Vlastní pláště

Založil DarkDrago, 25.10.2013, 15:07:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

DarkDrago

Časem bych si chtěl dělat vlastní (custom) armádu a chtěl bych, aby každý z vojáku měl vlastní plášť.
Proto hledám nějaký levný materiál, který by byl dost podobný tomu originálnímu. Ano vím, že na Bl jsou pláště, ale já nechci dávat 2000 Kč na pláště pro 100 figů, když si je dokážu vyrobit o něco levněji.
Předem dík za pomoc.
Dračí páni s mocí ohně...

Villa Legina

Akože keď by Ti to malo pomôcť ktorým smerom hľadať, tak som si spomenula, že nedávno sme boli na jednej svadbe a tam bolo dosť luxusné prestieranie a stolovanie atď. No a najprv som si myslela že relatívne jemný ale veĺmi pevný a nekrčivý obrúsok je textilný, ale pri bližšom pohľade sa mi to javilo ako že je v tom aj papier, nielen textil. Dodnes naozaj neviem z čoho to bolo vyrobené, ale už vtedy veĺmi mi to pripomenulo jemnosť a pevnosť tých  minifigovských plášťov aj kvalitou aj materiálom a dodávam, že to nebolo vôbec šité, nemalo to švy a nestrapkalo sa...

Určite ten materiál má nejaký konkrétny názov, treba len to zistiť a potom by sa to už zohnať hádam dalo.

DarkDrago

Docela dobrá rada  :D
Chtěl jsem hledat přímo nějaké látky, ale neuvědomil jsem si, že i třeba ubrousky by mohly být z tohoto materiálu. Dokonce jsem už něco našel.

razgy

SKOČ NA STAVBU VE TVÉM OKOLÍ, KDE DĚLAJÍ STŘECHU A ŘEKNI SI O KOUSEK STŘEŠNÍ FOLIE. JE Z NETKANÉ TEXTÍLIE. DĚLÁ SE V GRAMÁŽÍ 95,115,125 A 135 GR/M2. NEBO SI NAPIŠ DO FIRMY JUTA O VZOREK

http://www.hpi.cz/katalog-vyrobku/5/143/43

DarkDrago

Takže dnes jsem se konečně pustil do výroby. Asi to nejtěžší bylo upravit model pro řezání, ale odladění netrvalo až tak dlouho. Velikost je malinko jinší, ale to nikomu vadit nemusí.
Zatím jediným nedostatkem je třepení, ale to nastává jen ve chvíli kdy plášť v ruce žmoulete a taháte za okraje, ale při opatrném zacházení by mohl vydržet dlouho.
No nepoužil jsem ani jeden z nabízených materiálů, ale určitě zkusím oba, ale u té střešní fólie si nejsu jistý, protože se bude muset barvit  >:(
Zítra přidám fotky ať můžete zhodnotit mou práci.  ;D

blindmelon

To jsem zvědavý. Jinak oni se umí třepit i originál pláště, takže bych to neviděl jako tak velký problém, pokud to není nějaký extrém.
Hezký den, Blindmelon

razgy

jakou že potřebuješ barvu?

DarkDrago

Za sebe preferuji ohnivé barvy, no momentálně vínovou. Ale v budoucnu asi všechny barvy a odstíny co půjdou kdyby někdo chtěl na zakázku  ;D

DarkDrago

Zde jsou slibované fotky. Mám doma ještě připravený světle zelený materiál a nakoupím i další na odzkoušení.