. Zas budem musieť vysvetlovať ...

Na hlavnú stránku už pridal New in store/DB, tak snáď ešte nejaké úpravy budú

Ak tam pridá nejaký rozumný template pre hi-res PC (čo by sa malo dať kombináciou user-agent a rozlíšenia detekovať) tak nevidím u seba veľký problém.