75035 Kashyyyk Troopers

Založil Darth, 04.01.2014, 11:40:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Název: 75035 Kaskyyyk Troopers
Rok vydání: 2014
Cena: 379 Kč (doporučená, Pompo, na e-shopech od 312 do 320 Kč)

Krabice:
Krabice svými rozměry odpovídá dřívějším battlepackům

Minifigové:
Battlepacky předpokládám kupuje většina lidí kvůli figům a ne kvůli "super" vozítku, kanónu, nebo kdovíčemu uvnitř. Takže se zaměříme na minifigy. Tento battlepack dává skvělou příležitost obohatit svou sbírku o vojáky s maskováním z Kashyyyku. Zatím nebylo mnoho příležitostí  získat tento typ figů a už vůbec ne v tak dokonalém provedení. V dalších, dražších setech, se sice pár objeví, ale tady nám Lego naservírovalo hned čtyři běžné vojáky.

Set obsahuje vždy dva totožné vojáky, podle helem clone troopera a scout troopera. Figové se liší jak torzem, tak kalhotami. Torzo má oboustranný potisk, kalhoty jsou potištěny z přední strany. Také helmy jsou velmi kvalitně provedeny, neměl jsem z nich pocit laciného plastu jako z CMF. Každý z minifigů má novou, vystřelovací zbraň, v tomto setu s transparent light blue 1x1 round. Opět je v setu spousta náhradních "střel" a jeden náhradní vystřelovací mechanismus (více o zbrani viz. recenze na 75034).

Vozidlo
Set obsahuje hodně zjednodušený swamp speeder. Proti složitějšímu modelu z dřívějška, tento model nemá natáčecí zbraně, jedině motor v zadní části se může otáčet. Speeder má poměrně použitelné dílky, takže se může hodit i na rozebrání. Ovšem na to, že se jedná o model z battlepacku, je poměrně velký. Spolu s 75034 vytváří dobrou zásobárnu černých židliček, které jsou v tomto setu hned dvě :)

Hodnocení 9/10
Pro
- Levný způsob získání poměrně unikátních figů pro budování armády na Kashyyyku
- Kvalita zpracování minifigů s dobrými potisky
- Žádné samolepky

Proti
- Dostupnost (dočasná, ale třeba na Lego.com tento set vůbec není v nabídce)
- Zbraně (sice jedna dvě jsou fajn, ale uvítal bych i normální blastery, které bych jako sběratel využil víc) - za to násilné protlačování nadrozměrných trubek, jen proto, že střílejí, jeden bod z hodnocení dolů
Kashyyyk clone trooper

Mr. Cube

Pěkná recenze. Ti vojáci jsou nádherní. Kéž by tohle dělali i s Lotrem a Hobitem. Lidi by jim urvali ruce, odbyt by určitě byl. Možná podmínky licence...

P4tr1cius

Podľa mňa vydávanie Battlepackov v LotR a Hobbit je iba otázkou času. Určite TLC ani v SW nezačali hneď prvý/druhý rok s ich vydávaním (aj keď som to neskúmal). Je to asi o tom, že najprv nech idú sety a potom nastáva budovanie armád a rozširovanie setov ďalšími figmi.

Mr. Cube

To by bylo sympatické, rád bych byl takovým optimistou, zvlášť v době, kdy není stále nic známo o třetí vlně LotR. Můžeme zatím jen doufat.

Izmael10

Citace od: Mr. Cube kdy 04.01.2014, 11:57:43
Kéž by tohle dělali i s Lotrem a Hobitem.

Tiež by som také niečo uvítal. Najmä keby to spravili k bitke piatich armád, alebo s Gondorom/Rohanom.  :)

havlik.jakub666

Citace od: P4tr1cius kdy 04.01.2014, 12:02:20
Podľa mňa vydávanie Battlepackov v LotR a Hobbit je iba otázkou času. Určite TLC ani v SW nezačali hneď prvý/druhý rok s ich vydávaním (aj keď som to neskúmal). Je to asi o tom, že najprv nech idú sety a potom nastáva budovanie armád a rozširovanie setov ďalšími figmi.
Battle Packy ve SW dělají od r. 2007.
LEGO forever

