Maximalgebot na Ebay

Založil Poco, 06.02.2006, 21:14:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Poco

Zdravim,

Kedze moja znalost Nemciny je hooodne slaba, snad mi niekto poradite. Na ebay.de som si vyhliadol set, o ktory mam zaujem. Kedze vcera sa ho predali tri kusy a ja som vsetky prehral ( :( ), tentoraz by som rad siel "naistotu". Ako presne funguje Maximalgebot? Chapem to spravne?:
1. Zadam maximalnu cenu, za ktoru som set ochotny kupit.
2. Ak da niekto ponuku vyssiu ako je moja aktualna, ebay automaticky prihodi povedzme 50 centov v mojom mene, az do vysky mojho maximalgebot.
3. Ak niekto prihodi hoci aj v poslednej sekunde a moj maximalgebot je vyssi, vyhravam to aj tak ja.
4. Ak ma nejaky dalsi user povoleny maximalgebot na dany set, vyhrava to kupujuci s najvyssim maximalgebot.

Je to tak, alebo sa v niecom mylim alebo som nieco zabudol? Dikes za rady.

Jindroush

Tak nějak to funguje 8)
Akorát, že pokud existuje pako, co není předem rozhodnuto, kolik za to dá, má hromadu času si oťukat tvůj maximální bid a přebít tě. Pokud tam přihodíš v posledních vteřinách, nemaj tihle podivíni čas reagovat a tak můžeš získat set levněji (nebo se příšerně vytočit, když zjistíš, že sis to načasoval o vteřinu později  ;D)

Jakmile by Ebay zavedla prodloužení času při bidu v posledních minutách, tak by proxy bidding získal na důležitosti.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Poco

Citace od: Jindroush kdy 06.02.2006, 21:31:38
Jakmile by Ebay zavedla prodloužení času při bidu v posledních minutách, tak by proxy bidding získal na důležitosti.
JJ, presne na to iste som myslel... presne povedane, uvazoval som, preco to tam este nie je zavedene.  :D

Takze ak povedzme nejaky smejd ;D, ktory dve sekundy pred koncom prihodi povedzme na 30€ a moj maximal bid je 40, system uzavrie bidovanie, porovna moj maximal bid a konecnu cenu a prideli vyhru mne, za 30,50€, yep?

Pytam sa to preto takto retardovane, lebo vcera som tak trochu blbol, nastavil maximal bid na 5 eur a sledoval ako to bude prebiahat. Bolo to takto:
Poco: 1.99 -cas neznamy, starting bid-
XYZ:   2.50 -06.02.06 19:25:42-
Poco: 3.00 -06.02.06 03:05:40- (<-automatic bid podla max bidu)
Ten casovy rozdiel je ale obrovsky!!! Dufam, ze po skonceni aukcie to nejak kontroluje.

J_BOB

Citace od: Jindroush kdy 06.02.2006, 21:31:38

pls. co to znamena? nejak to nechapem  ???
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

otaznik

Jde o to, že pokud by se deadline aukce prodloužila (např. na 3 minuty po poosledním bidu), tak by asi vyhrál tu věc ten, kdo by opravdu chtěl dát nejvíc, ne ten, kdo měl štěstí (nebo dobrý připojení) a vyšel mu bid v posledních sekundách.

Colonel32

myslel jsem, ze fungovani bidovani mam popsane dostatecne:

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.msg16027#msg16027

Poco pouze necetl, nebo ma nejaky napad jak muj popis vylepsit, aby byl jeste srozumitelnejsi?

Poco

Citace od: Colonel32 kdy 06.02.2006, 22:50:06
Poco pouze necetl, nebo ma nejaky napad jak muj popis vylepsit, aby byl jeste srozumitelnejsi?

Samozrejme som si to cital. Len odtial nie je jasne, co sa deje ak dali dvaja ludia maximal bid. Ale logicky usudzujem, ze vyhrava vyssi a nie skorsi...

A este ma zaujal ten neuveritelne dlhy cas, kym ebay za mna automaticky prihodil. Ale to sa da chapat, neslo predsa o nic... still a few days to go.