mesje

Citace od: P4tr1cius kdy 04.01.2014, 12:02:20

Osobne dost pochybujem, ze budu battlepacky LOTR ci Hobit. Jednak tato seria nebude dlha (tipujem ze skonci s tretim filmom), a jednak uz teraz tie sety vydavaju s pomerne vela figami, takze sa z toho da dost vyskladat - napr take urukhai army je v podstate battlepack. Ved aj to s akou frekvenciou chrlia tie sety a maju velmi kratky EOL (prva vlna LOTR konci uz po 1 a pol roku, prvi hobiti budu este kratsie) svedci o tom, ze chcu rychlo vypustit co najviac veci a figov, aby to stihlo drzat tempo s vydavanim Hobitich filmov. Moj osobny tip je ze koncom roka 2014 vyjde tretia vlna LOTR (s gondorskymi vojakmi, niektorymi príšerami z bitky pri Minas Tirith, Eowyn, a hlavnym setom bude Minas Tirith), na prelome 2014/ 2015 vyjde tretia vlna hobitov, a tym to skonci.
SW je nieco uplne ine - licencia je dlhodoba a dlhe roky produkuju milion setov, casto reedicii, figy maju X verzii, a mozu si dovolit rozne battlepacky. V LOTR sa skoro ziadny fig neopakuje, okrem par vynimiek, a vsetko chcu stihnut behom 4 rokov, a uz aj tak su tie sety strasne nahustene a produkuju ich vela (vid kolko LOTR/hobit setov je aktualne v predaji, takze realne hrozi kanibalizmus v podobe navzajom si konkurujucich podobnych setov pre decka), tu fakt neni priestor na battlepacky. Kto chce armady rohanu, orcov, atd, nech sa zasobi tym co je v ponuke teraz.

P4tr1cius

Tak ako píšeš Mesje, je tiež možnosť. Ja som opačného názoru, a síce, že tieto dve série (LotR a Hobbit) budú naťahovať čo najdlhšie ako sa dá. Veď sú to príbehy, spolu zo SW, ktoré prostredníctvom knižiek a filmov pozná celý svet, čiže aj komerčne (finančne) najúspešnejšie. A ak nevybúchajú prachy z tohto, tak už potom naozaj neviem z čoho (ostáva už len Mixels  ;)). Samozrejme, že v konečnom dôsledku rozhodnú čísla predaja, ale v tomto prípade to na fiasko veľmi nevyzerá. Kľudne to može byť séria na dlhé roky, podobne ako SW.

havlik.jakub666

Citace od: P4tr1cius kdy 04.01.2014, 17:16:52
Tak ako píšeš Mesje, je tiež možnosť. Ja som opačného názoru, a síce, že tieto dve série (LotR a Hobbit) budú naťahovať čo najdlhšie ako sa dá. Veď sú to príbehy, spolu zo SW, ktoré prostredníctvom knižiek a filmov pozná celý svet, čiže aj komerčne (finančne) najúspešnejšie. A ak nevybúchajú prachy z tohto, tak už potom naozaj neviem z čoho (ostáva už len Mixels  ;)). Samozrejme, že v konečnom dôsledku rozhodnú čísla predaja, ale v tomto prípade to na fiasko veľmi nevyzerá. Kľudne to može byť séria na dlhé roky, podobne ako SW.
A co budou vydávat?
LEGO forever

mesje

Citace od: P4tr1cius kdy 04.01.2014, 17:16:52

Je to možné, ale podla mna je dost jasné vodítko o celkovej dĺžke série to, ako rýchlo sekajú jednotlivé vlny LOTR a Hobita. Logickejšie by to bolo natiahnuť predajnosť každej vlny na viac ako 2 roky, nie na 1 a pol roka a hneď dalsia vlna. Plus sa naraz predavaju aj LOTR aj Hobiti, co tiez nedava logiku, lebo si zhorsuju predajnost (rodičia vyberajú 1 dar spomedzi prilis vela setov). Takze to skor vyzera na kratku licenciu. Inak povedane - ak by mali dlhu licenciu, alebo planovali dlho produkovat LOTRoviny, produkcia by vyzerala inak a bola viac časovo roztahana...

P4tr1cius

Citace od: havlik.jakub666 kdy 04.01.2014, 17:23:24
A co budou vydávat?

To je jednoduché. To čo v "SW". Na druhej strane, tie filmy majú asi milión rôznych motívov. Prípadne môžu kľudne začať robiť aj sety na pokračovanie, resp. rozšírenie. Čo už vlastne urobili pri Helm´s Deep. Takže toto vidím ako najmenší problém.

Citace od: mesje kdy 04.01.2014, 17:25:01
Je to možné, ale podla mna je dost jasné vodítko o celkovej dĺžke série to, ako rýchlo sekajú jednotlivé vlny LOTR a Hobita. Logickejšie by to bolo natiahnuť predajnosť každej vlny na viac ako 2 roky, nie na 1 a pol roka a hneď dalsia vlna. Plus sa naraz predavaju aj LOTR aj Hobiti, co tiez nedava logiku, lebo si zhorsuju predajnost (rodičia vyberajú 1 dar spomedzi prilis vela setov). Takze to skor vyzera na kratku licenciu. Inak povedane - ak by mali dlhu licenciu, alebo planovali dlho produkovat LOTRoviny, produkcia by vyzerala inak a bola viac časovo roztahana...

Veď som písal, že to jedna z možností. Vydávať toho čo najviac počas filmového šialenstva, a potom finito. Ale, je tu tiež možnosť, ak to bude úspešne, že to natiahnu kľudne na 5-7, možno aj viac rokov. A toto si myslím.

EDIT: Sorry Darth, že ti kazíme tvoju peknú recenziu. Poprosím kompetentných o presunutie, Ďakujem.